Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 1 februarie 2017 ora 18:15

2. Solicitare din partea grupului parlamentar UDMR
aprobată consultă

Solicitare din partea grupului parlamentar UDMR Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 2 al ordinii de zi avem o solicitare din partea Grupului parlamentar UDMR: "Notă cu privire la depunerea amendamentelor cu privire la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017".

Grupul parlamentar UDMR solicită precizări cu privire la depunerea de amendamente la Anexele 4-9 din Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017.

Vă rog, domnule Korodi.

Domnul Korodi Attila:

Domnule președinte de ședință, problema este simplă. A fost sesizată de colegii noștri. Pentru aceste capitole care sunt enumerate, nu există în decizia Biroului permanent destinația unei comisii sau comisii avizatoare care să discute amendamente care se depun. De aceea, noi cerem ca pentru aceste comisii să fie nominalizate din partea BPR-urilor comisii, ca la toate acele capitole care au fost decise.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Eu îmi aduc aminte, când am avut discuția aceasta, liderul grupului de la Camera, domnul Marton Arpad, chiar dumnealui a avut o propunere vizavi de modul de depunere a amendamentelor. Iar acum înțeleg că nu ați înțeles.

Nu mai țin minte.

Vă rog, domnule Seres.

Domnul Seres Denes:

Domnule vicepreședinte, este vorba de Anexele 4-9: nu găsim destinația la care comisie să meargă amendamentele. La aceste anexe.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă rog să faceți o propunere.

Domnul Șerban Nicolae.

Domnul Șerban Nicolae:

Domnule președinte, stimați colegi, chiar dacă există o dorință corectă la comisia avizatoare de a lua în considerare amendamentele care privesc sectorul avizat, ansamblul Proiectului de buget, inclusiv modificările care presupun indicarea sursei de finanțare, o modificare de cheltuială sau de venit ar trebui să ajungă tot la Comisiile de buget finanțe, cei care au privirea globală și care pot să echilibreze propunerile.

Eu cred că este și mai rapid și, eventual, comisiile avizatoare pot primi propuneri de amendamente dar pe care le înaintează odată cu avizul la Comisiile de buget finanțe, fără să le pună la vot. Pentru că ajungem în situația în care, spre exemplu, Comisia pentru învățământ adoptă o propunere de amendament de suplimentare a bugetului pe domeniul respectiv, prin diminuarea unor cheltuieli din altă parte, în legătură cu care nu se pronunță pe aviz.

Nu știu, mă gândesc că este mai practic așa, și Comisiile de buget finanțe, oricum, au două zile la dispoziție să ia în dezbatere toate amendamentele.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Deci, eu am o formulă de răspuns din partea staff-ului. O aveți la mapă, o știți? Îi dau citire, dacă e cazul, ca să știe și colegii: "Întrucât Anexele 4-11 din Proiectul Legii bugetului vor fi dezbătute la Comisiile de buget în ziua de duminică, 5 februarie, începând cu ora 18,30, conform materialului prezentat la ședința BPR de astăzi, deputații și senatorii pot depune amendamente la aceste comisii, în termenul aprobat de Birourile permanente reunite ale Camerei și Senatului.

În aceste Anexe sunt și reglementări care țin de domeniul administrației publice locale, amendamentele pot fi depuse și la Comisiile de administrație, care le vor transmite Comisiilor de buget."

Este în regulă? OK.

Aceasta a fost ordinea de zi la Birourile permanente reunite.

Mulțumesc.

În continuare - ședința Biroului permanent al Camerei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 20:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro