Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2020 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 aprilie 2020 ora 13:00

9. Scrisoare din partea domnului Nini Săpunaru, secretar de stat - Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, referitoare la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare
scrisoare domnului Secretar de stat Nini Săpunaru - Departamentul pentru Relația cu Parlamentul consultă

Scrisoare din partea domnului Nini Săpunaru, secretar de stat - Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, referitoare la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Avem o scrisoare din partea domnului Nini Săpunaru, secretarul de stat - Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, referitoare la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

Pe scurt: domnul ministru ne solicită o poziție cu privire la acest proiect de ordonanță prin care se urmărește ca mandatele membrilor CNCD să fie prelungite până la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Parlamentului de numire a noilor membri.

Vă propun să transmitem că suntem de acord cu această propunere, cu condiția ca acest principiu să fie aplicat și instituțiilor la care mandatele unor membri expiră în perioada imediat următoare. Cum era exemplul ANRE, la care expiră trei mandate în aprilie.

Deci, trebuie să fie inclus în textul ordonanței și ANRE-ul, pe lângă CNCD, pentru că este exact în aceeași situație.

Și discuția avută cu domnul ministru... imediat vă dau, domnul... avută cu domnul ministru... În momentul în care noi am făcut plen comun și am făcut aceste numiri, automat nu mai are valabilitate ordonanța.

Dacă domnul Nini Săpunaru dorește să intervină?

Domnul ministru!

Domnul Nini Săpunaru:

Singura observație pe care o am, domnule președinte, este că vor trebui să fie ministere separate, adică pentru ANRE va fi un alt minister care va propune ordonanța.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Ok. Da, noi corespondența o avem prin dumneavoastră, nu-i nicio problemă.

Domnul Nini Săpunaru:

Da. Bine.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Dacă dintre liderii de grup doriți să...

Domnul Cătălin Drulă:

Cătălin Drulă. Aș vrea să intervin.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Vă rog.

Domnul Cătălin Drulă:

Cu singura precizare, care nu e de natură formală, e... mă rog... ca intenție a acestui Birou permanent, nu întârziem din acest motiv numirile pentru instituțiile respective.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Corect.

Domnul Cătălin Drulă:

Numai să mergem înainte cu ele.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Acum suntem între noi, domnule Drulă.

Eu am fost total de acord. Nu știu cum am da impresia către oamenii din România că noi începem să împărțim funcții acum, în stare de urgență. Aici eu am avut o reținere destul de mare. Cred că nu am da foarte bine.

Domnul Cătălin Drulă:

Păi, poate, în loc să împărțim funcții, luăm niște funcții și punem niște profesioniști, și atunci cred că se bucură și oamenii.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Am înțeles. Am înțeles. Știu. Categoric. Bun.

Cine este împotrivă sau abțineri?

Unanimitate de voturi.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 29 septembrie 2020, 8:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro