Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 20 februarie 2019 ora 13:30

1. Demisia domnului Daniel Constantin Barbu din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente
S-a luat act; se declanșează procedura parlamentară pentru ocuparea postului de președinte al AEP; - propuneri nominale: 25.02.2019; - comisiile juridice din cele două Camere vor audia candidații propuși în data de 26 februarie 2019, astfel încât raportul comun să fie prezentat în ședința comună din data de 27 februarie 2019, ora 14.00 consultă

Vorbitor: Prună Cristina-Mădălina

Demisia domnului Daniel Constantin Barbu din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Exact același lucru voiam să cerem și noi, parlamentarii USR.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Lăsați-mă să termin, vă rog frumos.

Nu este posibil ca în trei zile, de astăzi până luni, noi să declanșăm o procedură de selecție la nivelul partidului și să venim și cu o propunere până luni. Dacă dumneavoastră aveți deja o propunere, asta nu înseamnă că celelalte grupuri parlamentare au această propunere.

De fiecare dată am făcut apel în piață, am cerut oamenilor interesați să depună CV-uri. Avem o procedură destul de clară la nivelul partidului nostru și nu oameni pe care îi scoatem din buzunar și, de pe o zi pe alta, îi propunem la conducerea diverselor instituții ale statului.

Cred că ar fi o lipsă de responsabilitate din partea noastră, a Parlamentului României, să dăm un termen atât de scurt, și anume 25 februarie, pentru a selecta pe cineva în fruntea unei instituții cu rol extrem de important în alegerile ce vor urma în cei doi ani.

Deci, vă cer să ne dați un termen rezonabil, cel puțin două săptămâni, pentru a putea veni cu niște propuneri serioase.

.............................
Doamna Cristina-Mădălina Prună:

Stați puțin, că este un abuz ceea ce faceți acum.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 5 august 2020, 11:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro