Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 5 septembrie 2018 ora 12:48

Ședința a început la ora 12,48.

Lucrările au fost conduse de domnul Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat: doamna Carmen-Ileana Mihălcescu și domnul Eugen Nicolicea (de la ora 12,49) - vicepreședinți, domnul Mircea-Gheorghe Drăghici, domnul Georgian Pop, domnul Cristian Buican și domnul Iulian Bulai - secretari, domnul Seres Denes, domnul Andrei Dominic Gerea și domnul Dragoș Gabriel Zisopol - chestori, domnul Vasile-Daniel Suciu - Grupul parlamentar al PSD, doamna Raluca Turcan (de la ora 12,49) - Grupul parlamentar al PNL, domnul Ilie Dan Barna (de la ora 12,49) - Grupul parlamentar al USR, domnul Marton Arpad-Francisc - Grupul parlamentar al UDMR, domnul Marian-Gheorghe Cucșa - Grupul parlamentar ALDE, domnul Eugen Tomac (de la ora 12,49) - Grupul parlamentar al PMP, domnul Varujan Pambuccian - Grupul parlamentar al minorităților naționale, și doamna Silvia-Claudia Mihalcea - Secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: doamna Ștefania Bîrlibescu - Ministerul pentru relația cu Parlamentul, domnul George Ionuț Dumitrică- secretar general-adjunct, domnul Georgică Tobă - secretar general-adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza și domnul Ștefan Lagunovschi - Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Sorin Berbece - Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea - Direcția comunicare și relații publice, doamna Andreea Cleras - Direcția generală afaceri externe, doamna Andreea Stăncescu - director general la Cabinet Secretar general, și domnul Alexandru Tănase - Departamentul Tehnic.

*

Domnul Florin Iordache:

Hai să începem, stimați colegi.

Deschidem ședința noastră de Birou permanent.

Dacă sunt intervenții la ordinea de zi. Nu sunt.

Cine este pentru?

Mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Cu unanimitate de voturi, adoptat.

Moțiunea simplă cu titlul ”Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești”

PUNCTUL 1

Moțiunea simplă cu titlul "Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești"

Domnul Florin Iordache:

Am primit moțiune de la Grupul PNL.

Vă propun să fiți de acord să dezbatem această moțiune marți după amiază, pentru că marți va fi zi de luni, pentru că luni încep școlile, și votul final să fie miercuri, la votul final.

Dacă sunt intervenții? Nu.

Deci, repet, ca să audă și doamna Turcan și domnul Tomac: deci, moțiunea depusă de dumneavoastră va fi discutată și dezbătută marți după amiază, care va fi zi de luni, și va fi votată la votul final miercuri.

Intervenții? Nu.

Adoptat.

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 2

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei

Domnul Florin Iordache:

Ordinea de zi: avem proiectul de ordine de zi pentru săptămâna viitoare.

Dacă sunt intervenții.

Comitetul liderilor, de acord?

Nu sunt intervenții.

Adoptat.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 3

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Secretari de ședință

Domnul Florin Iordache:

Program de lucru: luni - teritoriu, repet, pentru că încep școlile; iar secretari de ședință pentru săptămâna viitoare - domnul Drăghici și domnul Bulai; doamna Carmen Mihălcescu va fi vicepreședinte de serviciu pentru declarații politice miercuri dimineață, pentru că marți nu va fi decât dezbaterea moțiunii.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

Nu avem cereri, la procedura de urgență nu avem cereri de procedură de urgență.

Vă supun votului această Notă.

Intervenții? Nu.

Aprobat.

Solicitare din partea Grupului parlamentar PNL privind ”Ora prim-ministrului”

PUNCTUL 5

Solicitare din partea Grupului parlamentar PNL privind "Ora prim-ministrului"

Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Grupului parlamentar PNL.

Avem solicitarea grupului parlamentar pentru prima zi de luni din luna octombrie, potrivit Regulamentului.

Eu zic să luăm act de depunerea acestei solicitări . imediat. acestei solicitări și vă propun să discutăm atunci când stabilim programul primei săptămâni din luna octombrie.

Doamna Turcan. Vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Am decis să depunem această solicitare imediat după respingerea precedentei, care avea temei regulamentar, și pe această cale permiteți-mi să menționez că domnul Dragnea a dezinformat, ca să nu spun mințit, faptul că Regulamentul nu permite în prima săptămână invitarea primului-ministru la "Ora Guvernului", pentru că articolul 206 prevede, explicit, faptul că primul-ministru poate fi invitat, de regulă, în prima zi de luni sau la începutul fiecărei luni.

Așadar, a dezinformat de la acest microfon.

Și, ca atare, pentru a încerca să vă întindem o mână pentru a vedea buna credință a dumneavoastră și deschiderea spre transparență, dialog și argumentare în Parlament, am redepus solicitarea pentru luna octombrie, exact cu argumentele pe care dumneavoastră le-ați invocat. Și dumneavoastră și președintele de partid și al Camerei Deputaților și toți cei care au mai vorbit la microfon.

Deci, nu puteți să luați act de principiu și să ne trezim că în luna octombrie găsiți altceva sau o altă temă, întrucât aceasta este prima temă, este făcută în baza tuturor afirmațiilor dumneavoastră și în temei regulamentar.

Deci, noi vă propunem să luați act și, la începutul primei zi de luni sau în prima săptămână a lunii octombrie, aceasta să fie tema și Primul-ministru să fie invitat în Parlament, pentru că așa ați declarat.

Domnul Florin Iordache:

Da, doamnă.

Deci, asta am declarat și, potrivit Regulamentului, în prima zi de luni a începutului fiecărei luni; lună calendaristică.

Asta am declarat și mențin declarația.

Doi.

Doamna Raluca Turcan:

"De regulă", așa scria Regulamentul. Scrie: "de regulă". Știți ce înseamnă "de regulă"?

Domnul Florin Iordache:

Da, deci prima zi de luni, prima zi de luni a lunii octombrie, repet.

Doamna Raluca Turcan:

De exemplu, dacă prima zi de luni e liberă.

Domnul Florin Iordache:

Doamnă, eu am bunul simț și vă ascult!

Doamna Raluca Turcan:

Îmi cer scuze. Doar vreau să clarific, pentru că ieri președintele Camerei Deputaților a mințit și a spus că. n-a citit pur și simplu sintagma "de regulă". Ceea ce e nefiresc, da? E nefiresc. Pe fond.

Și, dacă, de exemplu, prima zi de luni este liberă, atunci în prima ședință a primei săptămâni.

Domnul Florin Iordache:

Deci, am spus, vom lua act și asta voi supune votului.

Am luat act de documentul pe care dumneavoastră l-ați înaintat și am spus că, potrivit Regulamentului, în prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, primul-ministru este invitat la "Ora primului-ministru".

Am spus că nu putem hotărî, și asta voi supune votului, nu vom hotărî astăzi pentru că, potrivit Regulamentului, noi avem cel puțin două Birouri permanente în fiecare săptămână. Noi, în acest Birou permanent, stabilim programul de lucru pentru săptămâna viitoare.

Până în prima zi de luni a lunii octombrie - și mă uit acum pe calendar - prima zi de luni a lunii octombrie va fi chiar la 1 octombrie.

Și, în aceste condiții, în săptămâna 24 - 28 septembrie, deci probabil prin 26 septembrie, când vom stabili programul săptămânii 1 - 7 octombrie, vom lua cu prioritate; este prima depusă și fără îndoială este săptămâna Opoziției, în care puteți solicita prezența Primului-ministru.

Deci, vă voi da imediat cuvântul și dumneavoastră, domnul .

Deci, eu asta voi supune votului.

Domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Afirmația este eronată că s-au ținut cont de toate comentariile. Eu am făcut un comentariu și am spus că, o temă nu este o concluzie, un verdict. Or, aicea deja suntem antepronunțați.

Ne-am autopronunțat pe această chestiune, în plus, fiind o cercetare penală, observați că aicea nu este o comisie de anchetă ca să invocăm decizia 611 a Curții Constituționale. Practic o obligați pe doamna Premier, care mai e și martor în dosarul respectiv, să facă publice niște considerente personale cu privire la evenimentele de acolo.

O dată că domnul Lazăr a zis că tot ce e în dosar, și în general în orice dosar, este nepublic.

Și a doua chestiune, prin afirmațiile pe care le poate face în calitate de Premier, poate să afecteze imparțialitatea procurorilor. Sau cum ziceau în mod eronat, independența sistemului judiciar.

Deci, când discutăm data viitoare v-aș ruga să țineți cont și de ce am spus eu, pentru că deși am vorbit despre această antepronunțare aici, puteau să schimbe, măcar să spună, "cercetarea evenimentelor", nu au făcut-o, măcar de formă.

Păi eu vă spun ce vor să facă cu această chestiune, ca printr-un vot al Biroului permanent, cum am spus și la plen, să certifici că au fost niște reprimări ale protestului pașnic. Dar de ce nu a scris a protestului neautorizat?

Domnul Florin Iordache:

Da.

Dacă mai sunt din Biroul permanent colegi care.? Nu.

Doamna Turcan, vă rog!

Ați dorit să luați cuvântul? Sau cine dorește?

Vă rog, domnul Barna!

Domnul Ilie Dan Barna:

Nu am înțeles afirmația domnului Nicolicea, în ce sens dacă doamna Premier, ca reprezentant al Executivului, ar veni într-o comisie parlamentară, ar influența justiția? Adică e o declarație că așa funcționează sistemul acum în România? În care declarațiile Executivului în fața Parlamentului au efect, influențarea, influență asupra justiției? E . mi se pare cel puțin bizar, ca să nu spun extraordinar de grav.

Domnul Florin Iordache:

Da.

Alte intervenții.

Doamna Raluca Turcan:

Regulamentul, în textul ... în articolul 43 prevede necesitatea clarificării termenelor folosite în solicitările de invitare la "Ora guvernului" sau în comisii de anchetă.

Reprimare, exact lucrul acesta înseamnă, clarificarea modului în care s-a desfășurat acest miting.

Cred totuși că, faptul că vă concentrați pe titlu și nu pe fond, și anume Primul ministru să vină să dea niște răspunsuri de la tribuna Parlamentului sub incidența Legii răspunderii ministeriale, sunt pretexte, simple pretexte, faceți zid în jurul doamnei Prim-ministru și încercați ascunderea adevărului.

Adică e o logică de bun simț pe care nu are nici un rost să o mai ascundem sub tot felul de declarații sau intervenții politice.

Eu o să vă rog doar ca ceea ce supuneți la vot să fie în sfera legalității, să nu încercați și dumneavoastră să duceți și Biroul permanent în sfera ilegalității așa cum se întâmplă cu Ministerul de Interne și alte instituții ale statului.

Deci, noi v-am făcut această propunere, fie o respingeți pentru că propunerea în sine este cu totul, este cu dată, zi și titlu. Fie o respingeți și asta este, ghinion ați respins-o, fie o acceptați așa cum este.

Domnul Florin Iordache:

Am înțeles.

Doamna Raluca Turcan:

.nu luați pe jumătate, să ne trezim că in ajun de octombrie, o să vă treziți că o chemați pe doamna Dăncilă să ne prezinte producția la hectar, așa cum a făcut în ședința de guvern trecută.

Domnul Florin Iordache:

Există o solicitare din parte Grupului parlamentar PNL să stabilim în această ședință de Birou permanent ca să fie invitată doamna Viorica Dăncilă, în prima ședință a lunii octombrie.

Cine este pentru? Două voturi pentru.

Împotrivă?

A fost respinsă solicitarea dumneavoastră.

Mergem mai departe.

Solicitare din partea Grupului parlamentar PSD privind modificarea componenței Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale

PUNCTUL 6

Solicitare din partea Grupului parlamentar PSD privind modificarea componenței Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale

Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Grupului parlamentar PSD privind modificarea componenței Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților, astfel încât doamna deputat Hărătău, să facă parte din Comisia pentru drepturile omului.

Dacă sunt intervenții?

Cine este pentru? Mulțumesc.

Este doamna care a venit în locul domnului deputat Gabriel Vlase.

Adoptat.

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor

PUNCTUL 7

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor

Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea Comisiei pentru tehnologia informațiilor și comunicațiilor.

Grupul parlamentar USR înlocuiește pe domnul deputat Pop cu domnul deputat Zainea, în Comisia IT.

Este regulamentar, dacă sunt intervenții? Nu.

Adoptat.

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare Solicitare din partea doamnei deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral

PUNCTUL 8

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare

Solicitare din partea doamnei deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral

Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind modificarea componenței Comisiei de politică economică, reformă și privatizare.

Și o solicitare din partea doamnei deputat Oana Bîzgan.

Grupul USR o înlocuiește pe doamna deputat Bîzgan cu domnul deputat Prisnel.

Grupul USR are dreptul de a nominaliza, atâta timp cât doamna Bîzgan nu mai face parte din Grupul parlamentar USR.

Domnul Iulian Bulai:

Doamna Bîzgan solicită suplimentarea cu un loc.

Domnul Florin Iordache:

Da, tocmai!

Deci, noi vă propunem ... pentru că Comitetul liderilor poate majora numărul de la 19 la 20, astfel încât doamna să rămână în această comisie, poate să devină membru al Comisiei de egalitate și poate solicita doamnei să facă parte din comisiile buget, industrie, agricultură, drepturile omului, administrație, muncă, sănătate, cultură.

Discutăm de doamna Bîzgan.

Intervenții din partea Comitetului liderilor.

Domnul Suciu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Numai puțin. Dați, vă rog, mai sus.

În condițiile în care doamna, colega noastră solicită să rămână la Comisia de politică economică și să se suplimenteze numărul, atunci va trebui să rediscutăm, pentru că nu putem suplimenta doar cu un singur loc, pentru că altfel se afectează algoritmul din comisie, și atunci trebuie să reluăm discuția.

Deci, acum nu sunt de acord ca.sau, mă rog, (.) doar cu un singur loc.

Domnul Florin Iordache:

Ok. Deci, eu vă propun, Comitetul liderilor - imediat, domnule Barna - vă propun, Comitetului liderilor, de asta v-am și dat citire posibilităților pe care le-ar avea doamna deputat Bîzgan, fără a afecta acel algoritm, ar fi vorba de Comisiile Buget, Industrie, Agricultură, Drepturile Omului, Administrație, Muncă, Sănătate și Cultură.

Altfel, dumneavoastră trebuie să suplimentați. Deci, dacă suplimentăm pentru un neafiliat, automat, pentru păstrarea algoritmului, trebuie să suplimentăm și în această comisie.

Vă rog. Domnul Barna.

Domnul Ilie Dan Barna:

Asta voiam să spun: doamna Bîzgan, nemaifiind membră a Grupului USR, practic, rămâne . ponderile între participarea grupurilor în comisie sunt aceleași.

Discutăm doar de faptul că un neafiliat rămâne în comisia în care a fost, deci nu se afectează, de fapt, ponderile între noi în nici un fel.

Domnul Eugen Nicolicea:

Un neafiliat oriunde afectează.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Prefer să nu fac comentarii suplimentare. Calcul matematic extrem de simplu.

Domnul Florin Iordache:

Domnule coleg, matematica, atunci când s-a făcut componența acestor comisii, a ținut cont de Putere - Opoziție. În momentul în care dăm Opoziției, pentru că neafiliații se calculează la Opoziție, deci e matematică simplă că dăm Opoziției un procent în plus. Aicea suntem!

Deci, eu sunt de acord, dacă dumneavoastră susțineți ca doamna Bîzgan să fie acolo, eu v-aș propune ca și ALDE sau PSD să suplimentăm cu un loc. Deci, nu. și atunci nu avem nicio problemă.

Vă rog.

Deci, putem amâna, stați puțin, putem amâna această discuție și Comitetul liderilor să ne facă o propunere și, în Biroul permanent de luni, când vom stabili - de marți, marți la ora 14,00 - atunci putem discuta, eventual, dacă sunteți de acord să păstrăm ca doamna Bîzgan să fie acolo, nu am nicio problemă. Înțeleg colegii de la ALDE solicită un loc, nu am nicio problemă să suplimentăm. Amânăm și ne vedem marți, după ce finalizăm ședința de Birou permanent, colegii din Comitetul liderilor vă vedeți și stabiliți pentru ziua de marți.

Mai departe.

Proiect de Decizie privind stabilirea atribuțiilor vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților

PUNCTUL 9

Proiect de Decizie privind stabilirea atribuțiilor vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

Proiect privind atribuțiile vicepreședinților, secretarilor și chestorilor.

Este vorba de atribuții.

Dacă sunt observații pe atribuții? Practic, fiecare dintre colegii care sunt și-au păstrat atribuțiile; colegii noi au preluat atribuțiile pe care le-au avut colegii dumneavoastră, membri ai Biroului permanent, neschimbându-se componența Biroului permanent.

Dacă sunt intervenții. Nu.

Adoptat.

Demisia doamnei deputat Mihaela Huncă din Grupul parlamentar PSD

PUNCTUL 10

Demisia doamnei deputat Mihaela Huncă din Grupul parlamentar PSD

Domnul Florin Iordache:

Doamna deputat Mihaela Huncă - am luat act.

Păi, nu a anunțat astăzi, la plen, domnul ... a anunțat. Doamna Huncă chiar a anunțat astăzi la finalul dezbaterilor.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 11

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la cea de-a 16-a ediție a Conferinței Summer Defence (Paris, 9 – 11 septembrie 2018)

1.Memorandum intern privind participarea la cea de-a 16-a ediție a Conferinței Summer Defence (Paris, 9 - 11 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Și acum, pe linia relațiilor parlamentare externe, avem Conferința Summer Defence la Paris.

Merge domnul Căprar împreună cu o consilieră, 9 - 11 septembrie.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiilor pentru afaceri juridice și drepturile omului și pentru afaceri politice și democrație ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, 10 – 11 septembrie 2018)

2.Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiilor pentru afaceri juridice și drepturile omului și pentru afaceri politice și democratice ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, 10 - 11 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Avem Paris, 10 - 11 septembrie, domnul Socotar și domnul Cozmanciuc.

Solicitare din partea Grupului parlamentar PNL privind ”Ora prim-ministrului”

3.Memorandum intern privind participarea la vizita Subcomisiei pentru tranziție și dezvoltare a Adunării Parlamentare a NATO în Azerbaidjan (Baku, Azerbaidjan, 12 - 14 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Avem Subcomisie la Baku, 12 - 14 septembrie, domnul Cupă.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita în România a unei delegații a Grupului parlamentar Estonia-România din Parlamentul eston (16 – 18 septembrie 2018)

4.Memorandum intern privind vizita în România a unei delegații a Grupului parlamentar Estonia - România din Parlamentul eston (16 - 18 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum privind vizita unei delegații din Estonia, 16 - 18 septembrie.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană (Viena 17 – 18 septembrie 2018)

5.Memorandum intern privind participarea la Conferința interparlamentară pentru stabilitate, coordonare și guvernanță economică în Uniunea Europeană (Viena, 17 -18 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum privind Conferința pentru stabilitate, la Viena, 17 - 18 septembrie. Domnul Budăi, Iancu, Solomon și consultanții parlamentari.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la vizita Subcomisiei pentru parteneriate transatlantice a Adunării Parlamentare a NATO (Seoul, Republica Coreea, 17 – 20 septembrie 2018)

6.Memorandum intern privind participarea la vizita Subcomisiei pentru parteneriate transatlantice a Adunării Parlamentare a NATO (Seoul, Republica Coreea, 17 - 20 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum privind vizita Subcomisiei la Seoul, 17 - 20 septembrie. Participă domnul Pavel Popescu de la PNL.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a delegației Comisiei Parlamentului European pentru muncă și afaceri sociale (EMPL) (București, 18 septembrie 2018)

7.Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a delegației Comisiei Parlamentului European pentru muncă și afaceri sociale (EMPL)(București, 18 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Vizita Comisiei Parlamentare Europene pentru muncă în 18 septembrie la București. Are caracter parlamentar această vizită.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a unei delegații a Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European (CONT) (București, 19 septembrie 2018)

8.Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a unei delegații a Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European (CONT) (București, 19 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum privind primirea la Camera Deputaților a unei comisii a Parlamentului European, în 19 septembrie.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind desemnarea de către Comitetul liderilor Grupurilor parlamentare a unei delegații a Camerei Deputaților pentru participarea la Forumul Tinerilor Parlamentari (Paris, 18 – 19 septembrie 2018)

9.Memorandum intern privind desemnarea de către Comitetul liderilor Grupurilor parlamentare a unei delegații a Camerei Deputaților pentru participarea la Forumul Tinerilor Parlamentari (Paris, 18 - 19 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum privind desemnarea de către Comitetul liderilor a participării deputaților la Forumul Tinerilor Parlamentari și vă propun să trimitem Comitetului liderilor să stabilească componența și propunerile pe care dumneavoastră le faceți, câte un membru, astfel încât în ședința de Birou permanent de marți să discutăm această chestiune.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea personalului de specialitate din cadrul structurilor organizatorice ale serviciilor Camerei Deputaților la un schimb de experiență cu reprezentanții Delegației Parlamentului Olandei în scopul pregătirii Președinției române a Consiliului UE din primul semestru al anului 2019 (București, 21 septembrie 2018)

10.Memorandum intern privind participarea personalului de specialitate din cadrul structurilor organizatorice ale serviciilor Camerei Deputaților la un schimb de experiență cu reprezentanții Delegației Parlamentului Olandei în scopul pregătirii Președinției române a Consiliului UE din primul semestru al anului 2019 (București, 21 septembrie 2018)

Domnul Florin Iordache:

Și memo privind participarea la un schimb de experiență cu reprezentanții Delegației Parlamentului Olandei, în 21 septembrie.

Observații? Nu.

Aprobat.

Intervenții? Nu.

Vă mulțumesc.

Declar ședința închisă.

*

Ședința s-a încheiat la ora 13,05.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 13:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro