Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 11 februarie 2019 ora 13:00

10. Solicitări din partea Grupului parlamentar USR cu privire la Nota referitoare la Propunerea legislativă (inițiativă legislativă cetățenească) de revizuire a Constituției României (BPI 651/21.09.2018), prezentată în ședința Biroului Permanent din 6.02.2019
adresă către Grupul parlamentar USR consultă

Vorbitor: Prună Cristina-Mădălina

Solicitări din partea Grupului parlamentar USR cu privire la Nota referitoare la Propunerea legislativă (inițiativă legislativă cetățenească) de revizuire a Constituției României (BPI 651/21.09.2018), prezentată în ședința Biroului Permanent din 6.02.2019 Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Îmi cer scuze.

Am participat la această întâlnire și dacă puteți să-mi dați cuvântul, după ce îi dați colegului dumneavoastră, pentru că simt nevoia să intervin. Am participat la întâlnirea de joi cu doamna secretar general și aș avea câteva mențiuni de făcut.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Vă mulțumesc frumos că mi-ați dat cuvântul.

Eu ce vreau să adaug nu are rostul de a transforma într-o dispută unu la unu. Am avut o întrevedere cu doamna Secretar general, cred că am lămurit foarte multe lucruri în acea ședință.

În ceea ce mă privește, nu am făcut astfel de afirmații în spațiul public. Ceea ce am spus este că această Notă care ne-a fost prezentată săptămâna trecută induce în eroare membrii Biroului permanent privind situația reală a numărului de semnături care au fost depuse aici, la Camera Deputaților, de către membrii Comitetului de inițiativă și totodată am cerut ca în această Notă clarificatoare, pe care am citit-o rapid înainte să vin aici, să fie menționat numărul real de semnături care au fost depuse la Camera Deputaților și nu acele cinci sute și ceva de mii și nouăzeci și trei de mii. Nu le-am văzut, la o primă citire, și v-aș cere să clarificați acest lucru.

Cât privește declarațiile care au fost făcute în spațiul public - și cu asta închei - au venit din ambele părți, și de la PSD și de la USR, s-a spus că au existat cinci sute de mii sau șase sute de mii de semnături false, puteți să faceți o simplă căutare în presă să vedeți că aceste declarații îi aparțin colegului nostru domnul Rădulescu, și atunci cred că nu trebuie să privim reacțiile pe care le-au generat această Notă a Secretariatului general doar dintr-o parte, și să fim conștienți că această Notă a influențat opiniile membrilor Secretariatului general. Și cu asta am încheiat.

Și doar clarificarea aceea cu numărul de semnături, dacă puteți, doamna Secretar general.

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 5 august 2020, 11:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro