Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2020 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 10 martie 2020 ora 12:42

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat consultă

Vorbitor: Roman Florin-Claudiu

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Florin-Claudiu Roman:

Am crezut că dacă ne înscriem într-o ordine, așa și... ordine, dar... bun.

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Eu vreau să spun foarte clar, că nu aș dori să ne stabilim în fiecare zi agenda și să înlocuim Regulamentul și cutumele regulamentare privind întocmirea ordinii de zi funcție de cum se trezește unul sau altul sau cum mai iasă pe la televizor, dă o declarație dar nu e în sală.

Deci am văzut și eu, am auzit o declarație a unei colege de la PRO România, care nu vine la partea de dezbateri, nu știe, nu i se transmite colegei ceea ce se discută în sală, unde colegul domniei sale participă și după aceea vine și spune "Știți e foarte rău că nu se discută treaba asta".

Da, dar e foarte rău să nu vină la muncă. Și prima rugăminte pentru colegi este să vină la muncă și atunci cu siguranță nu vor mai avea probleme de comunicare, unu la mână.

Doi la mână, în momentul în care ne-ați invitat la pupitru am discutat de cele două proiecte. Eu rog colegii care transformă chestiunea asta foarte serioasă cu Coronavirusul într-o chestiune de populism, să înțeleagă un lucru, că trebuie discutat foarte serios pe el, pentru că toată lumea vrea să iasă până săptămâna viitoare.

În schimb dacă mergem pe forma de a pune totul în sarcina privaților cine-și asumă treaba asta să fie convins, deja există și vă rog uitați-vă la pozițiile oficiale, inclusiv a Coaliției pentru dezvoltarea României, care spune "Sunteți nebuni, ne trimiteți în faliment membrii? Ați înnebunit să faceți praf economia?"

După aceea este acea discuție să mergem pe partea de buget, fie de la șomaj fie de la buget.

Haideți să o discutăm foarte serios cu Guvernul, să găsim o soluție împreună. Că dacă venim doar cu soluții din astea heirupiste, pe care nici inițiatorii din păcate nu le explică și nu le înțeleg foarte bine, riscăm ca din lucru bun să facem un lucru rău.

Și am rugămintea chiar fără să se supere domnul Ponta, am trăit minunea sărbătorilor pascale, înainte de Paști. L-am văzut ieri pe domnul coleg Bănicioiu care, nu prea a dat pe la muncă, pe aici pe la Parlament spunându-ne cât de bine este să întrerupă activitatea Parlamentului și așa mai departe. Acum vedem colegi care vin și cer modificarea ordinii de zi dar ei nu vin la ședințe.

Haideți vă rog, să ne respectăm, dacă vrem, dacă totul e dus doar pe partea de luptă politică, nu-i nici un fel de problemă dar o ducem în plen, nu în Birou.

Mulțumesc!

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Mulțumesc, domnul ...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

... mulțumesc foarte mult domnule președinte.

Tot pentru a rămâne pe bandă, vreau să se înțeleagă foarte... adică am înțeles astăzi de ce PRO România a votat împotriva decontării navetei elevilor, pentru că s-au închis școlile și s-au gândit colegii de la PRO România, că elevii din România nu mai au nevoie de decontarea navetei.

În altă ordine de idei, în altă ordine de idei, eu îmi amintesc foarte bine momentul zilei de azi dimineață, când am discutat în prezența domnului Iordache, și știm foarte bine că domnul Petric a fost cel care a venit cu această propunere, adică asta ar însemna, adică se insinuează că am fi mincinoși liderii de grup care am participat acolo. Ceea ce din punctul meu, păi am spus domnul Petric.

Ceea ce din punctul meu de vedere, nu este în regulă.

În altă ordine de idei, aș dori să mai spun un lucru, că a insistat domnul Ponta, că nu susținem, ba mai mult decât atâta, susținem să facem discuția joi.

Tot ceea ce am rugat, a fost să chemăm și reprezentanții Guvernului, să chemăm și reprezentanții mediului de afaceri, pentru că și aici va fi un impact. Să discutăm cu toată lumea.

Și, mai mult decât atâta domnule președinte, v-aș ruga să, dar o să propun asta la Comitetul liderilor să discutăm joi și acel proiect de Lege 43/2020, prin care comunitățile locale pot suporta acolo unde au posibilitatea, parte din plata bonei, la nivel local.

Adică această povară, trebuie să o împărțim și să găsim într-adevăr cele mai bune soluții.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 9 martie 2021, 7:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro