Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2020 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 17 iunie 2020 ora 9:30

Vorbitor: Roman Florin-Claudiu

Scrisoarea domnului prim-ministru Ludovic Orban prin care transmite Hotărârea Guvernului nr. 476 din 16.06.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 Domnul Florin-Claudiu Roman:

Și eu, Roman.

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Da, domnul președinte.

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Vă mulțumesc!

Și eu vreau să, adică nu vreau să intru în disputa asta între juriști, că nu sunt jurist.

Eu vreau doar să ridic o problemă de logică.

Prelungirea stării de alertă nu presupune noi restricții, nu presupune noi restrângeri de libertăți cetățenești și de drepturi cetățenești. Dimpotrivă, prelungirea stării de alertă vine la pachet cu alte măsuri de relaxare, cum ar fi accesul în interiorul bisericilor de exemplu.

Acuma, e foarte clar că e o chestiune nu de natură juridică, nu de natură logică, e o chestiune de natură politică.

Pentru că, data trecută dumneavoastră când ați intervenit asupra unei Hotărâri de Guvern, ați spus: "Domnule haideți să depășim momentul, pentru că vom cădea în penibilitate să cenzurăm o Hotărâre de Guvern". Vorba domnului Ponta, poți s-o ataci ca și act administrativ în contencios administrativ. Dar nu să ne apucăm noi în Parlament să cenzurăm o Hotărâre de Guvern.

În altă ordine de idei, e foarte clar că această decizie a fost luată de către specialiști, de către aceiași specialiști, de către doctorul Arafat, de către doctorul Rafila, de către colectivul de oameni care ne ajută de la începutul acestei crize sanitare și ne spun ce trebuie să facem.

Eu cred că dacă dăm dovadă de responsabilitate, lăsăm Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență să-și facă treaba și haideți să o spunem pe românește, ce am făcut data trecută? Am oprit Guvernul să numească la spital... ați făcut un scandal imens că a fost pus un chelner care nu a fost niciodată chelner și a doua zi un primar PSD, a numit manager pe unul pe care l-a demis de două ori pentru nerespectarea...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

... mă opresc aici, apelul meu era...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

... stabilitate...

.............................
Domnul Florin-Claudiu Roman:

Eu de asta zic, că lucrurile astea ni le-am reglat ca să zic așa. Cred că, repet, nu venim cu elemente noi, trebuie doar să avem și noi cu toții ca Parlament dacă tot vorbim de loialitate, de bună credință că acest Guvern încearcă să-și facă treaba. Să-l lăsăm să-și facă treaba!

Mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 26 septembrie 2020, 17:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro