Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 11 februarie 2019 ora 13:00

15. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

15 - Pe linia relațiilor parlamentare externe.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la Săptămâna Parlamentară Europeană (Bruxelles, 18 – 19 februarie 2019)

1. Memorandum intern privind participarea la Săptămâna Parlamentară Europeană (Bruxelles, 18 - 19 februarie 2019)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Memorandum intern privind participarea la Săptămâna Parlamentară Europeană, la Bruxelles, 18 - 19 februarie 2019.

Este prima acțiune organizată de Camera Deputaților în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Nu sunt obiecții.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea doamnei deputat Carmen-Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la Săptămâna Parlamentară Europeană (Bruxelles, 18 – 19 februarie 2019)

2.Memorandum intern privind participarea doamnei deputat Carmen-Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la Săptămâna Parlamentară Europeană (Bruxelles, 18 - 19 februarie 2019)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Memorandum intern privind participarea mea, în calitate de vicepreședinte, la Săptămâna Parlamentară Europeană, Bruxelles, 18 - 19 februarie.

Nu sunt obiecții.

Aveți o obiecție?

Domnul Laurențiu-Dan Leoreanu:

Un punct de vedere: aici nu ar fi trebuit să fie și reprezentanți ai grupurilor? Pentru că la Grupul PNL nu s-a primit nicio înștiințare, și am înțeles că înscrierile trebuiau făcute până pe 7 februarie, on-line.

De la PPE, de la Bruxelles, ne-au întrebat de ce nu avem nici un reprezentant. Și atunci, am vrut să lămurim această chestiune.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

N-aș putea să vă răspund eu, pentru că nu mă ocup de relațiile Grupului PPE.

Domnul Laurențiu-Dan Leoreanu:

Că pe departamentul de resort n-a venit nicio înștiințare la grup.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Am înțeles. E o acțiune primită pe Cameră și nume personal.

Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Într-adevăr, nici noi n-am primit nici un fel de invitații și ne întrebam pe ce criterii se fac aceste trimiteri către... la Săptămâna Parlamentară, pentru că știu că în alte țări, chiar m-am uitat, și sunt prezenți mai mulți parlamentari și de la Putere și de la Opoziție.

Vă mulțumesc.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

O să ne lămurească doamna Secretar general.

Doamna Silvia-Claudia Mihalcea:

Este prima acțiune organizată de Camera Deputaților din cadrul calendarului dimensiunii parlamentare al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

După cum vedeți, persoanele nominalizate să participe acolo, avem doamna vicepreședinte și președinți ai comisiilor; nu s-au primit invitații de la grupurile politice omoloage care să participe.

Nu știu să vă fac această clarificare.

Deci, este vorba de președinți de comisii care participă întrucât sunt cei care sunt pe calendarul dimensiunii parlamentare.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Bun. Sunt obiecții în continuare? Să știm dacă o adoptăm sau nu, să știu dacă plec sau nu.

Domnul Petru Movilă:

Doamna președintă, dacă-mi permiteți, dacă nu e alt coleg înscris...

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Vă rog.

Domnul Petru Movilă:

Sigur, e absolut firesc să fim acolo, dar... și într-un proces pe care-l puteam stabili în funcție de configurație, dar chiar era absolut normal ca partidele parlamentare să aibă măcar un reprezentant, pentru că este Președinția Consiliului Europei a Parlamentului României și, din acest punct de vedere, chiar cred că este o problemă!

Sigur că PMP-ul nu prea reușește să aibă oameni în delegațiile parlamentare, colegi parlamentari, dar măcar la acest nivel, să dăm semnal că acolo sunt partidele parlamentare membre ale Parlamentului, ale Camerei Deputaților și, dacă putem reconfigura această delegație, chiar ar fi un lucru cât se poate de sănătos. Pentru că sunt doar cred că două formațiuni politice reprezentate acolo.

Vă mulțumesc.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Mulțumesc și eu.

Mai întreb o dată: sunt obiecții la acest punct? Nu.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la cea de-a 13-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), (Belgrad, 21 – 22 februarie 2019)

3. Memorandum intern privind participarea la cea de-a 13-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), (Belgrad, 21 - 22 februarie 2019)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Punctul 3 - Memorandum intern privind participarea la cea de-a 13-a Sesiune Plenară...

Vă rog frumos, dați-mi voie să conduc ședința, domnule vicelider!

Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Memorandum intern privind participarea la cea de-a 13-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei, la Belgrad, 21- 22 februarie 2019.

Caracter parlamentar.

Dacă sunt obiecții? Nu.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN (Kiev, 26 – 27 septembrie 2018)

4. Informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN (Kiev, 26 - 27 septembrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

4 - Informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN.

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educație și afaceri sociale din cadrul Adunării parlamentare a cooperării economice a Mării Negre (APCEMN) (Sofia, Bulgaria, 2 – 3 octombrie 2018)

5. Informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educație și afaceri sociale din cadrul Adunării parlamentare a cooperării economice a Mării Negre (APCEMN) (Sofia, Bulgaria, 2 - 3 octombrie 2019)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Următoarea, informare privind participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educație și afaceri sociale din cadrul Adunării parlamentare a cooperării economice a Mării Negre.

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la lucrările celei de-a 52-a Adunări Generale a APCEMN (Baku, Azerbaidjan, 27 – 29 noiembrie 2018)

6. Informare privind participarea la lucrările celei de-a 52-a Adunări Generale a APCEMN (Erevan, Azerbaidjan, 27 - 29 noiembrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Și ultima, informare privind participarea la lucrările celei de-a 52-a Adunări Generale, tot a Adunării parlamentare a cooperării economice a Mării Negre.

Luăm act.

Am epuizat ordinea de zi.

Vă mulțumesc pentru participare și declar această ședință închisă.

Comitetul liderilor și liderii de grupuri, o să vă rog să stăm puțin de vorbă.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 4 august 2020, 5:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro