Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 19 martie 2018 ora 14:00

18. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe
18.1 Memorandum intern privind participarea la vizita în Germania a unei delegații a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității S.R.I. (20 – 22 martie 2018)
aprobat consultă

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la vizita în Germania a unei delegații a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității S.R.I. (20 – 22 martie 2018) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la vizita în Germania a unei delegații a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI: domnul Cucșa și un consilier.

Obiecții? Da, vă rog.

Domnul Năsui.

Domnul Claudiu-Iulius-Gavril Năsui:

Mulțumesc.

Deci, domnule președinte, ca să înțelegem clar: practic aici este o comisie alcătuită din membrii tuturor partidelor politice reprezentate în Parlament, care este invitată să meargă la un eveniment, și nu vor participa decât doi reprezentanți ai Puterii și o persoană din personalul tehnic al comisiei, nimeni din Opoziție.

Nu vi se pare normal să se suplimenteze? Adică n-am nici o problemă să meargă dânșii acolo, dar să fie și o persoană de la USR și de la PNL măcar?

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem o discuție întotdeauna cu numărul de persoane care participă dintr-o comisie sau dintr-un grup participant la reuniunile internaționale.

În cazul de față participă președintele comisiei și vicepreședintele comisiei. Președintele Comisiei fiind senator, nu este treaba noastră; și noi aprobăm doar participarea domnului vicepreședinte Cucșa al Comisiei.

Vă sugerez: Biroul permanent nu are posibilitatea, dacă vreți, de a intra în activitatea unei comisii; își stabilesc singuri acolo regulile. Și, atunci, deciziile care vin din comisie, pe acelea le luăm de bune.

Și vom mai avea o discuție mai încolo pe subiectul acesta - inversă; de data asta inversă.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Dan Vîlceanu:

Domnule președinte, eu aș propune să aprobăm cinci locuri, și ei, la comisie, pot să-și stabilească ei dacă...

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici am răspuns: nu putem noi să trecem peste decizia comisiei.

Domnul Dan Vîlceanu:

Nu venim peste decizia comisiei. Dacă ei vor la comisie să rămână tot trei, tot trei rămân, dar haideți să aprobăm cinci.

Domnul Petru Movilă:

Este și o altă procedură - dacă au primit o invitație de undeva care spune "număr limitat de locuri" și precizează, sigur că toți am dori - fiecare grup parlamentar să fie reprezentat, dar sunt niște proceduri. Dacă au o invitație cu număr de locuri, comisia decide numărul invitaților, sub rezerva validării de Biroul permanent.

Mulțumesc.

Domnul Claudiu-Iulius-Gavril Năsui:

Întâmplător știm speța și, deci, invitația nu presupune un număr și, atunci, am putea foarte bine suplimenta numărul acesta.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Am reținut punctul dumneavoastră de vedere, vă rog.

Deci, vă supun la vot memorandumul pentru participarea domnului Cucșa.

Cine este pentru? Nouă.

Împotrivă? Trei.

Aprobat.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 13:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro