Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 4 februarie 2009 ora 10:40

4. Solicitare din partea domnului deputat Călin Popescu Tăriceanu, liderul Grupului parlamentar al PNL, privind organizarea unei dezbateri politice
dezbaterea va avea loc în data de 02.03.2009 consultă

Solicitare din partea domnului deputat Călin Popescu Tăriceanu, liderul Grupului parlamentar al PNL, privind organizarea unei dezbateri politice Doamna Roberta Alma Anastase:

Avem două solicitări - din partea Grupului parlamentar al PD-L și din partea Grupului parlamentar al PNL privind organizarea unor dezbateri.

PD-L propune dezbateri pe tema IMM-urilor și a mediului de afaceri.

PNL propune o dezbatere cu participarea primului-ministru pe tema programului și măsurilor Guvernului de combatere a crizei economice.

Prima înregistrată este a Partidului Democrat Liberal.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Grupul PNL, într-adevăr am luat act de faptul că prima în ordine cronologică înregistrată este cea a Partidului Democrat Liberal. Acceptăm acest lucru fără nici o putință de a contesta.

Conform procedurilor în vigoare, se poate organiza o singură astfel de dezbatere pe lună, iar în timpul unei sesiuni parlamentare un grup poate cere o singură dată o astfel de dezbatere, așadar, având în vedere toate aceste lucruri, propunem ca în luna februarie să se organizeze dezbaterea solicitată de Partidul Democrat Liberal, urmând ca în luna martie, în prima săptămână, să fie organizată dezbaterea solicitată de Grupul PNL.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Este în regulă și vă mulțumesc mult pentru înțelegere. Asta e. A fost diferență de o zi.

În același timp, vă voi ruga să propuneți o dată pentru organizarea acestei dezbateri.

Domnul Gheorghe Barbu:

Doamnă președintă, nu poate depăși 6 zile, dacă vom considera că astăzi se prezintă în Biroul permanent.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu mă pot abține să nu remarc că între cererea de patent a lui Bell și cea a lui Elish Gray pentru telefon diferența a fost de două ore, și a ieșit Bell. Așa a făcut Biroul de patente al Statelor Unite. Pentru două ore diferență.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Sunteți de acord pentru data de luni după-amiază, după începerea plenului?

Domnul Bogdan Olteanu:

Dar, dacă îmi îngăduiți, asta va presupune evident schimbarea programului de lucru astfel încât noi nu mai dezbatem proiecte legislative, ci vom avea această dezbatere care, din practica legislaturii trecute, dacă nu mă înșel, a fost o dezbatere a PC-ului, deci cred că durează cam cele două ore.

Domnul Gheorghe Barbu:

Va fi pe 9 februarie deci, și modificăm și ordinea de zi, în aceste condiții, și vă propun ca dezbaterile înscrise pe ordinea de zi să fie de la ora 16,00 până la finalizare

Domnul Hunor Kelemen:

Doamnă președinte, sigur, se poate pune "până la finalizare", și nu mai punem interpelări și întrebări, dar atunci iarăși ajungem la o situație destul de neconfortabilă pentru cei din Opoziție, că bănuiesc că dumneavoastră nu vreți să puneți întrebări și nu vreți să faceți interpelări la adresa Guvernului, eventual un pic încrucișat - PD-L, PSD-ului, PSD, PD-L-ului. Dar totuși în program ar trebui să lăsați acest punct luni după-amiază, indiferent de dezbateri.

Problema mea este că trebuie să rămână acolo punctul pentru interpelări.

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă îmi îngăduiți, doamna președinte, eu aș propune să luăm procedura anterioară: 45 de minute pentru Guvern, 20 de secunde de parlamentar. Este o procedură care se folosește de dinainte de Parlamentul acesta și de la începutul democrației românești, și cred că n-are sens acum să ne complicăm, mai ales că sunt convins că și Guvernul are nevoie de timp să-și pregătească intervențiile. Nu le putem spune luni. Grupurile, la rândul lor, trebuie să lucreze.

Dacă putem fi de acord pe păstrarea cutumei, cred că nu are sens să ne mai complicăm.

Domnul Gheorghe Barbu:

Dacă socotim 20 de secunde plus 45 de minute, atunci se sare mult peste cele două ore, și poate ar fi bine să stabiliți un alt mod pentru toată lumea, ca să ne încadrăm, dacă s-ar putea, în cele două ore, dacă se consideră.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Cel că este cel mai bine să rămânem pe cele două ore și jumătate, așa cum reiese din calcul, și introducem de la ora 18,30 întrebările și interpelările adresate Guvernului.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 20:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro