Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 28 martie 2017 ora 13:30

12. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind organizarea la București a Seminarului regional al UIP privind combaterea violenței împotriva femeilor Domnul Petru Gabriel Vlase:

Punctul 12: Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe.

Memorandum intern privind organizarea la București a Seminarului regional al Uniunii Interparlamentare privind combaterea violenței împotriva femeilor.

Doamna Biro, președinta comisiei, solicită organizarea acestei acțiuni în perioada 13 - 14 iunie.

Având în vedere faptul că reuniunea nu a fost prevăzută în planul anual de relații externe al Camerei pentru anul acesta - ultimele trei evenimente ale Uniunii Interparlamentare consecutive fiind suportate, în mare parte, din bugetul Camerei - și faptul că președinția Grupului Uniunii este deținută de domnul senator Ioan Stan, Secretariatul General prezintă Biroului permanent următoarele posibilități: Biroul permanent să decidă asupra oportunității organizării exclusiv de Cameră pentru al patrulea an consecutiv, sau ambele Camere; și atunci trebuie să înaintăm către Birourile permanente această solicitare.

Vă rog. Intervenții.

Propunerea mea este să înaintăm BPR-ului și, ținând cont că am făcut de trei ori Camera consecutiv, și acum ar fi al patrulea an, ar fi bine să facem împreună cu Senatul, măcar.

Vă rog, domnule Korodi.

Domnul Attila Korodi:

Mulțumesc, domnule președinte.

Ca și membru al Comisiei de politică externă, este foarte important ca să avem aceste șiruri de evenimente care sunt consacrate. și din cauza aceasta să găsim soluția cea mai utilă. Este important să nu punem în dificultate desfășurarea evenimentului; dar, dacă se găsesc soluții împreună cu Senatul, este în regulă, nu este nicio problemă.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Tocmai de aceea propun să mergem la BPR, ca să se angreneze și Senatul în treaba aceasta. Este mai simplu și mai ușor, fiindcă nici noi nu putem să facem patru ani la rând numai la Cameră, mai ales că nu avem în plan.

Mai repede se blochează aici, sau apar probleme aici, decât dacă o facem împreună cu Senatul.

De acord? Deci, merge la BPR.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 22 septembrie 2020, 13:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro