Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 9 februarie 2019 ora 11:00

3. Repartizarea pe săli a comisiilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbaterea și avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019
aprobată consultă

Vorbitor: Prună Cristina-Mădălina

Repartizarea pe săli a comisiilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbaterea și avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Domnule președinte de ședință, doar o intervenție cu privire la punctul 2, programul, pentru că le-ați votat pe ambele împreună.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Doar o chestiune. Mă uit la programul acesta și mi se pare extrem de strâns. Avem la dispoziție nici măcar cinci zile pline pentru a trece bugetul prin Camera Deputaților și prin Senat, prin dezbaterile din comisii...

Înțeleg urgența și evident că cu toții ne dorim să avem un buget cât mai repede, însă Parlamentul nu este responsabil pentru ceea ce a făcut Guvernul și faptul că de la Guvern s-a întârziat acest buget. Și părerea Grupului parlamentar al USR este că bugetul acesta trebuie privit cu seriozitate, iar dezbaterile ar trebui să fie mult mai ample.

Aș vrea să vă citesc din Regulamentul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Lăsați-mă doar să termin.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Nu mă așteptam să votați la pachet punctul 1 și punctul 2, de asta nici nu am vrut să intervin pe punctul 1 să nu creez cumva un disconfort în cadrul dezbaterilor.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Acum vă citesc din art. 60 din Regulamentul comun al Camerei Deputaților și Senatului:

"Art. 60 - Grupurile parlamentare, deputații și senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise și motivate în cel mult cinci zile de la data primirii proiectului."

Prin acest program pe care îl propuneți dumneavoastră nu avem nici măcar o zi sau cam o zi avem de depunere a amendamentelor, care e foarte departe de termenul acesta maxim de cinci zile, ziua aceasta fiind chiar mâine, duminică, pentru că nu putem să considerăm patru ore din ziua de luni ca un termen rezonabil pentru a depune amendamente.

De altfel, colegii noștri vor primi acest buget, sper, în după-amiaza aceste zile, deci timpul este foarte, foarte scurt. Cred că e necesar să modificăm acest program, astfel încât să avem măcar o zi plină, ziua de luni, pentru a depune amendamente. Nu putem să trecem bugetul acesta pe repede înainte, avem și noi o responsabilitate aici în Parlament. Totuși, noi suntem cei care ne pronunțăm asupra bugetului, îl votăm. Programul acesta pe care ni-l prezentați mi se pare că nu este conform cu realitatea și cu responsabilitatea pe care Parlamentul o are asupra acestui buget.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Nu am sugerat acest lucru de muncă normată.

Ceea ce spun este timpul este foarte scurt pentru a depune amendamente.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 5 august 2020, 11:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro