Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2020 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 20 mai 2020 ora 13:34

Vorbitor: Roman Florin-Claudiu

Solicitare din partea Grupului parlamentar USR privind Ora Guvernului Domnul Florin-Claudiu Roman:

Da, vă dau de lucru colegii de la USR, nu-i rău!

Rugămintea este să respectăm Regulamentul și cutuma.

Așa cum bine ați precizat, avem o ordine pentru Ora Guvernului, dânșii nu pot face două solicitări de acest gen, am făcut-o și noi când eram în Opoziție, a fost respinsă, deci rugămintea să respectăm procedura.

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Domnule președinte revin cu rugămintea să nu supuneți la vot o propunere neregulamentară, astea sunt așa, chestii useriste făcute după ureche.

.............................
Solicitare din partea Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 de a fi sesizată pentru întocmirea raportului comun împreună cu Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului la PL-x 205/2020 - Proiect de Lege pentru declararea municipiului Iași „Oraș martir al Revoluției din Decembrie 1989 și la PL-x 207/2020 - Proiect de Lege privind declararea orașului Dragomirești din județul Maramureș, ,,ORAȘ MARTIR în lupta anticomunistă Domnul Florin-Claudiu Roman:

Dacă-mi permiteți domnul președinte?

Aici rugămintea e să stabilim o procedură unitară, pentru că ne trezim cu foarte multe proiecte de lege de acest gen, sunt doar două: Dragomireștiul și Iașul, care nu ajung la Comisia pentru revoluționari.

Or, obținerea unui statut de oraș martir presupune și intrarea pe Lege și a bonificațiilor care se acordă beneficiarilor de certificate. Și de aici începe o adevărată nebunie.

Sunt ultimii Secretari de stat de la Revoluționari, toți sunt arestați pe problema asta cu eliberarea unor certificate în orașe care apăreau sau nu apăreau în hotărâre, în lege, hotărâre de Guvern și așa mai departe.

Deci rugămintea e, de la Secretariat să fie mult mai atenți când dau drumul la proiecte de lege de acest gen, că ne trezim după aceea că niște amărâți merg în necaz pe lucruri care țin de noi.

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Domnul Iordache, eu chiar ridicam o problemă care ține de prevederile legale.

Deci, dumneavoastră știți foarte bine, atunci când declari, de exemplu, Iașul - Oraș Martir, în baza legii de declarare, sunt beneficiari ai unor lucruri stipulate în lege.

Dacă lucrurile astea nu sunt discutate și la Comisia de revoluționari, acum, cu tot respectul față de colegii din Comisia de administrație, dar ce treabă avem noi Administrația cu a ști care sunt regulile necesare pentru a stabili un oraș martir sau așa mai departe? Că vă spun, mâine o să vină Piteștiul, poimâine o să vină mai știu eu care și facem iară toată țara o țară de oraș martir. În ideea asta v-am spus, scăpăm hățurile!

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Propunerea e să le respingem pe toate că avem prin Lege stabilit ce înseamnă luptători cu merite deosebite...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

... luptători pentru Revoluția din Decembrie ̀89, nu mai facem tot felul de...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

... că o să vedeți când vin astea că umplem țara de...

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 15:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro