Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2007 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 12 decembrie 2007 ora 10:00

Ședința a început la ora 10,17.

Lucrările au fost conduse de domnul Bogdan Olteanu, președintele Camerei Deputaților.

Au participat: domnii Valer Dorneanu, Eugen Nicolicea (de la ora 10,35), Ioan Oltean, Lucian Augustin Bolcaș (de la ora 10,55) - vicepreședinți; Valeriu Ștefan Zgonea, Ioan Munteanu - secretari; Gelil Eserghep, Miron Ignat - chestori; Aurelia Vasile - PSD, Ilie Merce - PRM, Cristian Rădulescu - PD, Nicolae Titu Gheorghiof - PNL,Márton Árpád-Francisc - UDMR, Dragoș Petre Dumitriu - Partidul Conservator, și doamna Georgeta Ionescu, secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: domnii Kovacs Carol Emil - secretar de stat la Departamentul pentru relația cu Parlamentul; Mihai Unghianu - secretar general adjunct, Nicolae Sfăcăreanu - secretar general adjunct; Georgică Tobă, Gabriel Stecoza - Departamentul Secretariatului tehnic; Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen; Constantin Bantaș - Serviciul pentru lucrări în comisii, doamna Gabriela Enea - Direcția pentru relații publice; doamna Bogdana Balmuș și doamna Nicoleta Laura Riteș - Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților.

*

Domnul Bogdan Olteanu:

Bună dimineața, stimați colegi.

Vă doresc bun venit la Camera Deputaților în această zi de sărbătoare, pe care cred că este cazul să o și marcăm.

Știți că astăzi se împlinesc 3 ani de când domnul președinte Băsescu este în funcție.

Mi s-a cerut și un punct de vedere pe această temă, dar am rugat să îl dau mai târziu, totuși.

Stimați colegi, în legătură cu ordinea de zi a ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților dacă există obiecții, observații, comentarii-

Vă reamintesc faptul că la ora 10,30 i-am invitat pe colegii celor trei comisii pentru o discuție legată de chestiunea cazării. Până atunci cred că terminăm celelalte chestiuni.

Înțeleg că suntem de acord cu ordinea de zi.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 1

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Domnul Bogdan Olteanu:

Programul de lucru de săptămâna viitoare.

Vă anunț că, în urma consultării colegilor de la Comisiile de buget, finanțe și în urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul președinte Văcăroiu, am stabilit să vă propunem și la Senat și la Cameră un program de lucru mai special pentru săptămâna viitoare.

Înțeleg că astăzi este de așteptat să se finalizeze raportul pe buget. Am înțeles că mai sunt doar două capitole – cultură și învățământ, dacă nu mă înșel, care rămăseseră pentru astăzi, ca să vină domnii miniștri.

Domnul Ignat, vă rog.

Domnul Miron Ignat:

Mulțumesc, domnule președinte.

Ieri, în comisie s-a lucrat până târziu, și vom face tot posibilul să terminăm până sâmbătă.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumim foarte mult.

Vom da tot sprijinul și din partea aparatului Secretariatului general, ca raportul să se redacteze cât mai rapid. Este un raport voluminos, complex, știm acest lucru, și el să fie distribuit colegilor parlamentari înainte de încheierea programului de lucru la Palatul Parlamentului în această săptămână, astfel încât să ne putem încadra în termenele regulamentare, și săptămâna viitoare, începând de marți dimineață, să putem lucra pe buget în Camere reunite.

De asemenea, există propunerea ca luni să facem ședință în plenul Camerei pentru acele proiecte care vor mai avea raport în comisie în această săptămână, vom vedea dacă este ceva cu termen de adoptare tacită, acele proiecte care mai erau cu termen de raport în perioada aceasta, cu propunerea, bineînțeles, de a avea și vot final tot luni, de această dată, astfel încât de marți să intrăm în Camere reunite, urmând, desigur, ca în ședința Camerelor reunite, pe lângă proiectul de buget, dacă vor mai exista și alte chestiuni de genul modificarea Statutului parlamentarului, care a fost pusă în discuție, pe care o punem din nou în discuție astăzi. Am înțeles că mai este și o reexaminare la acest subiect. Sigur că pe acestea le putem rezolva înainte de a intra în dezbaterea bugetului.

Sigur, potrivit legii, cum cunoașteți, dezbaterea bugetului se va face în procedură de urgență de drept, deci vom discuta la momentul potrivit modalitățile, începând din 15, dar nu voi insista să începem de sâmbătă. Vă propun să fiți de acord să începem din 18.

Vă rog, domnule Munteanu.

Domnul Ioan Munteanu:

Aș face o recomandare: să fie scris aici "între orele 13,00-14,00 - masă de prânz", că după aceea vor fi discuții de genul "nu, domnule, nu putem să întrerupem ședința".

Domnul Bogdan Olteanu:

De acord.

Deci, vă propun: "13,00-14,30 – pauză de prânz", dacă sunteți de acord.

Este o propunere de orientare social-democrată.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu sunt de acord cu această propunere, dar am rugămintea ca în această perioadă să mănânce numai aceia care au activitate clară. Pentru că dacă toți din toată clădirea aceasta se duc atunci să mănânce nu vom reuși.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Unghianu, vă rog.

Domnul Mihai Unghianu :

Domnule președinte, am dispus deja acest lucru văzând programul, și să rămână deschis restaurantul până la ora 20,00.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog, domnul Rădulescu.

Domnul Cristian Rădulescu:

Domnule președinte, stimați colegi, s-ar putea să trebuiască să modificăm puțin, și vă propun să lăsăm programul acesta puțin flexibil referitor strict la activitatea Camerei Deputaților, pentru că, pe de o parte, văd că se vor aduna multe chestiuni care totuși trebuie rezolvate pe sfârșit de sesiune – diverse acte normative, statutul, ce am mai spus, și vom avea, sper, niște validări de noi deputați, pe de altă parte, am depus aici o cerere care este la "Materiale suplimentare", prin care Grupul PD solicită o dezbatere politică pe tema taxei de primă înmatriculare, și aceasta, conform regulamentului, se organizează în maximum 6 zile de la data solicitării și, atunci, ar trebui să fie maximum pe marțea următoare.

Eu fac o propunere: dacă, să zicem, ne gândim să facem tot ședința Camerei, nu a Camerelor reunite, marți dimineață, putem să avem această dezbatere și alte chestiuni care vor fi marți dimineață, și în felul acesta ajutăm și cu împlinirea termenului regulamentar de la momentul distribuirii raportului pe buget - până când se face termenul pentru a putea fi dezbătut, că s-ar putea ca unii să spună că este un termen prea scurt și așa mai departe.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu, dacă stau să număr, ținând seama de programul de lucru al deputaților, care include zilele de vineri și sâmbătă, dacă îmi amintesc eu bine, inclusiv atunci când își încasează salariul, sunt mai mult de 3 zile.

Domnul Cristian Rădulescu:

Acum, știți că numărătoarea aceasta o facem după cauză, cam de fiecare dată alta. Sunt școli diferite de interpretare.

Domnul Bogdan Olteanu:

Sunt școli de gândire diferite.

Atunci, eu vă propun să medităm asupra acestui program. Nu am văzut până în acest moment solicitarea Grupului PD, vă spun drept. Am înțeles că este pe lista de documente suplimentare.

În aceste condiții, putem avea și varianta ca, în locul primirii de răspunsuri la întrebări și interpelări, să facem această dezbatere luni. Ea beneficiază și de oră de vârf, la care sunt convins că toate televiziunile vor transmite în direct în timpul jurnalelor de știri.

Doamna deputat Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Eu nu cred că trebuie să schimbăm programul zilei de luni. Avem colegi care sunt pregătiți, care așteaptă aceste răspunsuri, și cred că programul trebuie să rămână așa cum este, iar solicitarea colegilor de la PD rămâne să o discutăm pe luni, la ședința următoare a Biroului permanent, pentru a vedea cum își face loc.

Consider că toți colegii noștri sunt ocupați acum cu amendamentele la bugetul de stat, și să ne concentrăm pe această temă.

Deci nu este un lucru care este numai al Partidului Democrat, sunt și alte grupuri parlamentare care au solicitat acest lucru, și cred eu că trebuie să discutăm întâi la nivelul liderilor și pe urmă să luăm o hotărâre în cadrul Biroului.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă dau perfectă dreptate. Pe de altă parte, îi dau dreptate și domnului lider Rădulescu. Art.180 este cât se poate de explicit – termenul nu poate depăși 6 zile de la data solicitării. Astăzi fiind miercuri, aceasta ar însemna până marți, dat fiindcă duminică nu numărăm.

Domnul Gelil Eserghep:

Vă propun să stăm luni până la 10,00, că și așa stăm după aceea și marți. Între 8 și 10 discutăm problema aceasta și ne-am încadra și în termen.

Domnul Bogdan Olteanu:

Deci luni chiar să zicem că putem începe la ora 15,00, în loc de ora 16,00, ca să nu exagerăm nici cu orele târzii.

Dacă considerați, putem începe cu dezbaterea. Sau putem începe cu proiectele de legi, dezbatere și răspunsuri la întrebări, interpelări. În ce ordine considerați oportun. Vom vedea câte persoane sunt interesate de subiect.

Atunci, vă propun, dacă sunteți de acord, luni să începem la ora 15,00.

Să începem cu dezbaterea- Să începem cu proiectele de legi, totuși.

Votul final - la ora 17,00. Cred că este suficient. Nu cred că vor fi mult mai multe proiecte.

Continuăm cu dezbaterea și răspunsuri la întrebări și interpelări, da- Bun.

Discutăm condițiile dezbaterii la momentul la care ajungem la material. Bănuiesc că vom merge pe formula pe care am mers și data trecută. Taxa de primă înmatriculare, și înțeleg că este și o solicitare, deci vom discuta și taxa de primă și taxa de secundă înmatriculare.

Fac un apel la Secretariatul general – să depună toate eforturile logistice, ca și în anii trecuți, ca raportul să fie terminat. Cred că puteți deja să lucrați pe ce s-a elaborat la comisie. Întăriți aparatul comisiei cu colegi de la Departamentul legislativ, astfel încât raportul să poată să fie distribuit cel mai târziu până în cursul zilei de joi. Atunci avem, în mod evident, trei zile până marți.

Știți că raportul trebuie distribuit. Îl dăm și la Senat.

Vă rog, domnule deputat Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Legat de modalitatea de dezbatere, pentru că este doar o singură temă zic eu mult mai simplă decât de obicei, să mergem pe varianta de 10 secunde pe parlamentar sau cel mult 15 secunde, nicidecum 20 de secunde.

Domnul Bogdan Olteanu:

Cred că da. Vă propun, atunci când ajungem la document, să facem discuția.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Bine.

Domnul Bogdan Olteanu:

Atunci, supun aprobării Comitetului liderilor programul de lucru cu aceste observații.

Cine este pentru- Mulțumesc. Voturi împotrivă- Abțineri- În unanimitate.

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 2

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă există observații la ordinea de zi-

Sigur că este de așteptat să mai apară proiecte până luni.

Eu v-aș propune să fim de acord ca în Biroul permanent de luni să putem să mai introducem acele proiecte la care s-a depus raport, dacă nu există obiecții în mod special la unul dintre ele, caz în care se poate invoca lipsa termenului de 3 zile.

De asemenea, vă propun să fiți de acord să notificăm comisiilor permanente ca, dacă există proiecte pe care consideră ei că este important să le supună votului plenului în această sesiune, să le trimită totuși raportul cel mai târziu vineri, ca să putem să îl distribuim și să îl introducem pe ordinea de zi. Trebuie văzut la comisii dacă există asemenea situații.

Supun aprobării Comitetului liderilor ordinea de zi, în acest caz. Mulțumesc. Voturi împotrivă- Abțineri- Nu sunt. Cu completare luni.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 3

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Bogdan Olteanu:

Sunt câteva proceduri – o procedură de urgență de drept, și restul de drept comun.

Luăm act, dacă sunteți de acord-

Este și o notă suplimentar㠖 un proiect de lege de aprobare a unei ordonanțe de urgență.

Luăm act. Mulțumesc.

Solicitare din partea Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice privind prelungirea termenului de depunere a raportului la PLx 719/2007

PUNCTUL 4

Solicitare din partea Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice privind prelungirea termenului de depunere a raportului la PLx 719/2007

Domnul Bogdan Olteanu:

Solicitarea Comisiei pentru administrație publică - amânarea dezbaterii Proiectului de lege și a prelungirii raportului la organismele modificate genetic.

Dacă nu sunt observații, suntem Cameră decizională, și, atunci, prelungim pentru a doua săptămână din februarie. Vedeți dumneavoastră care este ziua.

Eu am o observație aici de făcut către Departamentul legislativ – am observat că în ultima vreme se neglijează aplicarea prevederii regulamentului, conform căreia proiectele de lege de conformare cu reglementările comunitare se discută în procedură de urgență de drept. Am avut câteva proiecte inclusiv săptămâna trecută la care se prevedea că este transpunerea unei directive. Aici ne încadrăm, cred, cât se poate explicit la implementarea legislației europene.

Eu citez regulamentul. Dacă mie mi se spune în notă explicativă că este transpunerea unei directive, cred că este cât se poate de clar - armonizare cu legislația europeană.

Deci, rugămintea este să aplicăm regulamentul.

Dacă nu este bun, putem să avem propuneri de schimbare, dar deocamdată avem regulamentul, și trebuie să îl aplicăm.

Comunicare din partea domnului deputat Cristian Rădulescu, liderul Grupului parlamentar al PD, privind excluderea din PD a domnului deputat Liviu Nistoran

PUNCTUL 5

Comunicare din partea domnului deputat Cristian Rădulescu, liderul Grupului parlamentar al PD

Domnul Bogdan Olteanu:

Comunicarea domnului deputat Cristian Rădulescu: decizia Biroului permanent național privind excluderea din Partidul Democrat.

Vă rog.

Domnul Cristian Rădulescu:

Domnule președinte, aceasta se poate discuta conex cu următorul material.

Scrisoare din partea domnului deputat Liviu Nistoran

PUNCTUL 6

Scrisoare din partea domnului deputat Liviu Nistoran

Domnul Bogdan Olteanu:

Scrisoarea domnului deputat Nistoran.

Domnul Cristian Rădulescu:

Am înțeles că domnul deputat Nistoran este afară și ar fi vrut să participe la punctul acesta. Sigur că nu fac eu propunerea aceasta.

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi, eu v-aș propune să nu facem o asemenea discuție la nivelul Biroului permanent. Înțeleg că există o chestiune neclară. V-aș propune să o trimitem la Comisia juridică.

Domnul Cristian Rădulescu:

Bun. Totul este foarte clar. În primul rând, domnul Nistoran spune că cere daune și se simte lezat...

Domnul Bogdan Olteanu:

Aceasta nu-i de competența noastră.

Domnul Cristian Rădulescu:

Știu.

...de faptul că eu și domnul Tabără am fi spus că și-a dat demisia, dar tot mai sus, în hârtia dânsului, recunoaște faptul că în adresa pe care v-am adresat-o săptămâna trecută eu am notificat doar faptul că nu mai face parte din grupul parlamentar, ceea ce este altă chestiune.

Conform regulamentului Camerei, în care găsim motivele pentru care o persoană nu mai poate face parte sau nu mai face parte dintr-un grup parlamentar, acolo găsim și excluderea din partidul respectiv.

Eu v-am anexat și această hârtie semnată de președintele partidului.

Este adevărat că dintr-o greșeală pesemne care nu ține de mine, ci ține de mesageria partidului, nu i-a fost notificată excluderea.

Acum o jumătate de oră i s-a dat în mână această hârtie și lucrurile sunt clare.

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act; încheiem discuția. Dacă este o chestiune care ține de Comisia de disciplină, se discută acolo, dar deocamdată nu am fost sesizați.

Domnul Ioan Munteanu:

Se poate adresa el direct.

Domnul Bogdan Olteanu:

Exact.

Deocamdată n-am fost sesizați în acest sens. Aceasta vroiam să subliniez.

Scrisoare din partea domnului deputat Bogdan Liviu Ciucă, liderul Grupului parlamentar al PC privind realizarea unei dezbateri publice pe tema taxei de primă înmatriculare

PUNCTUL 7

Scrisoare din partea domnului deputat Bogdan Liviu Ciucă, liderul Grupului parlamentar al PC

Domnul Bogdan Olteanu:

Scrisoarea din partea domnului deputat Bogdan Ciucă - dezbatere publică pe tema taxei de primă înmatriculare. Înțeleg că dânșii solicită o audiere publică la Camera Deputaților.

Vă rog, domnul deputat Dragoș Dumitriu.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

În scrisoare se vorbește de dezbatere și de audiere.

Eu v-aș propune, stimați colegi, să conexăm dezbaterea publică cu cea solicitată de Partidul Democrat și să o organizăm în același timp, iar în privința audierii publice am solicita să ni se pună la dispoziție într-una din zilele lucrătoare în cealaltă săptămână o sală unde să organizăm această audiere publică, noi organizând-o, și invităm de la toate grupurile parlamentare cât un reprezentant sau doi, dacă sunteți de acord.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule deputat, spre informarea dumneavoastră, în cadrul programului de granturi al Camerei Deputaților există un program de audieri publice făcut. Eu vă sugerez să vă folosiți de acest program.

Dacă s-a propus, înțeleg, pentru luni seara această dezbatere în plen, poate încercați să organizați înainte această audiere publică.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Este prea devreme.

Domnul Bogdan Olteanu:

Este prea din scurt. Nu-i nici o problemă. Atunci, organizați-o după. Cred că este o temă importantă și relevantă, și merită să facă obiectul acestui mecanism de dezbateri.

Eu voi ruga și pe cei de la cabinetul meu care s-au ocupat de organizarea acestor audieri publice ca să se introducă această temă cât mai rapid.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Poate să ne țină la curent cu această chestiune.

Domnul Bogdan Olteanu:

Sigur. Vă mulțumesc.

Scrisoare din partea Secției de combatere a infracțiunilor de corupție - Direcția Națională Anticorupție

PUNCTUL 8

Scrisoare din partea Secției de combatere a infracțiunilor de corupție - Direcția Națională Anticorupție

Domnul Bogdan Olteanu:

Scrisoarea din partea Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție – DNA.

Eu vă propun să avem o mapă specială pentru corespondența aceasta, că văd că deja avem în fiecare ședință de Birou permanent.

Vă rog, doamna deputat.

Doamna Aurelia Vasile:

Vreau să informez: toată corespondența a fost făcută imediat după ce am primit hotărârea Biroului permanent. Există un act, îl am în original, îl voi da în copie, un proces-verbal, prin care s-au predat volumele I, II, III și IV, în total vreo o mie și ceva de pagini.

Raport nu am putut să predăm pentru că nu a fost întocmit. Deci s-a oprit înainte de finalizarea lui.

Deci, există o singură problemă: cei care au venit erau de la DIICOT.

Domnul Bogdan Olteanu:

Atunci, eu v-aș propune să transmitem o scrisoare celor care ne-au solicitat și să le spunem că trimiterea documentelor s-a făcut din proprie inițiativă către autoritățile care ne-au solicitat din Parchetul general, le dăm o copie a corespondenței și le recomandăm să caute documentele acolo, și evident că raportul nu a mai fost întocmit ca urmare a prevederilor din regulament, care spun că lucrările comisiei de anchetă se suspendă.

Vă rog, domnule deputat Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte, din punctul meu de vedere, problema este mai complicată. Mergem în continuare pe această variant㠖 că orice procuror trimite adrese către noi și noi nu le răspundem- Adică Parlamentul României este sub controlul Procuraturii- Mai ales că doamna procuror general, care ar fi trebuit să ne adreseze solicitarea, că așa prevede Constituția, își mai arogă și o altă atribuțiune – "În consecință, sunt aplicabile prevederile art.41 alin.1 din Regulamentul Camerei Deputaților republicat." Adică ea și decide ce sunt aplicabile pentru un comportament al Camerei Deputaților.

Și mi se pare foarte grav ceea ce se întâmplă în continuare.

Voi ridica și o altă problemă. Ați primit materialul.

Adică pur și simplu procuraturile din România își arogă niște competențe din ce în ce mai mari, devenind o supraputere în stat, ceea ce cred că trebuie să fie oprit.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Domnul Cristian Rădulescu.

Domnul Cristian Rădulescu:

Acum, se cunoaște că suntem la final de sesiune, fiindcă vigilența unora dintre noi a scăzut. Eu mă așteptam să ridice problema aceasta pe procedură domnul Nicolicea, care ne-a mai spus de vreo două ori că nu poate să vă scrie orice Țuluș.

Pe de altă parte, este adevărat, între instituții, de obicei, se poartă corespondența între șefii instituțiilor.

Nu este mai puțin adevărat că, dacă vă uitați și la celelalte documente din mapă și mai ales la cele anexe, suntem, în ultimul timp, și mai ales dumneavoastră, Biroul permanent, sunteți, așa, un ghișeu public, unde orice persoană instituțională corespondează cu Bogdan Olteanu, cu Biroul permanent, cere lămuriri și rezolvări.

Și acum zic la nivel de principiu, poate ar fi bine ca unele dintre chestiunile care sunt strict administrative să fie rezolvate în altă structură, de exemplu cea a Secretariatului general, decât a Biroului permanent - mutarea punctului farmaceutic de colo-colo, treaba cu ghișeul băncii nu știu care, am zis un exemplu, chestiuni de genul acesta, fiindcă trebuie ca după aceea să iasă domnul Munteanu și să dea explicații la tot felul de documente extrem de prozaice, care arată că și noi suntem pământeni, mâncăm și facem și alte lucruri abominabile și bineînțeles că presa preia numai chestia aceasta. Dintr-o ședință de două ore, în care se muncește și se vorbește serios, o să se discute numai de punctul farmaceutic, de bufetul nostru ș.a.m.d.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Domnul Dumitriu Dragoș.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Apropo de relațiile Parlamentului cu DNA, cu Procuratura Generală, cu toate chestiunile acestea, îmi aduc aminte de pe vremea când eram secretarul Comisiei de abuzuri, cele mai puține răspunsuri și cele mai multe întârzieri proveneau din zona aceasta. Domnul vicepreședinte Dorneanu poate să confirme chestiunea aceasta. Deci, aceasta este atitudinea lor față de Parlament, din punctul acesta de vedere.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Singurul motiv pentru care ar trebui să le răspundem este să nu vă treziți, domnule președinte, cu percheziție la dumneavoastră în birou; și la comisie.

Concluzia serioasă care se trage de aici este că DIICOT-ul se calcă pe picioare cu DNA-ul, deci au competențe care se suprapun și de aici ar trebui trase anumite concluzii legislative.

Ceea ce se întâmplă acum, că nu știe stânga ce face dreapta, acolo, în Parchetul General, este un adevărat haos, pentru că-și trag dosare unul de la altul, este un adevărat scandal de competență. Și lucrul acesta ar trebui reglementat prin lege.

De asemenea, ar trebui ca, atunci când constatăm anumite chestiuni care țin de interpretarea legii, nu este neapărat nevoie la DNA sau la DIICOT, să sesizăm anumite comisii pentru a face modificările de rigoare.

Deci, de aici, eu am tras concluzia că trebuie clarificată, stabilită foarte bine competența DIICOT-ului și DNA-ului, care pe care înghite, dacă este cazul, pentru că astfel de suprapuneri duc la lucruri care nu sunt legale.

Domnul Bogdan Olteanu:

Bun. Am înțeles.

Domnul vicepreședinte Dorneanu.

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi, și eu sunt printre cei care susțin că nu trebuie să tratăm, așa, cu ușurință. Eu n-aș vrea să pun în discuție atitudinea Procuraturii și să confundăm atitudinea unei instituții cu atitudinea unor oameni bolnavi de mediatizare și de dorința – efectiv este o stare maladivă aici – de a ieși în față, de a-și arăta mușchii.

V-aș propune să răspundă doamna secretar general că: "Vă reamintim că la data cutare am comunicat DIICOT-ului toate actele pe care le-am avut și, având în vedere că s-a început urmărirea penală, potrivit articolului cutare, activitatea comisiei s-a suspendat. Și nu ne privește pe noi cum circulă dosarele între diverse structuri ale Parchetului General".

Totodată, eu aș insista să sesizăm din nou CSM-ul, pentru că atitudinea acestor trei procurori este de-a dreptul maladivă; și să explicăm că Parlamentul nu este totuși o persoană juridică care să fie cercetată de Parchet.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă dau dreptate, cu atât mai mult cu cât în cazul acesta nici măcar nu este vorba de o investigație care are ca obiect o anumită persoană sau mai știu eu ce persoană audiată în cadrul unei comisii, astfel încât să poată vorbi de un procuror de caz. Este clar că era vorba, în această situație, de o relație instituțională între Camera Deputaților și Parchet.

Și, de aceea, eu vă fac propunerea ca, pe de o parte, doamna secretar general, eventual prin Direcția de relații cu publicul, să transmită o scrisoare persoanelor în cauză, în care să le explice din nou legea. De altfel, dacă-mi amintesc eu bine, CSM-ul a constatat că procurorii de la DNA nu cunosc legea, respectiv Regulamentul Camerei Deputaților și nu cunosc Constituția; este o constatare a inspecției CSM, în baza ultimelor noastre scrisori. Le reamintim din nou legea și anume că anchetele parlamentare se suspendă în mod obligatoriu în momentul în care se demarează o cercetare penală și ca atare evident că nu poate exista un raport. Îi trimitem la structura din Parchetul General, la care am trimis acele documente, întrucât nu cred că este de datoria noastră să facem public, pe bani publici, pentru toți cei interesați de un subiect care locuiesc întâmplător chiar în aceeași clădire. Iar eu am să scriu o scrisoare președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, în care o să-i solicit totuși să clarificăm această chestiune a relațiilor interinstituționale, a nivelului de comunicare între instituții.

Vă rog, domnule Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Și, dacă este posibil, să menționați în această adresă două elemente destul de importante: că doar Comisia juridică este abilitată să interpreteze Regulamentul Camerei Deputaților și, dacă este un conflict de interpretare între procurorul general și decizia acestei comisii, cea care decide ce este aplicabil este Curtea Constituțională, nicidecum procurorul general.

Domnul Bogdan Olteanu:

Să nu faceți asemenea afirmații chiar în fața președintelui Comisiei de regulament. Și dânșii pot interpreta regulamentul.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Mă scuzați. Comisia de regulament este la fel de abilitată.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vom pregăti documentația necesară.

Memorandum intern: Acțiunea Colindători la Camera Deputaților

PUNCTUL 9

Acțiunea "Colindători la Camera Deputaților"

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă sunteți de acord-

Dacă sunteți, de asemenea, de acord să fiți informați când vin colindătorii- Dacă doriți să fiți colindați și la cabinetele dumneavoastră. Sunt mulți dintre colindători care doresc să vină.

Doamnă secretar general, vă rog.

Doamna Georgeta Ionescu :

Dacă-mi permiteți, adresez, de asemenea, invitația membrilor Biroului permanent și Comitetului liderilor, pentru ziua de joi, 20 decembrie, la ora 14.00, când vom avea o întâlnire informală cu toți salariații Secretariatului general, la Salonul de recepții.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Notă referitoare la plângerea directă adresată președintelui Camerei Deputaților de domnul avocat Doru Mihai Giugula

PUNCTUL 10

Notă referitoare la plângerea directă adresată președintelui Camerei Deputaților de domnul avocat Doru Mihai Giugula

Domnul Bogdan Olteanu:

O trimitem Comisiei pentru abuzuri sau, mai corect, la Comisia juridică, deoarece Comisiile juridice controlează CNSAS, deci v-aș propune la Comisiile juridice, dacă sunteți de acord.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte, totuși v-aș sugera să dați un răspuns în termen legal, pentru că s-ar putea să vă treziți cu un caz penal.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu îi răspund, să nu vă faceți griji.

Domnul vicepreședinte Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Eu spun că este foarte bine că există această scrisoare a domnului Giugula și că luăm în discuție ceea ce se întâmplă la CNSAS, pentru că am constatat că acolo, cel puțin după interviul dat de Cazimir Ionescu, lucrurile funcționează anapoda. Ne-a explicat modul de lucru și anume că ei dau un verdict cu spatele la dosar și, dacă omul este nemulțumit, abia atunci caută probe. Eu am rămas îngrozit când am auzit declarația domnului Cazimir Ionescu, mai de mult, la televizor.

În aceste condiții, poate că este cazul să facem în așa fel încât să intre în legalitate și cu acest CNSAS, pentru că nu este corect să dai verdicte cu spatele la dosar.

PUNCTUL 11

Scrisoare din partea domnului Dănuț Radu

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun s-o trimitem la comisie.

Domnul Gelil Eserghep:

Dacă-l băgăm în seamă, atunci acesta este caz penal. El face aici niște afirmații extraordinar de grave, în sensul ar trebui ca toți ceilalți care sunt citați aici să-l dea în judecată.

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna secretar general.

Doamna Georgeta Ionescu :

Fac doar precizarea, așa cum am făcut-o și cu ocazia celeilalte sesizări depuse de către aceeași persoană, că persoana respectivă are pe rol mai mult de 20 de procese cu Camera Deputaților, că a făcut sesizare la DNA pe adresa Biroului permanent a unor directori din cadrul Secretariatului general și a subsemnatei, care nu am avut ocazia nici măcar să cunosc acest angajat, întrucât a fost destituit înainte de venirea mea pe această funcție.

Domnul Bogdan Olteanu:

Propun s-o trimitem la Comisia de abuzuri.

Informare privind Reuniunea parlamentară comună cu tema Viitorul Europei - Tratatul de la Lisabona

PUNCTUL 12

Informare privind Reuniunea parlamentară comună cu tema "Viitorul Europei" - Tratatul de la Lisabona

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act.

Vă rog, domnule Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte, dacă tot suntem la această adresă, eu cred că într-adevăr ar trebui să ne preocupăm – și dacă vom modifica și regulamentul nostru – că vom avea la îndemână opt săptămâni. Toate materialele care se trimit pe linia de aprobare a Uniunii Europene vor fi trimise către noi, după semnarea tratatului. Și avem la îndemână opt săptămâni ca să ne spunem un punct de vedere, având un vot. Și atunci ar trebui să ne organizăm în așa fel încât să putem reacționa, dacă într-adevăr sunt niște lucruri care ne pot atinge. Și pentru aceasta trebuie să ne ocupăm, deci să vedem cum modificăm eventual regulamentul nostru și în acest sens. Știu că avem Comisia pentru probleme europene.

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu este o chestiune de regulament. Va trebui făcută, la un moment dat, o lege privitoare la participarea Guvernului și Parlamentului la afacerile europene. Este deocamdată în stadiu de evaluare, proiect ș.a.m.d. Dar, până una-alta, avem Comisia de afaceri europene, care ne va face propuneri acolo unde va considera necesar. Și eu solicit Comisiei de afaceri europene ca, într-un termen rezonabil, să vină cu o poziție la Biroul permanent pe această temă. Cred că vom putea lua o decizie în Biroul permanent, eventual în Biroul permanent reunit, dacă sunteți de acord.

Domnul Valeriu Zgonea:

Domnule președinte, procedura este foarte simplă. În momentul în care Parlamentul național este notificat fie în Direcția de afaceri europene, care este în cadrul Secretariatului general, fie prin cadrul comisiei, Comisia de afaceri europene trebuie să nominalizeze o persoană care să conducă analiza pe procedura ex-ante, deci care nu privește comisiile permanente și, în momentul respectiv, să transmită tuturor comisiilor permanente pentru a-și exprima un punct de vedere în termen util. Aceasta este varianta. Dacă se întâmplă ceva, dacă există o poziție contrară, de obicei se recomandă să se ia și un aviz al Camerelor reunite, pentru ca să aibă putere.

Domnul Bogdan Olteanu:

Bine. Așteptăm să ne faceți propuneri.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 13

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea la reuniunea Comisiei pentru probleme economice și financiare, probleme sociale și educație a APEM (Bruxelles, 21-22 ianuarie 2008).

1. Participarea la reuniunea Comisiei pentru probleme economice și financiare, probleme sociale și educație a APEM (Bruxelles, 21-22 ianuarie 2008).

Domnul Bogdan Olteanu:

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Oportunitatea constituirii grupului GOPAC (Organizația Globală a Parlamentarilor Împotriva Corupției) în Camera Deputaților.

2. Oportunitatea constituirii grupului GOPAC (Organizația Globală a Parlamentarilor Împotriva Corupției) în Camera Deputaților.

Domnul Bogdan Olteanu:

O dăm în studiu la grupuri, la liderii de grupuri și așteptăm un punct de vedere.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Soluționare de plată.

3. Soluționare de plată.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea Delegației Parlamentului României la Reuniunea de toamnă 2007 a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (Portoroz, Slovenia, 29 septembrie - 2 octombrie 2007).

4. Informare privind participarea Delegației Parlamentului României la "Reuniunea de toamnă 2007" a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (Portoroz, Slovenia, 29 septembrie - 2 octombrie 2007).

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind Audierile Parlamentare din 2007 la Națiunile Unite (New York, 20-21 noiembrie 2007).

5. Informare privind Audierile Parlamentare din 2007 la Națiunile Unite (New York, 20-21 noiembrie 2007).

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la cea de-a 2-a Reuniune a Adunării Mondiale pentru Energie Regenerabilă (Bonn, Germania, 19-21 noiembrie 2007).

6. Informare privind participarea la cea de-a 2-a Reuniune a Adunării Mondiale pentru Energie Regenerabilă (Bonn, Germania, 19-21 noiembrie 2007).

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act de informări.

Scrisoare din partea domnului deputat Cristian Rădulescu, liderul grupului parlamentar al PD privind realizarea, în temeiul art.180 din Regulamentul Camerei Deputaților, a unei dezbateri politice pe tema taxei de primă inmatriculare

Partidul Democrat solicită dezbatere politică pe tema taxei de primă înmatriculare.

Domnul Bogdan Olteanu:

Am fixat ziua și ora. Care este procedura obișnuită, din ce am văzut eu în regulament, invităm Guvernul, grupurile. Sunteți de acord cu 10 secunde- Calculăm atunci care este timpul aferent Guvernului, pe o intervenție similară ca durată.

Vă consult. Data trecută am fost de acord să avem intervenții egale ca timp, dat fiind că este o dezbatere care nu se soldează cu un vot, ci mai curând dorește să vadă puncte de vedere, să colecteze puncte de vedere.

Dacă nu avem consens, atunci mergem pe algoritm, în mod obligatoriu.

Zece secunde înseamnă o oră și jumătate, împreună cu Guvernul și concluziile. Eu zic că este rezonabil, stimați colegi, haideți să nu batjocorim totuși chestiunea. Eu zic că zece secunde de parlamentar este un timp rezonabil.

Vă mulțumesc foarte mult.

Alte chestiuni înțeleg că nu mai sunt pe această temă.

Scrisoarea Grupului de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuală către Comisia pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă Domnul Bogdan Olteanu:

Comisia pentru cultură.

Aceasta este minunata chestiune a grupului de interese constituit de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Institutul Național al Magistraturii și alte persoane fizice și juridice.

Domnul deputat Marton, vă ascultăm.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Este un material foarte interesant.

Domnul Bogdan Olteanu:

Da, este foarte interesant. Nu știu dacă ați observat cine semnează adresa către noi – doamna procuror Georgeta Ghiță.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Teoretic, acest ceva care ne-a trimis într-adevăr teoretic ar putea lucra. Problema mea este acea parte a textului pe care l-am subliniat, care se regăsește și în protocol, în care se vorbește de o comuniune bună de interese economice.

Dacă între anumite autorități culturale și de apărare a drepturilor intelectuale, respectiv acelor OGC-uri, adică organisme de gestiune colectivă, într-adevăr este posibil și legal să existe o comuniune chiar de interese economice, nu văd cum Procuratura, Ministerul justiției, forul superior care educă magistrații, deci Institutul magistraturii, poliția de frontieră ar putea să aibă o comuniune de interese economice.

Vă spun sincer că de aceea m-a șocat această formulare – pentru că eu am participat la o dezbatere de modificare a legii. În acea dezbatere de modificare a legii, pe vremea respectivă, a participat și un domn procuror printre OGC-uri, care tot argumenta de ce trebuie să facem într-un fel sau în altul, și vă dau un singur exemplu pe care l-am tot dezbătut: sub obligate televiziunile să plătească, dacă au emisiune de 24 de ore, 24 de ore drept de autor pentru muzică, chiar dacă au, de exemplu, un meci de fotbal transmis o oră și jumătate, în care nu este nici un minut de muzică- Și noi în continuare am zis că "nu". Dânșii, însă, au tot apăsat. Pe urmă, cu ajutorul altora și a anumitor presiuni chiar din partea forurilor europene, au eliminat acele procente minime și maxime între care să se facă această negociere a modului în dezbatere, evident și acel element de a fi undeva în apropierea celor practicate în Uniunea Europeană.

OGC-urile ne-au promis că ei nu vor abuza de dreptul lor pe care îl au pentru că sunt într-o situație de monopol. Totuși, au venit cu niște cerințe prin care au triplat sau au mărit și mai mult, chiar de zece ori, sumele solicitate chiar de la posturile publice de radio și televiziune, uneori câștigând chiar în instanță niște solicitări zic eu aberante și dincolo de textul legii.

Și, atunci, îmi pun eu întrebarea: există o legătură între acest grup de lucru, unde este prezentă și procuratura, și anumite autorități care nu pot avea interese economice comune cu nimeni- Aceasta este întrebarea mea. Vă spun sincer, nu știu răspunsul.

V-am dat materialul. Evident, trebuie să îl citiți.

Deocamdată, eu zic că va trebui noi, în Comisia de cultură, să facem acea anchetă pe care ne-am propus-o și pe care, din păcate, nu am făcut-o – cum sunt folosiți acești bani, pentru că avem informații că ei în foarte mare măsură nici măcar nu ajung la autori, ci în mare măsură sunt folosiți pentru cheltuielile lor, mă rog, de către OGC-uri.

Domnul Bogdan Olteanu:

Haideți să nu discutăm pe fond în Biroul permanent, vă rog.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Nu.

Deci, eu cred că aveți această informare, și s-ar putea ca discuția să o avem la Comisia de cultură.

Domnul Bogdan Olteanu:

Cred că este cel mai bine așa, și să ne faceți o propunere din partea Comisiei de cultură.

Deci, eu pot să sesizez CSM-ul pe această tem㠖 să analizeze CSM-ul oportunitatea implicării într-un asemenea proiect a unor procurori. Pe de altă parte, pe fond, eu cred că Comisia de cultură este competentă să analizeze.

Domnul Dorneanu, domnul Nicolicea.

Domnul Valer Dorneanu:

Păi ați cam spus dumneavoastră ce doream și eu să spun.

Parteneriatul acesta public-privat nu știu cine l-a înființat sub forma aceasta. În orice caz, prezența unor instituții publice aparținând puterii judecătorești în aceste structuri este absolut neavenită.

Strategia națională a proprietății intelectuale a fost aprobată printr-o HG, și în baza acelei HG a venit cineva cu inițiativa aceasta, probabil de rulare a unor fonduri, ca să spunem în paranteză.

Eu cred că domnul președinte are dreptate – să sesizăm CSM-ul - dacă implicarea parchetelor într-o asemenea fundație, care presupune și derularea unor fonduri europene, este corectă și oportună, și dumneavoastră vedeți-vă de treabă în Comisia de cultură, de competența dumneavoastră.

Domnul Bogdan Olteanu:

Mulțumesc.

Domnul vicepreședinte Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, să sesizăm CSM-ul, dar să îi sesizăm și pentru faptul că, după părerea mea, se încalcă independența justiției, pentru că independența aceasta poate să fie alterată atât din exterior, cât și din interior. Deci dacă ei se amestecă în anumite acțiuni, evident că justiția nu mai este independentă.

Domnul Bogdan Olteanu:

Mulțumesc.

Memorandum intern: Spații pentru desfășurarea de servicii bancare

Spații pentru desfășurarea de servicii bancare

Domnul Bogdan Olteanu:

Spații pentru desfășurarea de servicii bancare, conform discuțiilor pe care le-am avut cu mai bine de un an în urmă. Se decisese la Biroul permanent să încercăm ca de acum înainte spațiile cu destinație comercială să fie închiriate și Parlamentul să ia chirie. Ni s-a răspuns de la Ministerul Finanțelor că, potrivit legii, nu putem. Ca atare, ceea ce putem face este ca acolo unde considerăm că o activitate este de interes pentru Parlament să punem la dispoziție spațiul, și am stabilit noi atunci - în mod egal pentru prestatorii de servicii care sunt interesați. Am mai stabilit, dacă îmi amintesc eu bine, să creăm un fel de galerie comercială, dacă vreți, și să îi punem pe toți acolo, ca să nu-i găsim în toate colțurile Palatului Parlamentului, și am alocat un spațiu care a mai fost folosit ca o zonă comercială, respectiv cel din zona Restaurantului Brâncovenesc. Înțeleg că s-a agreat și cu BRD-ul să se mute acolo, și că mai avem o solicitare până acum de la o altă bancă.

În măsura în care vor fi și alți solicitanți de servicii, aș propune totuși să treacă și prin Biroul permanent, ca să fie un anumit standard al tipului de servicii, ca să zic așa, să nu existe vreo surpriză.

În ceea ce privește serviciile financiar-bancare, cred că sunt de interes pentru colegii parlamentari sau pentru staff-ul Parlamentului, așa că eu zic că este o decizie bună.

Memorandum intern: Mutarea punctului farmaceutic

Având în vedere lipsa acută de spații pentru birourile Secretariatului general, dorim să mutăm punctul farmaceutic în altă parte.

Vă rog, doamna secretar general.

Doamna Georgeta Ionescu :

Noi avem în momentul de față o lipsă acută de spații pentru birouri. După cum știți, avem și servicii nou înființate anul acesta care deocamdată nu au spațiu de lucru.

Farmacia ocupă trei încăperi în care se vând două aspirine. Este complet pustiu acel punct farmaceutic.

Propunem restrângerea spațiului alocat pentru punctul farmaceutic și mutarea pe aceeași galerie cu punctele bancare, pentru a putea recupera cele trei încăperi și a le transforma în spațiu de lucru pentru staff-ul Camerei.

Domnul Bogdan Olteanu:

Acum, eu vă consult dacă nu găsiți una dintre companiile mari farmaceutice care să fie interesate să-și deschidă o farmacie.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Este cea mai bună soluție, pentru că câteodată nici aspirina nu se găsește.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu am fost de trei ori la doctor la Camera Deputaților, mi-a dat rețetă, și nu avea vizavi la farmacie.

Haideți să nu discutăm pe fondul chestiunii, că nu vom putea decide ce medicamente se vând la farmacie.

Eu cred că este util dacă se poate aloca spațiul respectiv, care este foarte mare, pentru alte activități și, mai departe, dacă în galeria comercială puteți să aduceți un prestator de servicii de calitate, cred că așteptăm o propunere.

Domnul deputat Rădulescu, care este de profesie.

Domnul Cristian Rădulescu:

Ca medic, vă fac următoarea propunere: pe lângă aspirină, oficiul farmaceutic să aibă totuși și Rudotel și să fie plasat cât mai aproape de intrarea în Camera Deputaților.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă rog.

Doamna Aurelia Vasile:

Nu este inclus în ordinea de zi. Nu voi reține decât 10 secunde, maximum 20 de secunde.

Încă odată vreau să vă mulțumesc în primul rând dumneavoastră pentru ajutorul pe care ni l-ați dat în legătură cu toate activitățile privind înhumarea lui Dan Iosif, mulțumesc directorilor care m-au ajutat și secretarilor adjuncți ai Camerei.

Îmi exprim nemulțumirea de discuțiile colaterale legate de acest lucru - dacă a fost mult, dacă a fost puțin - de angajați ai Camerei Deputaților, care pun la îndoială o hotărâre a Biroului permanent.

Noi, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat, nu ne-am uitat niciodată în curtea celuilalt, dar ne putem uita, să vedem cum PNL București organizează revelionul la Cameră sau, știu eu, alte activități care se fac.

Deci, cred că este corect să avem o atitudine colegială, o atitudine de întrajutorare, și nu de dat brânci și dărâmat balconul vecinului că are mai multe ghivece.

Mulțumesc.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu apreciez modul în care ați găsit de cuviință să îmi mulțumiți pentru sprijinul pe care l-am acordat pentru acest lucru.

Nu l-am făcut pentru că domnul Dan Iosif era de la PSD, ci pentru respectul pe care i-l port.

Bănuiesc că, dacă PNL București vrea să facă o acțiune pe aici, va plăti la condiții comerciale, și nu altfel.

Doamna secretar general, pentru acțiuni care nu țin de activități politice, toată lumea plătește.

Doamna Georgeta Ionescu :

Și tariful va fi integral.

Domnul Bogdan Olteanu:

Tarif integral.

Domnilor colegi, nu sunt atât de naiv încât să nu se plătească tarif integral tocmai de partidul din care fac eu parte.

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi, trecem la chestiunea cazării.

Îi avem pe cei trei președinți de comisii, care și-au prezentat puncte de vedere.

În urma consultării membrilor Biroului permanent, rugămintea este ca această discuție să se facă doar cu membrii Biroului permanent, Comitetul liderilor și doamna secretar general, după care vom prezenta punctul de vedere, decizia Biroului permanent pe această temă.

Vă mulțumesc.

*

Ședința s-a încheiat la ora 11,15.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 2:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro