Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2008 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 8 octombrie 2008 ora 15:00

Ședința a început la ora 15.16.

Lucrările au fost conduse de domnul Bogdan Olteanu, președintele Camerei Deputaților.

Au participat: domnii Eugen Nicolicea, Valer Dorneanu, Ioan Oltean - vicepreședinți; Valeriu Zgonea, Valeriu Tabără - secretari; domnii Miron Ignat, Kelemen Hunor- chestori; doamna Aurelia Vasile - PSD, domnii Cristian Rădulescu - PD-L, Márton Árpád-Francisc - UDMR, Dragoș Petre Dumitriu - Partidul Conservator, Iusein Ibram - Grupul parlamentar al minorităților naționale și domnul Nicolae Titu Gheorghiof - secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: domnii: Mihai Unghianu - secretar general adjunct; Cristian Ionescu - șeful Departamentului Legislativ; Georgică Tobă și Gabriel Stecoza - Departamentul Secretariatului tehnic; doamna Adriana Simion și domnul Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen; doamna Laura Nicoleta Riteș - Direcția proceduri legislative, sinteze și evaluări; domnul Constantin Bantaș - Serviciul pentru lucrări în comisii; doamnele Gabriela Enea - Direcția pentru relații publice.

*

Domnul Bogdan Olteanu:

Bună ziua!

Stimați colegi,

Dacă în legătură cu ordinea de zi a Biroului permanent există obiecții, observații? Nu sunt.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 1

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Domnul Bogdan Olteanu:

Vreau să vă anunț că am stabilit cu domnul președinte Văcăroiu că luni la ora 13.00 facem Birouri permanente reunite și să vă propun astfel ca luni la ora 13.00 să fie Birouri permanente reunite, urmând ca marți și miercuri să avem două ședințe comune de Camere, transmițând comisiilor comune care au fost sesizate cu diverse rapoarte că sunt rugate să finalizeze până luni aceste rapoarte, mai ales la Comisiile juridice unde sunt destul de multe: starea Justiției, CSM-ul; trebuie să verificăm la SRI, la SIE că și acolo am impresia că le avem. Deci, tot ce avem de lichidat: CNSAS, că este cazul să începem să finalizăm din activitatea pe Camere reunite pe care o avem în această legislatură.

De asemenea, înțeleg că urmare a ședinței de vot final de astăzi, o să începem marți la ora 10.00 totuși cu o ședință de vot final și atunci am să propun Senatului să începem Camerele reunite la 11.00. Credeți că este rezonabil? Sunt 100 de...

Vă rog domnule vicepreședinte.

Domnul Valer Dorneanu:

În afară de ședința destinată voturilor finale, cred că ar trebui să mai luăm din rapoartele care există niște proiecte. Este proiectul, din punctul nostru de vedere al pensiilor pentru agricultură, sunt mai multe. O să primim și pe linie externă, din câte știu eu, un proiect: NATO ș.a.m.d.

Domnul Bogdan Olteanu:

NATO mă depășește, nu știu să vă spun dacă primim ceva, dar dacă o să fie, să fie.

Domnul Valer Dorneanu:

Ori luni după amiază, ori marți să avem o ședință de la 9.00.

Domnul Ioan Oltean:

Eu vroiam să propun luni după masă o ședință normală a Camerei Deputaților pentru a putea continua cel puțin votul final, pentru că sunt o sută de acte normative care durează cel puțin o jumătate de oră și atunci, marți putem intra într-un program normal dimineața și după masă ședință.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu nu am o problemă. Dacă considerați că merită să facem luni după amiază și să facem mobilizarea colegilor.

Stimați colegi lideri, haideți să vorbim în mod realist. Facem pentru luni ședința Camerei, dar facem și mobilizarea colegilor? Că dacă nu facem mobilizarea colegilor și iar nu avem cvorum de vot final, ne facem de râs.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule președinte, Senatul lucrează și nu este prima dată când Senatul lucrează, iar noi nu am lucrat. Eu cred că trebuie să ne mobilizăm acum, măcar până la 1 noiembrie să ne mobilizăm, ca să putem să dăm voturile necesare. Dacă fiecare grup parlamentar se mobilizează și asigură o prezență normală, putem luni după masă să avem o ședință în plen a Camerei Deputaților.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul vicepreședinte Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Este evident că după ce am făcut o ordine de zi atât de încărcată, nu putem să o lăsăm nerezolvată și propun așa: luni după amiază - continuarea ședinței de vot final, marți de dimineață de la 10.00 la 11.00 voturi pe articole la ce se mai adună de luni și ce mai este și de la ora 11.00 la 12.00 - voturi finale ce au mai rămas și ce s-au mai adunat.

Deci, luni: continuarea ședinței de vot final - avem 100 de legi aproximativ - se vor face cât se vor face; marți de dimineață de la 10.00 la 11.00 - voturi pe articole - pentru ce se va mai aduna până atunci, poate luni mai facem comisiile care le-ați spus, mai aveați și dumneavoastră câteva proiecte de introdus pe ordinea de zi și de la 11.00 la 12.00 - ultima ședință de vot final și cu asta se cam încheie activitatea.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Márton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Și eventual dacă mai există întrebări, interpelări. dacă tot venim marți de la 18.00.. Nu marți, luni, luni după masă.

Domnul Bogdan Olteanu:

Întrebări și interpelări. Da, asta nu cred că este o problemă, probabil că programul va continua din punctul acesta de vedere.

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi, dumneavoastră percepeți mai bine cum va fi prezența. Eu am văzut prezența și astăzi. Așa-zisul cvorum era relativ și a funcționat o oră.

Domnul Valeriu Tabără:

Domnule președinte, dacă îmi permiteți?

La efectuarea prezenței am avut 198, dar nu s-a votat. 198 prezenți. Am făcut apel nominal.

Domnul Valer Dorneanu:

Totuși, haideți să încercăm o soluție care să fie rezonabilă cu prezența, dar și rezonabilă cu încărcătura pe care o avem și cu starea mediatică în care ne aflăm. Poate luni nu putem face vot final, chiar dacă am anunțat. Să lăsăm votul final marți la 10.00 și luni să facem dezbateri pe ce stabilim acum, să avem și probabil ultima rundă de interpelări și întrebări, să aibă posibilitatea parlamentarii, deputații să se manifeste și marți să avem o oră de dezbateri și o oră de vot final, înainte de ședința Senatului.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun să stabilim că luni facem ce proiecte mai sunt, la care am primit rapoartele.

Luni - niște dezbateri pe proiecte, marți dimineață - vot final și o să vorbesc eu cu domnul Văcăroiu, dar vă rog frumos atunci haideți, marți să ne convocăm colegii de dimineață. Eu propun să-i convocăm la 9.00, ca să începem la 9.30. Că dacă vin la 12.30, după obicei. pentru vot final este târziu. Deci, haideți să le transmitem că marți începem la ora 9.00 ședința. Vot final, pentru că votul final va dura cel puțin o oră și jumătate. Deci, este deja enorm. Vreau să vă spun că avem foarte mare volum de activitate la Camerele reunite. Vor fi acele rapoarte la care se va vorbi, la care vor fi intervenții de la grupuri, vor fi întrebări, vor fi tot felul de lucruri. Sunt multe. Vă atrag atenția că sunt SRR-ul și SRTV-ul la care sunt discuții.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Și vor fi voturi cu buletin de vot, deci, cu citirea a două cataloage.

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu mai spun că vor fi voturi cu buletin de vot.

Deci, rugămintea este ca marți și miercuri să avem prezență corespunzătoare.

Să recapitulăm: luni, la ora 13.00 - Birouri permanente reunite, Biroul permanent la Cameră nu cred că mai are sens să facem, că nu o să mai avem ce discuta în el, facem eventual miercuri, după plen, sau după plenul reunit; luni la ora 16.00 - dezbateri pe proiecte de legi; de la 18.00 la 20.00 - întrebări și interpelări; marți la 9.00 dimineața - vot final; 11.00 - Camerele reunite? O să vorbesc eu cu domnul Văcăroiu. Transmitem la Senat atunci rugămintea să ținem la ora 11.00 Camerele reunite; miercuri - Camere reunite. De la 11.00 la 13.00 și reluăm de la 15.00 până după amiază probabil. Avem situația cu legile venite de la comisii, dar o să le verificăm după aceea și le luăm pe toate, ce să ne mai încurcăm.

O să vă rog să-mi aduceți după aceea, să vedem și ce avem pentru Camerele reunite, să mai anunțăm la comisii să-și facă rapoarte.

Doamna Aurelia Vasile:

Miercuri - de la 10.00 la 13.00. Să mai avem după amiază ceva comisii.

Domnul Bogdan Olteanu:

Comitetul liderilor: supun aprobării dumneavoastră programul de lucru, așa cum s-a propus.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Aprobat.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 2

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă există vreo solicitare de procedură de urgență? Nu există. Luăm act.

Informare privind inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților, care se dezbat în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului

PUNCTUL 3

Informare privind inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților, care se dezbat în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului

Domnul Bogdan Olteanu:

Trimitem la Birourile reunite luni.

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, privind procedura de urmat în cazul în care un raport al unei comisii asupra unei cereri de reexaminare a unei legi, formulată de Președintele României, a fost supus votului plenului potrivit art.135 alin. (3) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, iar acesta nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării

PUNCTUL 4

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, privind procedura de urmat în cazul în care un raport al unei comisii asupra unei cereri de reexaminare a unei legi, formulată de Președintele României, a fost supus votului plenului potrivit art.135 alin. (3) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, iar acesta nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării

Domnul Bogdan Olteanu:

Observații? Nu sunt. Luăm act.

Raportul preliminar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale asupra propunerii legislative pentru completarea OUG nr.148/3.11.2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului

PUNCTUL 5

Raportul preliminar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale asupra propunerii legislative pentru completarea OUG nr.148/3.11.2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului

Domnul Bogdan Olteanu:

Să știți că raportul preliminar funcționează foarte bine în Parlamentele unicamerale. Acolo este și raport preliminar și sunt și dezbateri preliminare.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Domnule președinte, ei solicită să intre în plen fără cel de al doilea raport, deci, cu raportul unei singure comisii.

Domnul Bogdan Olteanu:

Păi o să vorbim la Comisia de muncă până luni, să vedem care este situația, să lămurim și discutăm. Trimitem la Comisia de muncă, să încerce să închidă raportul.

Raportul Comisiei de anchetă privind acuzațiile de concurență neloială și practică monopolistă practicate de supermarketuri

PUNCTUL 6

Raportul Comisiei de anchetă privind acuzațiile de concurență neloială și practică monopolistă practicate de supermarketuri

Domnul Bogdan Olteanu:

Se va pune la ordinea de zi.

Raportul asupra anchetei desfășurate de către Comisia de sănătate și familie cu privire la modul de privatizare a Societății comerciale Antibiotice S.A. Iași

PUNCTUL 7

Raportul asupra anchetei desfășurate de către Comisia de sănătate și familie cu privire la modul de privatizare a Societății comerciale "Antibiotice" S.A. Iași

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu s-a privatizat. La ordinea de zi.

Propuneri din partea liderilor Grupurilor parlamentare pentru Comisia de anchetă a Camerei Deputaților pentru verificarea modului de utilizare, de către Guvern, a sumelor încasate din taxa de primă înmatriculare, în perioada 1 ianuarie 2007-1 iulie 2008

PUNCTUL 8

Propuneri din partea liderilor Grupurilor parlamentare pentru Comisia de anchetă a Camerei Deputaților pentru verificarea modului de utilizare, de către Guvern, a sumelor încasate din taxa de primă înmatriculare, în perioada 1 ianuarie 2007-1 iulie 2008

Domnul Bogdan Olteanu:

Am primit de peste tot? Foarte bine. Trimitem la plen. Termen?

Domnul Kelemen Hunor:

31 decembrie.

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu domnule, 25 decembrie.

Eu vă propun să dăm termenul joi, deci, înseamnă 27 noiembrie.

Memorandum intern: Transmiterea către Agenția Națională de Integritate a copiilor certificate ale declarațiilor de avere și ale declarațiilor de interese ale deputaților și ale funcționarilor publici parlamentari

PUNCTUL 9

Memorandum intern: Transmiterea către Agenția Națională de Integritate a copiilor certificate ale declarațiilor de avere și ale declarațiilor de interese ale deputaților și ale funcționarilor publici parlamentari

Domnul Bogdan Olteanu:

De acord. Este normal.

Memorandum intern: Bugetul Camerei Deputaților pe anul 2009

PUNCTUL 10

Memorandum intern: Bugetul Camerei Deputaților pe anul 2009

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi, punctul 1 nu este semnat de chestori; punctul 2 - acesta rămâne în studiu, că nu îl aprobăm fără să-l citim; punctul 3, stimați colegi, eu vă spun de acum că un buget cu 250% la cheltuieli de capital, să-l voteze viitorul Biroul permanent, că eu nu votez investițiile viitorului președinte al Camerei Deputaților și al viitorului Birou permanent și să-mi iau eu în cap responsabilitatea politică a acestei creșteri.

Deci, dacă doriți să majorați la investiții, discutați cu viitorul Birou permanent care va fi ales de către popor și care se va manifesta în plenitudinea puterilor sale, că eu, pentru viitorul Parlament, nu iau decizii din acestea. Rămâne în studiu, că nu îl pun în discuție astăzi. Faceți ce observații doriți.

Domnul Mihai Unghianu :

Observație: dar nici bugetul de stat să nu fie aprobat!

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu știu dacă dumneavoastră hotărâți, dar mă îndoiesc că se va aproba.

Memorandum intern: Contul de execuție a bugetului Camerei Deputaților pe anul 2007

PUNCTUL 11

Memorandum intern: Contul de execuție a bugetului Camerei Deputaților pe anul 2007

Domnul Bogdan Olteanu:

L-ați finalizat? Acesta unde se aprobă? La plen?

Observații?

Acesta cred că îl trimitem direct la plen, că este contul de execuție, nu cred că avem ce să discutăm.

Memorandum intern: Modificarea Listei dotărilor independente și a altor cheltuieli asimilate investițiilor pe anul 2008

PUNCTUL 12

Memorandum intern: Modificarea Listei dotărilor independente și a altor cheltuieli asimilate investițiilor pe anul 2008

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă ascultăm. Curaj.

Domnul Nicolae Titu Gheorghiof:

Domnule președinte, știți că prin Summit-ul NATO ni s-au luat 2500 de miliarde în bani vechi. Camera Deputaților, respectiv Departamentul economic, a făcut toate demersurile ca să putem să terminăm absolut tot ce am început de reparat și de achiziționat. Pentru a putea acoperi aceste sume, am găsit o diferență pe care numai dumneavoastră, Biroul permanent, poate să o aprobe, o diferență de 1.355.420 lei noi, ca să putem să acoperim deficitul pentru cheltuielile efectuate cu organizarea Summit-ului NATO, pentru că altfel, suntem într-o situație în care, practic, cheltuielile de capital și cheltuielile cu iluminat și întreținere nu avem cum să le acoperim. Sunt 2500 de miliarde.

Domnul Bogdan Olteanu:

Observații?

Vă rog.

Domnul Cristian Rădulescu:

Pentru stenogramă, eu vă spun că nu sunt de acord să luăm mașină de spălat cu tunel.

Domnul Bogdan Olteanu:

În legătură cu aparatul de sudură în mediu protejat?

Restituim acest material la Secretariatul General pentru a fi refăcut conform reglementărilor interne.

Solicitare din partea Grupului parlamentar al PD-L

PUNCTUL 13

Solicitare din partea Grupului parlamentar al PD-L

Domnul Bogdan Olteanu:

Includerea pe ordinea de zi a modificării Regulamentului declarat neconstituțional de Curte. Dar am primit decizia Curții?

Așteptăm decizia Curții și sigur că vom fi sesizați. Au dat comunicatul, dar nu ne-au dat redactarea. Domnul Márton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu înțeleg această grabă, dar este o prevedere constituțională. Dacă noi, în 45 de zile nu am modificat articolul, articolul nu-și mai face efectul și nici până atunci nu își mai face efectul.

Domnul Eugen Nicolicea:

Da, dar 45 de zile de la publicare.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

De la publicare, sigur.

Domnul Bogdan Olteanu:

Bun. Deocamdată nu avem decizia Curții, dar bineînțeles că în momentul în care vom fi sesizați cu decizia Curții, vom fi automat sesizați cu proiectul respectiv. Conform procedurilor noi nu îl trimitem la Comisia de regulament, ci la Comisia juridică, pentru că vine de la Curte.

Solicitare din partea domnului deputat Liviu Bogdan 
Ciucă, liderul Grupului parlamentar al PC, privind modificări în componența comisiilor permanente

PUNCTUL 14

Solicitare din partea domnului deputat Liviu Bogdan Ciucă, liderul Grupului parlamentar al PC, privind modificări în componența comisiilor permanente

Domnul Bogdan Olteanu:

Grupul parlamentar al PC ne propune înlocuirea din funcția de vicepreședinte al Comisiei de buget a domnului Teodor Nițulescu cu domnul Dan Grigore. Cu mulțumiri. La comisie.

Solicitare din partea comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic

PUNCTUL 15

Solicitare din partea comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic

Domnul Bogdan Olteanu:

S-a retras solicitarea Comisiei pentru administrație publică.

Solicitare din partea domnului deputat Octavian Mircea Purceld, liderul Grupului parlamentar al PRM, privind modificări în componența comisiilor permanente

PUNCTUL 16

Solicitare din partea domnului deputat Octavian Mircea Purceld, liderul Grupului parlamentar al PRM, privind modificări în componența comisiilor permanente

Domnul Bogdan Olteanu:

La comisie.

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, privind scrisoarea domnului deputat Romeo Leonard Cazan

PUNCTUL 17

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, privind scrisoarea domnului deputat Romeo Leonard Cazan

Domnul Bogdan Olteanu:

Este compatibil. Această chestiune i-o comunicăm domnului deputat.

Solicitare din partea Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații Externe

PUNCTUL 18

Solicitare din partea Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații Externe

Domnul Bogdan Olteanu:

La Birourile permanente reunite.

Solicitare din partea domnului deputat Adrian Miuțescu

PUNCTUL 19

Solicitare din partea domnului deputat Adrian Miuțescu

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul deputat Miuțescu ne informează că vrea concediu fără plată. Să fie sănătos.

Memorandum intern: Măsuri privind încetarea și începerea mandatului de deputat

PUNCTUL 20

Memorandum intern: Măsuri privind încetarea și începerea mandatului de deputat

Domnul Bogdan Olteanu:

Din partea secretarului general. Este legat de logistică ș.a.m.d.

Mie mi se pare într-o formă rezonabilă. Este normal. E o perioadă tranzitorie, se pregătesc mapele pentru noii parlamentari ș.a.m.d.

E vă propun să fim de acord.

Notă privind participarea la cea de-a 119-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și la reuniunile asociate (Geneva, 12-16 octombrie 2008)

PUNCTUL 21

Notă privind participarea la cea de-a 119-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și la reuniunile asociate (Geneva, 12-16 octombrie 2008)

Domnul Bogdan Olteanu:

Aprobat.

Memorandum intern: Suplimentare de cheltuieli

PUNCTUL 22

Memorandum intern: Suplimentare de cheltuieli

Domnul Bogdan Olteanu:

Suplimentare de cheltuieli COSA.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 23

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participare la reuniunea extinsă organizată de Académie de la Paix (Fiugii, Italia, 20-23 octombrie 2008) și la sesiunea de dezbateri privind actualitatea dreptului internațional fluvial (Paris, 24-25 octombrie 2008). Domnul Bogdan Olteanu:

- Participare la reuniunea extinsă organizată de Académie de la Paix (Fiugii, Italia, 20-23 octombrie 2008) și la sesiunea de dezbateri privind actualitatea dreptului internațional fluvial (Paris, 24-25 octombrie 2008).

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea la cea de-a 60-a aniversare a Declarației universale a drepturilor omului (Paris, 29 octombrie 2008)

- Participarea la cea de-a 60-a aniversare a Declarației universale a drepturilor omului (Paris, 29 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participare la cea de-a 55-a reuniune a Comitetului Corespondenților Permanenți din cadrul Acordului EUR - OPA Riscuri Majore (Istanbul, 30 - 31 octombrie 2008)

- Participare la cea de-a 55-a reuniune a Comitetului Corespondenților Permanenți din cadrul Acordului EUR - OPA Riscuri Majore (Istanbul, 30 - 31 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Vizita la Camera Deputaților a doamnei Uta Wimdisch, președintele comisiei pentru protecția mediului din Parlamentul landului german Saxonia (9 octombrie 2008)

- Vizita la Camera Deputaților a doamnei Uta Wimdisch, președintele comisiei pentru protecția mediului din Parlamentul landului german Saxonia (9 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Vizita oficială în Germania a delegației Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, conduse de domnul deputat dr. Atilla Kelemen, președintele Comisiei (13-16 octombrie 2008)

- Vizita oficială în Germania a delegației Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, conduse de domnul deputat dr. Atilla Kelemen, președintele Comisiei (13-16 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea domnului Bogdan Olteanu, Președintele Camerei Deputaților, la Conferințele Focus Energetics (Roma, 15-17 octombrie 2008)

- Participarea domnului Bogdan Olteanu, Președintele Camerei Deputaților, la Conferințele "Focus Energetics" (Roma, 15-17 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea la cel de-al 3-lea Congres Mondial despre Rolul Femeilor în Politică și Guvernare. Suplimentare de cheltuieli (Manila, Filipine, 19-22 octombrie 2008)

- Participarea la cel de-al 3-lea Congres Mondial despre Rolul Femeilor în Politică și Guvernare. Suplimentare de cheltuieli (Manila, Filipine, 19-22 octombrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea la seminarul cu tema Declarația Universală a Drepturilor Omului după 60 de ani: realizări și provocări (Geneva, 3 - 5 noiembrie 2008)

- Participarea la seminarul cu tema "Declarația Universală a Drepturilor Omului după 60 de ani: realizări și provocări" (Geneva, 3 - 5 noiembrie 2008)

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Notă privind participarea unei delegații la Audierile Parlamentare din 2008 la Națiunile Unite (New York, 20-21 noiembrie 2008).

- Notă privind participarea unei delegații la Audierile Parlamentare din 2008 la Națiunile Unite (New York, 20-21 noiembrie 2008).

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la Simpozionul cu tema Noi categorii de materii prime (Strasbourg, 25-26 iunie 2008)

- Informare privind participarea la Simpozionul cu tema "Noi categorii de materii prime" (Strasbourg, 25-26 iunie 2008)

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la cea de-a XVIII-a ediție a Forumului Economic cu tema: Dileme europene: Europa Centrală - un partener activ sau un spectator pasiv? (Krynica, Polonia, 10-13 septembrie 2008)

- Informare privind participarea la cea de-a XVIII-a ediție a Forumului Economic cu tema: "Dileme europene: Europa Centrală - un partener activ sau un spectator pasiv?" (Krynica, Polonia, 10-13 septembrie 2008)

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la Reuniunea Președinților Comisiilor de Finanțe din țările membre ale Uniunii Europene (Paris, 15 septembrie 2008)

- Informare privind participarea la Reuniunea Președinților Comisiilor de Finanțe din țările membre ale Uniunii Europene (Paris, 15 septembrie 2008)

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la întâlnirea interparlamentară cu tema Știință, societate și Parlamente (Paris, 21-22 septembrie 2008)

- Informare privind participarea la întâlnirea interparlamentară cu tema "Știință, societate și Parlamente" (Paris, 21-22 septembrie 2008)

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la Reuniunea bianuală a Adunării Uniunii Europei Occidentale și a Consiliului Permanent al UEO/Comitetul Politic și de Securitate al Uniunii Europene (Bruxelles, 22 septembrie 2008)

- Informare privind participarea la Reuniunea bianuală a Adunării Uniunii Europei Occidentale și a Consiliului Permanent al UEO/Comitetul Politic și de Securitate al Uniunii Europene (Bruxelles, 22 septembrie 2008)

Luăm act.

Solicitare din partea domnului Liviu Moraru, director general al Regiei Autonome Monitorul Oficial

PUNCTUL 24

Solicitare din partea domnului Liviu Moraru, director general al Regiei Autonome "Monitorul Oficial"

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act.

Comunicare din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor

PUNCTUL 25

Comunicare din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor

Domnul Bogdan Olteanu:

Luăm act.

Scrisoare din partea doamnei Laura Codruța Kövesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

PUNCTUL 26

Scrisoare din partea doamnei Laura Codruța Kövesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun să se completeze informarea parlamentarilor. Doamna procuror general ne informează ce s-a întâmplat la Parchetul General.

Înțeleg că s-a dispus informarea parlamentarilor și îi informăm și cu acest document.

Scrisoare din partea Uniunii Sindicale MediaSind

PUNCTUL 27

Scrisoare din partea Uniunii Sindicale MediaSind

Domnul Bogdan Olteanu:

Uniunea Sindicală MediaSind, de asemenea, ne informează.

Dacă doriți să o trimitem Comisiei de cultură, sunt convins că va fi sesizată.

Memoriu din partea doamnei Maria Sandu

PUNCTUL 28

Memoriu din partea doamnei Maria Sandu

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna Maria Sandu ridică o problemă legată de Legea 10.

Dacă considerați, să o trimitem Comisiei de abuzuri.

PUNCTUL 16

Diverse

Raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor privind Piața asigurărilor din România. Dimensiune, evoluții recente și impactul crizei americane asupra acesteia. Domnul Bogdan Olteanu:

- Comisia pentru supraveghere a asigurărilor ne trimite raportul Comisiei.

Spre informare.

Scrisoare din partea Asociațiilor Comunelor din România

- Asociația comunelor din România ne-a trimis o scrisoare în care ne-a scris ce probleme au primarii.

Luăm act.

Scrisoare din partea Federației Sindicatelor din Învățământ

-Federația Sindicatelor din învățământ "Spiru Haret" ne solicită să cerem urmărirea penală.

La Comisia juridică, dacă nu mă înșel.

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Domnule președinte, asta este "pentru informare".

Grupurile parlamentare citesc și, în conformitate cu legislația în vigoare, dacă se găsește un număr de deputați care să ceară această urmărire și, după aceea, există pentru noi.

Domnul Bogdan Olteanu:

Să o trimitem la grupuri sau să o distribuim la casete.

-Notă suplimentară cu inițiative legislative.

Le trimitem la comisii.

Scrisoare din partea Comisiei pentru politică economică și privatizare

- Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare

Le propunem să lucreze miercuri, după amiază.

Mulțumim. Alte chestiuni?

Pentru săptămâna viitoare, cine este de serviciu?

Secretari de ședință: Daniela Popa, Dan Radu Rușanu.

Pentru conferința de presă: domnul Eugen Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Există posibilitatea ca la ședințele comune să nu avem suficient cvorum pentru a alege membrii CNA.

Problema cea mai importantă va fi la CNA, acolo unde nu va mai fi cvorumul de lucru. Propun să avem la noi și o propunere de prelungire a mandatelor.

Domnul Hunor Kelemen:

Sunt convins că mobilizarea trebuie să fie una exemplară și atunci putem pune înainte de Curtea de Conturi - CNA-ul, și atunci vom avea cvorumul.

Domnul Bogdan Olteanu:

Liderii de grupuri să se consulte pe această temă, pe chestiuni procedurale și să vină cu propuneri.

Bun.

Declar ședința închisă.

*

Ședința s-a încheiat la ora 1545.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 26 octombrie 2020, 20:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro