S T E N O G R A M A

şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

din ziua de miercuri, 8 octombrie 2008

 

 

 

Şedinţa a început la ora 15.16.

Lucrările au fost conduse de domnul Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Au participat: domnii Eugen Nicolicea, Valer Dorneanu, Ioan Oltean – vicepreşedinţi; Valeriu Zgonea, Valeriu Tabără – secretari; domnii Miron Ignat, Kelemen Hunor– chestori; doamna Aurelia Vasile  – PSD, domnii Cristian Rădulescu – PD-L, Márton Árpád-Francisc – UDMR, Dragoş Petre Dumitriu – Partidul Conservator, Iusein Ibram – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi domnul Nicolae Titu Gheorghiof – secretarul general al Camerei Deputaţilor.

Invitaţi: domnii: Mihai Unghianu – secretar general adjunct;  Cristian Ionescu – şeful Departamentului Legislativ; Georgică Tobă şi Gabriel Stecoza - Departamentul Secretariatului tehnic; doamna Adriana Simion şi domnul Gheorghe Popescu - Direcţia pentru organizarea lucrărilor în plen; doamna Laura Nicoleta Riteş – Direcţia proceduri legislative, sinteze şi evaluări; domnul Constantin Bantaş - Serviciul pentru lucrări în comisii; doamnele Gabriela Enea - Direcţia pentru relaţii publice.

 

*

 

 

Domnul Bogdan Olteanu: 

Bună ziua!

Stimaţi colegi,

Dacă în legătură cu ordinea de zi a Biroului permanent există obiecţii, observaţii? Nu sunt.

 

 

PUNCTUL 1

Programul de lucru al Camerei Deputaţilor

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vreau să vă anunţ că am stabilit cu domnul preşedinte Văcăroiu că luni la ora 13.00 facem Birouri permanente reunite şi să vă propun astfel ca luni la ora 13.00 să fie Birouri permanente reunite, urmând ca marţi şi miercuri să avem două şedinţe comune de Camere, transmiţând comisiilor comune care au fost sesizate cu diverse rapoarte că sunt rugate să finalizeze până luni aceste rapoarte, mai ales la Comisiile juridice unde sunt destul de multe: starea Justiţiei, CSM-ul; trebuie să verificăm la SRI, la SIE că şi acolo am impresia că le avem. Deci, tot ce avem de lichidat: CNSAS, că este cazul să începem să finalizăm din activitatea pe Camere reunite pe care o avem în această legislatură.

De asemenea, înţeleg că urmare a şedinţei de vot final de astăzi, o să începem marţi la ora 10.00 totuşi cu o şedinţă de vot final şi atunci am să propun Senatului să începem Camerele reunite la 11.00. Credeţi că este rezonabil? Sunt 100 de…

Vă rog domnule vicepreşedinte.

 

Domnul Valer Dorneanu:

În afară de şedinţa destinată voturilor finale, cred că ar trebui să mai luăm din rapoartele care există nişte proiecte. Este proiectul, din punctul nostru de vedere al pensiilor pentru agricultură, sunt mai multe. O să primim şi pe linie externă, din câte ştiu eu, un proiect: NATO ş.a.m.d.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

NATO mă depăşeşte, nu ştiu să vă spun dacă primim ceva, dar dacă o să fie, să fie.

 

Domnul Valer Dorneanu:

Ori luni după amiază, ori marţi să avem o şedinţă de la 9.00.

 

Domnul Ioan Oltean:    

Eu vroiam să propun luni după masă o şedinţă normală a Camerei Deputaţilor pentru a putea continua cel puţin votul final, pentru că sunt o sută de acte normative care durează cel puţin o jumătate de oră şi atunci, marţi putem intra într-un program normal dimineaţa şi după masă şedinţă.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu nu am o problemă. Dacă consideraţi că merită să facem luni după amiază şi să facem mobilizarea colegilor…

Stimaţi colegi lideri, haideţi să vorbim în mod realist. Facem pentru luni şedinţa Camerei, dar facem şi mobilizarea colegilor? Că dacă nu facem mobilizarea colegilor şi iar nu avem cvorum de vot final, ne facem de râs.

 

Domnul Ioan Oltean:                

Domnule preşedinte, Senatul lucrează şi nu este prima dată când Senatul lucrează, iar noi nu am lucrat. Eu cred că trebuie să ne mobilizăm acum, măcar până la 1 noiembrie să ne mobilizăm, ca să putem să dăm voturile necesare. Dacă fiecare grup parlamentar se mobilizează şi asigură o prezenţă normală, putem luni după masă să avem o şedinţă în plen a Camerei Deputaţilor.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul vicepreşedinte Nicolicea. 

 

Domnul Eugen Nicolicea:

Este evident că după ce am făcut o ordine de zi atât de încărcată, nu putem să o lăsăm nerezolvată şi propun aşa: luni după amiază – continuarea şedinţei de vot final, marţi de dimineaţă de la 10.00 la 11.00 voturi pe articole la ce se mai adună de luni şi ce mai este şi de la ora 11.00 la 12.00 – voturi finale ce au mai rămas şi ce s-au mai adunat.

Deci, luni: continuarea şedinţei de vot final – avem 100 de legi aproximativ – se vor face cât se vor face; marţi de dimineaţă de la 10.00 la 11.00 – voturi pe articole – pentru ce se va mai aduna până atunci, poate luni mai facem comisiile care le-aţi spus, mai aveaţi şi dumneavoastră câteva proiecte de introdus pe ordinea de zi şi de la 11.00 la 12.00 – ultima şedinţă de vot final şi cu asta se cam încheie activitatea.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Márton. 

 

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Şi eventual dacă mai există întrebări, interpelări… dacă tot venim marţi de la 18.00.. Nu marţi, luni, luni după masă.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Întrebări şi interpelări. Da, asta nu cred că este o problemă, probabil că programul va continua din punctul acesta de vedere.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimaţi colegi, dumneavoastră percepeţi mai bine cum va fi prezenţa. Eu am văzut prezenţa şi astăzi. Aşa-zisul cvorum era relativ şi a funcţionat o oră.

 

Domnul Valeriu Tabără:

Domnule preşedinte, dacă îmi permiteţi?

La efectuarea prezenţei am avut 198, dar nu s-a votat. 198 prezenţi. Am făcut apel nominal.

 

Domnul Valer Dorneanu:

Totuşi, haideţi să încercăm o soluţie care să fie rezonabilă cu prezenţa, dar şi rezonabilă cu încărcătura pe care o avem şi cu starea mediatică în care ne aflăm. Poate luni nu putem face vot final, chiar dacă am anunţat. Să lăsăm votul final marţi la 10.00 şi luni să facem dezbateri pe ce stabilim acum, să avem şi probabil ultima rundă de interpelări şi întrebări, să aibă posibilitatea parlamentarii, deputaţii să se manifeste şi marţi să avem o oră de dezbateri şi o oră de vot final, înainte de şedinţa Senatului.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun să stabilim că luni facem ce proiecte mai sunt, la care am primit rapoartele.

Luni – nişte dezbateri pe proiecte, marţi dimineaţă – vot final şi o să vorbesc eu cu domnul Văcăroiu, dar vă rog frumos atunci haideţi, marţi să ne convocăm colegii de dimineaţă. Eu propun să-i convocăm la 9.00, ca să începem la 9.30. Că dacă vin la 12.30, după obicei… pentru vot final este târziu. Deci, haideţi să le transmitem că marţi începem la ora 9.00 şedinţa. Vot final, pentru că votul final va dura cel puţin o oră şi jumătate. Deci, este deja enorm. Vreau să vă spun că avem foarte mare volum de activitate la Camerele reunite. Vor fi acele rapoarte la care se va vorbi, la care vor fi intervenţii de la grupuri, vor fi întrebări, vor fi tot felul de lucruri. Sunt multe. Vă atrag atenţia că sunt SRR-ul şi SRTV-ul la care sunt discuţii.

 

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Şi vor fi voturi cu buletin de vot, deci, cu citirea a două cataloage.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu mai spun că vor fi voturi cu buletin de vot.

Deci, rugămintea este ca marţi şi miercuri să avem prezenţă corespunzătoare.

Să recapitulăm: luni, la ora 13.00 – Birouri permanente reunite, Biroul permanent la Cameră nu cred că mai are sens să facem, că nu o să mai avem ce discuta în el, facem eventual miercuri, după plen, sau după plenul reunit; luni la ora 16.00 – dezbateri pe proiecte de legi; de la 18.00 la 20.00 – întrebări şi interpelări; marţi la 9.00 dimineaţa – vot final; 11.00 – Camerele reunite? O să vorbesc eu cu domnul Văcăroiu.  Transmitem la Senat atunci rugămintea să ţinem la ora 11.00 Camerele reunite; miercuri – Camere reunite. De la 11.00 la 13.00 şi reluăm de la 15.00 până după amiază probabil. Avem situaţia cu legile venite de la comisii, dar o să le verificăm după aceea şi le luăm pe toate, ce să ne mai încurcăm.

O să vă rog să-mi aduceţi după aceea, să vedem şi ce avem pentru Camerele reunite, să mai anunţăm la comisii să-şi facă rapoarte.

 

Doamna Aurelia Vasile:

Miercuri – de la 10.00 la 13.00. Să mai avem după amiază ceva comisii.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Comitetul liderilor: supun aprobării dumneavoastră programul de lucru, aşa cum s-a propus.

Cine este pentru? Mulţumesc.

Voturi împotrivă?

Abţineri?

Aprobat.

 

PUNCTUL 2

Notă cu privire la iniţiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă există vreo solicitare de procedură de urgenţă? Nu există. Luăm act.

 

 

PUNCTUL 3

Informare privind iniţiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, care se dezbat în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Trimitem la Birourile reunite luni.

 

PUNCTUL 4

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, privind procedura de urmat în cazul în care un raport al unei comisii asupra unei cereri de reexaminare a unei legi, formulată de Preşedintele României, a fost supus votului plenului potrivit art.135 alin. (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, iar acesta nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Observaţii? Nu sunt. Luăm act.

 

PUNCTUL 5

Raportul preliminar al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale asupra propunerii legislative pentru completarea OUG nr.148/3.11.2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Să ştiţi că raportul preliminar funcţionează foarte bine în Parlamentele unicamerale. Acolo este şi raport preliminar şi sunt şi dezbateri preliminare.

 

Domnul Dragoş Petre Dumitriu:

Domnule preşedinte, ei solicită să intre în plen fără cel de al doilea raport, deci, cu raportul unei singure comisii.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Păi o să vorbim la Comisia de muncă până luni, să vedem care este situaţia, să lămurim şi discutăm. Trimitem la Comisia de muncă, să încerce să închidă raportul.

 

 

PUNCTUL 6

Raportul Comisiei de anchetă privind acuzaţiile de concurenţă neloială şi practică monopolistă practicate de supermarketuri

 

 Domnul Bogdan Olteanu:

 Se va pune la ordinea de zi.

 

 

PUNCTUL 7

Raportul asupra anchetei desfăşurate de către Comisia de sănătate şi familie cu privire la modul de privatizare a Societăţii comerciale „Antibiotice” S.A. Iaşi

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu s-a privatizat. La ordinea de zi.

 

 

PUNCTUL 8

Propuneri din partea liderilor Grupurilor parlamentare pentru Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor pentru verificarea modului de utilizare, de către Guvern, a sumelor încasate din taxa de primă înmatriculare, în perioada 1 ianuarie 2007-1 iulie 2008

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Am primit de peste tot? Foarte bine. Trimitem la plen. Termen?

 

Domnul Kelemen Hunor:

31 decembrie.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu domnule, 25 decembrie.

Eu vă propun să dăm termenul joi, deci, înseamnă 27 noiembrie.

 

 

PUNCTUL 9

Memorandum intern: Transmiterea către Agenţia Naţională de Integritate a copiilor certificate ale declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese ale deputaţilor şi ale funcţionarilor publici parlamentari

 

Domnul Bogdan Olteanu:

De acord. Este normal.

 

 

PUNCTUL 10

Memorandum intern: Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2009

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimaţi colegi, punctul 1 nu este semnat de chestori; punctul 2 – acesta rămâne în studiu, că nu îl aprobăm fără să-l citim; punctul 3, stimaţi colegi, eu vă spun de acum că un buget cu 250% la cheltuieli de capital, să-l voteze viitorul Biroul permanent, că eu nu votez investiţiile viitorului preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al viitorului Birou permanent şi să-mi iau eu în cap responsabilitatea politică a acestei creşteri.

Deci, dacă doriţi să majoraţi la investiţii, discutaţi cu viitorul Birou permanent care va fi ales de către popor şi care se va manifesta în plenitudinea puterilor sale, că eu, pentru viitorul Parlament, nu iau decizii din acestea. Rămâne în studiu, că nu îl pun în discuţie astăzi. Faceţi ce observaţii doriţi.

 

Domnul Mihai Unghianu:

Observaţie: dar nici bugetul de stat să nu fie aprobat!

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu ştiu dacă dumneavoastră hotărâţi, dar mă îndoiesc că se va aproba.

 

 

PUNCTUL 11

Memorandum intern: Contul de execuţie a bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2007

 

Domnul Bogdan Olteanu:

L-aţi finalizat? Acesta unde se aprobă? La plen?

Observaţii?

Acesta cred că îl trimitem direct la plen, că este contul de execuţie, nu cred că avem ce să discutăm.

 

 

PUNCTUL 12

Memorandum intern: Modificarea Listei dotărilor independente şi a altor cheltuieli asimilate investiţiilor pe anul 2008

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă ascultăm. Curaj.

 

Domnul Nicolae Titu Gheorghiof:

Domnule preşedinte, ştiţi că prin Summit-ul NATO ni s-au luat 2500 de miliarde în bani vechi. Camera Deputaţilor, respectiv Departamentul economic, a făcut toate demersurile ca să putem să terminăm absolut tot ce am început de reparat şi de achiziţionat. Pentru a putea acoperi aceste sume, am găsit o diferenţă pe care numai dumneavoastră, Biroul permanent, poate să o aprobe, o diferenţă de 1.355.420 lei noi, ca să putem să acoperim deficitul pentru cheltuielile efectuate cu organizarea Summit-ului NATO, pentru că altfel, suntem într-o situaţie în care, practic, cheltuielile de capital şi cheltuielile cu iluminat şi întreţinere nu avem cum să le acoperim. Sunt 2500 de miliarde.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Observaţii?

Vă rog.

 

Domnul Cristian Rădulescu:

Pentru stenogramă, eu vă spun că nu sunt de acord să luăm maşină de spălat cu tunel.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

În legătură cu aparatul de sudură în mediu protejat?

Restituim acest material la Secretariatul General pentru a fi refăcut conform reglementărilor interne.

 

 

 

PUNCTUL 13

Solicitare din partea Grupului parlamentar al PD-L

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Includerea pe ordinea de zi a modificării Regulamentului declarat neconstituţional de Curte. Dar am primit decizia Curţii?

Aşteptăm decizia Curţii şi sigur că vom fi sesizaţi. Au dat comunicatul, dar nu ne-au dat redactarea. Domnul  Márton.

 

               Domnul Márton Árpád-Francisc:

              Eu înţeleg această grabă, dar este o prevedere constituţională. Dacă noi, în 45 de zile nu am modificat articolul, articolul nu-şi mai face efectul şi nici până atunci nu îşi mai face efectul.

 

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, dar 45 de zile de la publicare.

 

Domnul Márton Árpád-Francisc:

De la publicare, sigur.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Bun. Deocamdată nu avem decizia Curţii, dar bineînţeles că în momentul în care vom fi sesizaţi cu decizia Curţii, vom fi automat sesizaţi cu proiectul respectiv. Conform procedurilor noi nu îl trimitem la Comisia de regulament, ci la Comisia juridică, pentru că vine de la Curte.

 

 

PUNCTUL 14

Solicitare din partea domnului deputat Liviu Bogdan

Ciucă, liderul Grupului parlamentar al PC, privind modificări în componenţa comisiilor permanente

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Grupul parlamentar al PC ne propune înlocuirea din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de buget a domnului Teodor Niţulescu cu domnul Dan Grigore. Cu mulţumiri. La comisie.

 

 

 

PUNCTUL 15

Solicitare din partea comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic

 

Domnul Bogdan Olteanu:

S-a retras solicitarea Comisiei pentru administraţie publică.

 

 

 

PUNCTUL 16

Solicitare din partea domnului deputat Octavian Mircea Purceld, liderul Grupului parlamentar al PRM, privind modificări în componenţa comisiilor permanente

 

Domnul Bogdan Olteanu:

La comisie.

 

 

 

PUNCTUL 17

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, privind  scrisoarea domnului deputat Romeo Leonard Cazan

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Este compatibil. Această chestiune i-o comunicăm domnului deputat.

 

 

PUNCTUL 18

Solicitare din partea Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe

 

Domnul Bogdan Olteanu:

La Birourile permanente reunite.

 

 

PUNCTUL 19

Solicitare din partea domnului deputat Adrian Miuţescu

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul deputat Miuţescu ne informează că vrea concediu fără plată. Să fie sănătos.

 

 

PUNCTUL 20

Memorandum intern: Măsuri privind încetarea şi începerea mandatului de deputat

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Din partea secretarului general.  Este legat de logistică ş.a.m.d.

Mie mi se pare într-o formă rezonabilă. Este normal. E o perioadă tranzitorie, se pregătesc mapele pentru noii parlamentari ş.a.m.d.

E vă propun să fim de acord.

 

 

 

PUNCTUL 21

Notă privind participarea la cea de-a 119-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi la reuniunile asociate (Geneva, 12-16 octombrie 2008)

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Aprobat.

 

PUNCTUL 22

Memorandum intern: Suplimentare de cheltuieli

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Suplimentare de cheltuieli COSA.

Aprobat.

 

PUNCTUL 23

Materiale pe linia relaţiilor parlamentare externe

 

Domnul Bogdan Olteanu:

- Participare la reuniunea extinsă organizată de Académie de la Paix  (Fiugii, Italia, 20-23 octombrie 2008) şi la sesiunea de dezbateri privind actualitatea dreptului internaţional fluvial (Paris, 24-25 octombrie 2008).

Aprobat.

 

- Participarea la cea de-a 60-a aniversare a Declaraţiei universale a drepturilor omului (Paris, 29 octombrie 2008)

Aprobat.

 

- Participare la cea de-a 55-a reuniune a Comitetului Corespondenţilor Permanenţi din cadrul Acordului EUR – OPA Riscuri Majore (Istanbul, 30 – 31 octombrie 2008)

Aprobat.

 

-  Vizita la Camera Deputaţilor a doamnei Uta Wimdisch, preşedintele comisiei pentru protecţia mediului din Parlamentul landului german Saxonia (9 octombrie 2008)

Aprobat.

 

-  Vizita oficială în Germania a delegaţiei Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor, conduse de domnul deputat dr. Atilla Kelemen, preşedintele Comisiei (13–16 octombrie 2008)

Aprobat.

 

- Participarea domnului Bogdan Olteanu, Preşedintele Camerei Deputaţilor, la Conferinţele „Focus Energetics” (Roma, 15-17 octombrie 2008)

Aprobat.

 

- Participarea la cel de-al 3-lea Congres Mondial despre Rolul Femeilor în Politică şi Guvernare. Suplimentare de cheltuieli (Manila, Filipine, 19–22 octombrie 2008)

Aprobat.

 

- Participarea la seminarul cu tema „Declaraţia Universală a Drepturilor Omului după 60 de ani: realizări şi provocări” (Geneva, 3 – 5 noiembrie 2008)

Aprobat.

 

- Notă privind participarea unei delegaţii la Audierile Parlamentare din 2008 la Naţiunile Unite (New York, 20–21 noiembrie 2008).

Luăm act.

 

- Informare privind participarea la Simpozionul cu tema „Noi categorii de materii prime” (Strasbourg, 25–26 iunie 2008)

Luăm act.

 

- Informare privind participarea la cea de-a XVIII-a ediţie a Forumului Economic cu tema: „Dileme europene: Europa Centrală – un partener activ sau un spectator pasiv?” (Krynica, Polonia, 10-13 septembrie 2008)

 Luăm act.

 

- Informare privind participarea la Reuniunea Preşedinţilor Comisiilor de Finanţe din ţările membre ale Uniunii Europene (Paris, 15 septembrie 2008)

Luăm act.

 

- Informare privind participarea la întâlnirea interparlamentară cu tema „Ştiinţă, societate şi Parlamente” (Paris, 21-22 septembrie 2008)

Luăm act.

 

- Informare privind participarea la Reuniunea bianuală a Adunării Uniunii Europei Occidentale şi a Consiliului Permanent al UEO/Comitetul Politic şi de Securitate al Uniunii Europene (Bruxelles, 22 septembrie 2008)

Luăm act.

 

PUNCTUL 24

Solicitare din partea domnului Liviu Moraru, director general al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act.

 

PUNCTUL 25

Comunicare din partea Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act.

 

PUNCTUL 26

Scrisoare din partea doamnei Laura Codruţa Kövesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun să se completeze informarea parlamentarilor. Doamna procuror general ne informează ce s-a întâmplat la Parchetul General.

Înţeleg că s-a dispus informarea parlamentarilor şi îi informăm şi cu acest document.

 

PUNCTUL 27

Scrisoare din partea Uniunii Sindicale MediaSind

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Uniunea Sindicală MediaSind, de asemenea, ne informează.

Dacă doriţi să o trimitem Comisiei de cultură, sunt convins că va fi sesizată.

 

PUNCTUL 28

Memoriu din partea doamnei Maria Sandu

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna Maria Sandu ridică o problemă legată de Legea 10.

Dacă consideraţi, să o trimitem Comisiei de abuzuri.

 

PUNCTUL 16

Diverse

 

Domnul Bogdan Olteanu:

- Comisia pentru supraveghere a asigurărilor ne trimite raportul Comisiei.

Spre informare.

 

- Asociaţia comunelor din România ne-a trimis o scrisoare în care ne-a scris ce probleme au primarii.

Luăm act.

 

-         Federaţia Sindicatelor  din învăţământ „Spiru Haret” ne solicită să cerem urmărirea penală.

La Comisia juridică, dacă nu mă înşel.

 

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Domnule preşedinte, asta este  „pentru informare”.

Grupurile parlamentare citesc şi, în conformitate cu  legislaţia în vigoare, dacă se găseşte un număr de deputaţi care să ceară această urmărire şi, după aceea, există pentru noi.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Să o trimitem la grupuri sau să o distribuim la casete.

 

-         Notă suplimentară cu iniţiative legislative.

Le trimitem la comisii.

 

- Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare

Le propunem să lucreze miercuri, după amiază.

Mulţumim. Alte chestiuni?

Pentru săptămâna viitoare, cine este de serviciu?

Secretari de şedinţă:  Daniela Popa, Dan Radu Ruşanu.

Pentru conferinţa de presă: domnul Eugen Nicolicea.

 

Domnul Eugen Nicolicea:

Există posibilitatea ca la şedinţele comune să nu avem  suficient cvorum pentru a alege  membrii CNA.

Problema cea mai importantă va fi la CNA, acolo unde nu va mai fi cvorumul de lucru. Propun să avem la noi şi o propunere de prelungire a mandatelor.

 

Domnul Hunor Kelemen:

Sunt convins că mobilizarea trebuie să fie una exemplară şi atunci putem pune înainte de Curtea de Conturi – CNA-ul, şi atunci vom avea cvorumul.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Liderii de grupuri să se consulte pe această temă, pe chestiuni procedurale şi să vină cu propuneri.

Bun.

Declar şedinţa închisă.

 

*

              

Şedinţa s-a încheiat la ora 1545.