Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 2 mai 2018 ora 14:00

12. Solicitare din partea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale referitoare la inițiativele legislative cu incidență în domeniul securității naționale
aprobată consultă

Solicitare din partea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale referitoare la inițiativele legislative cu incidență în domeniul securității naționale Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Comisiei speciale pentru analizarea și efectuarea cadrului normativ de incidență în domeniul securității naționale, la inițiativele legislative cu incidență în domeniul securității naționale.

Este solicitată aprobarea pentru sesizarea în fond a comisiei cu toate inițiativele legislative cu incidență în domeniul securității naționale și desesizarea comisiilor permanente pe agenda cărora se află aceste inițiative.

Dacă sunt intervenții?

Vă rog. Domnul Movilă.

Domnul Petru Movilă:

Domnule președinte de ședință, e corect, în esență, să fie discutate acolo însă ele au un parcurs stabilit pentru fiecare Cameră în parte și ele trebuie să-și urmeze parcursul pentru fiecare Cameră, fie că sunt la Senat, fie că sunt la Camera Deputaților. De aceea.

Domnul Florin Iordache:

N-ați fost atent. Am spus așa: comisiile din Camera Deputaților; noi discutăm de inițiativele care sunt acum la Cameră; cele care sunt la Senat - altceva. Noi discutăm acum de inițiativele care sunt acum la Cameră, sunt sesizate alte comisii și cu această ocazie le desesizăm pe comisiile respective, respectiv Comisia de apărare sau ce comisii mai sunt, și sesizăm această comisie specială. Aici este (.).

Domnul Petru Movilă:

Eu cred că, pe procedură, ele trebuie să-și urmeze parcursul la Camera Deputaților, urmând ca această comisie specială, presupun, să preia din amendamente, inițiative pe proiectele pe care le va lucra ea, pentru că pe mecanismul Camerei Deputaților nu putem să le lăsăm așa, pentru că ori le întrerupem dezbaterea, ori trebuie să aibă un vot pentru sau împotrivă, ceva de genul ăsta. Deci, avem clar proceduri! Dacă sesizăm comisia specială, înseamnă că ele nu se mai dezbat în comisiile permanente ale Camerei?

Domnul Florin Iordache:

Aici este sediul materiei, domnul Movilă. Acele. Asta era ideea: dacă sunt proiecte care vizează siguranța și securitatea națională și sunt în alte..., dar vizează acest domeniu, și sunt în alte comisii, desesizăm acele comisii și se vor duce la comisia specială pentru a da un raport comun.

Domnul Petru Movilă:

Asta vream, să clarificăm procedura, pentru că este. Mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Eu vă mulțumesc.

Vă rog. Grupul PNL.

Domnul Dan Vîlceanu:

Domnule președinte, eu continui, să spunem, suspiciunea domnului Movilă, pentru că această comisie specială a fost înființată cu un regulament și cu membri; deja au fost aprobați în plenurile comune, practic având un obiectiv. Or, dacă nu au fost înscrise în obiectivul acestei comisii, noi cum putem să desesizăm niște comisii care au fost până la urmă sesizate legal, pe procedură parlamentară, și să le dăm aceste proiecte, ele nefiind în regulamentul sau în motivele pentru care a fost înființată această comisie?

Domnul Florin Iordache:

Deci, domnul coleg, solicitarea aceasta vine tocmai în virtutea regulamentului și prevederilor pe care le are comisia specială.

Obligațiile comisiei speciale sunt două: elaborarea de acte normative noi și dezbaterea actelor normative cu incidență pe domeniul siguranței naționale aflate acum în dezbatere parlamentară.

Noi discutăm de inițiativele care acum vizează acest domeniu de activitate și se află la alte comisii, dar, pentru a discuta unitar acest domeniu al siguranței naționale, desesizăm acele comisii și le trimitem la comisia specială; acolo sunt.

Da. Mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră această propunere.

Cine este pentru?

Mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Două voturi împotrivă.

Adoptat.

Mergem mai departe.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 13:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro