Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 21 decembrie 2016 ora 16:00

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților pentru perioada 22 - 23 decembrie 2016
aprobat consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților pentru perioada 22 - 23 decembrie 2016 Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

Ținând cont de faptul că suntem la începutul unei noi legislaturi este necesar ca în această primă întâlnire Biroul permanent și Comitetul liderilor grupurilor parlamentare să stabilească ordinea de zi a Camerei Deputaților și programul de lucru pentru ziua de mâine, 22 decembrie.

Ținând cont și de cutuma parlamentară urmează să stabilim membrii Biroului permanent care vor participa la alegerea birourilor comisiilor permanente ale Camerei Deputaților, comisii a căror componență va fi aprobată de plen.

La materialele care vor fi scrise în ordinea de zi a ședințelor Biroului permanent și Comitetului liderilor veți avea, și vom avea acces și în format electronic, ni s-a spus, de pe tabletele pe care le vom primi foarte curând de la Serviciul tehnic, serviciile Camerei Deputaților, însă până atunci o să ne desfășurăm activitatea utilizând aceste mape care nu sunt electronice.

Proiectul ordinii de zi a acestei ședințe a fost distribuit, dar vreau să-mi permiteți să mai fac o propunere: din cauza datei alegerilor, am ajuns ca abia la această oră și în această zi să avem această ședință, mâine este 22 decembrie,și aș vrea să fiți de acord ca primul punct de pe ordinea de zi de mâine să fie o ședință solemnă dedicată împlinirii a 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, și la punctul doi să fie aprobarea componenței numerice și nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților.

Dacă sunteți de acord cu această propunere.

Vă rog.

Domnul Korodi Attila:

Să punem pe ordinea de zi și punctul "Diverse".

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

Foarte bună observație.

La toate ședințele punctul "Diverse" este cel mai important.

Mergem mai departe.

Supun la vot proiectul ordinea de zi pentru ședința plenului de mâine.

Cine este pentru?

Mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate ordinea de zi a fost aprobată.

O să supun aprobării Comitetul liderilor grupurilor parlamentare acest proiect al ordinii de zi a Camerei Deputaților și îi rog să decidă, eu nu pot vota.

Am zis să respectăm la rigoare procedura din Biroul permanent. Înțeleg că și Comitetul liderilor este de acord în unanimitate cu ordinea de zi. În acest sens ordinea de zi a Camerei Deputaților, pentru mâine, a fost aprobată.

Dacă la proiectul programului de lucru al Camerei Deputaților pentru această săptămână, membrii Biroului permanent au obiecții?

Deci, mâine de la ora 11,00 - ședința în plen a Camerei Deputaților cu propunerea ca o oră să fie dedicată pentru ședința solemnă, urmând ca intervalul de timp alocat pentru fiecare grup parlamentar să fie stabilit proporțional în funcție de numărul de parlamentari.

Vă rog.

Domnul Andrei Dominic Gerea:

Domnule președinte să lungim un pic ședința, probabil nu o să ne încadrăm în timpul acesta de o oră. Dacă terminăm mai repede e mai bine, dar să nu cumva să ne trezim că se face ora unu.

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

Propunem în plen, dar din punctul meu de vedere, o oră este mai mult decât suficient pentru prima parte, pentru că vor fi intervenții, câte o singură intervenție din partea fiecărui grup; vă spun de acum că noi nu o să utilizăm tot timpul care va ieși din calcul.

De asemenea, de la ora 13,00 până la finalizare, activitate în Comisiile parlamentare unde se aleg birourile acestor comisii, iar vineri, activități ale deputaților în circumscripțiile electorale. Eu nu am fost de acord să trecem și ziua de sâmbătă, totuși este ziua de dinaintea Crăciunului. Nu cred că putem să cerem deputaților și nici nu sunt de acord să trecem aici ceva de care suntem siguri că nu se întâmplă. Eu zic că nu trebuie să fim ipocriți.

Domnul Korodi Attila:

Întrebarea mea este dacă nu putem începe mai devreme, după amiază deja încep, pe la 15,00 - 16,00, să plece avioanele cu colegii noștri.

Domnul Nicușor Daniel Dan:

Opinia noastră este să rămânem pentru ora 11,00, noi încă nu ne-am desemnat oamenii în comisii, tocmai așteptând discuția asta și am stabilit o întâlnire pentru noi la ora 9,00.

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

Poftiți?

Domnule Drăghici, rugăminte: nu este sănătos să vorbiți cu gura plină și de obicei se vorbește la microfon, dacă nu exagerez eu.

Eu susțin tot ora 11,00 pentru că eu cred că ne putem organiza foarte bine și riguros așa încât în comisii să nu o lungim foarte mult. Eu cred că noi terminăm mai devreme de ora 13,00. Dacă hotărâm că nu avem de ce să lungim mâine ședința terminăm înainte de ora 13,00 și în comisii la fel.

11,00 eu așa aș vrea. Ora 11,00.

Deci, supun la vot programul de lucru pentru mâine, în ultima formă.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

În unanimitate a fost aprobat.

Vă propun ca mâine cei doi secretari de ședință să fie domnul Marcel Ciolacu și domnul Cristian Ghinea. Am zis să fie cineva care are experiență și cineva care este la primul mandat. Adică, suntem deja doi la primul mandat, să fie măcar unul care are ceva experiență; cel puțin mâine. Aș vrea să fiți de acord cu aceasta.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 5:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro