Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 16 februarie 2009 ora 13:00

Vorbitor: Pambuccian Varujan

Solicitare din partea Grupului parlamentar al Minorităților Naționale Domnul Varujan Pambuccian:

Doamnă președinte, stimați colegi, cererea este una, până la urmă, cât se poate de logică și decurge din spiritul în care a fost înscrisă în Legea electorală. Noi nu avem cum să reprezentăm, la nivel de colegiu electoral, o minoritate, dintr-un motiv simplu, pentru că minoritatea nu trăiește în rezervații, nu este localizată strict la nivelul unui colegiu electoral. Din acest motiv, prin Legea electorală, am dat posibilitatea ca organizațiile care doresc să reprezinte în Parlament minorități naționale, să aibă o reprezentare națională, pentru că minoritatea trăiește pe întregul teritoriu al României. Lucrul acesta a fost consemnat și în certificatele pe care le-am primit de la Biroul electoral central, unde se specifică faptul că suntem aleși la nivel național. Și am vrea că această specificare să se facă și la nivelul legitimațiilor pe care le avem și lucrurilor care sunt scrise pe site în legătură cu reprezentarea noastră ș.a.m.d., adică tot ceea ce ține de documentele administrative.

Este firesc să fie așa pentru că, repet, reprezentarea noastră este o reprezentare a întregii minorități care locuiește pe teritoriul României.

Vă mulțumesc.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Vreau ca să fie foarte limpede lucrurile acestea. Evident că nu este nici o problemă în ceea ce privește tratamentul administrativ, legat de tot ceea ce spunea domnul secretar general, de deplasări, de birouri. Da, lucrul acesta îl știu.

Solicitarea nici măcar nu are legătură cu acest lucru, de nici un fel. Solicitarea are legătură cu ducerea unui principiu care pleacă din Legea electorală, este acceptat de Biroul electoral central și tocmai de aceea pe toate certificatele colegilor care au participat din partea partidelor nu este scris ca la noi. Este scris colegiul pe certificatul respectiv și vrem să ducem lucrul acesta până la capăt.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Exact ce am specificat noi în cerere, colegiul național. Așa arăta de la început.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 septembrie 2020, 7:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro