Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 4 decembrie 2019 ora 13:33

10. Propunere din partea Guvernului României de acordare a cetățeniei române cu titlu de "cetățenie de onoare" pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române
se înscrie pe Ordinea de zi a ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului; Comisiile juridice din cele două Camere ale Parlamentului vor întocmi raportul comun și proiectul de Hotărâre care va fi supus adoptării în ședința comună din 16 decembrie 2019 consultă

Propunere din partea Guvernului României de acordare a cetățeniei române cu titlu de cetățenie de onoare pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Propunere din partea Guvernului României de acordare a cetățeniei române cu titlu de "cetățenie de onoare" pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române.

Guvernul a transmis Parlamentului propunerea ca domnului Menachem Hacohen, cetățean israelian, să-i fie acordată cetățenia română cu titlul de "cetățenie de onoare".

Domnul Vexler, aveți cuvântul.

Domnul Silviu Vexler:

Mulțumesc, domnule președinte.

Foarte scurt, anul acesta se împlinesc douăzeci și cinci de ani de la momentul când domnul Menachem Hacohen a devenit Șef-rabinul României sau, în varianta formală, Mare Rabin al României.

Am gândit acest lucru ca o formă de a onora întreaga activitate, atât din România cât și pentru România în afara țării și acesta a fost motivul pentru care am adresat Guvernului solicitarea de a transmite, conform Legii, către Parlament propunerea. Cu rugămintea... se împlinesc, după cum v-am zis, anul acesta și să poată fi rezolvată până la finalul anului.

Mulțumesc!

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Și noi vă mulțumim.

Supun votului această propunere.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri?

Unanimitate.

Pe final, am o rugăminte: dacă tot facem acel acord, să vorbiți liderii de grup; Grupul Pro America, actualizarea membrilor fiecărui grup, și Grupul pentru combaterea cancerului, de asemenea. Ca să intrăm cu ele în primul plen comun.

Vă mulțumesc!

Dacă nu mai sunt intervenții, declar închisă ședința.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 4 august 2020, 11:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro