Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 30 martie 2009 ora 13:30

8. Solicitări din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor

Vorbitor: Pambuccian Varujan

Solicitări din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor Domnul Varujan Pambuccian:

Acum, este o foarte mare diferență între o situație în care ai nevoie de o expertiză suplimentară din motive tehnice, juridice, și o situație în care vrei să faci valuri din motive jurnalistice. Aceasta intră în categoria a doua.

Nu este nevoie de o sută de mii de avize. Este nevoie, pur și simplu, de o judecată normală, așa cum am avut-o întotdeauna.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Doamna președintă, stimați colegi, aici avem de-a face cu istoria nefericită a unei instituții care, pentru a fi schimbată persoana din frunte ei, a fost desființată și reînființată de nenumărate ori. Acum am fi cam la a patra iterație.

Nu cred că are o legătură cu vreo altă comisie, decât cu Comisia de tehnologia informației, și este corectă cererea comisiei, solicitarea pe care o face aici. Și eu cred că într-adevăr este bine să mai acordați un termen de gândire pentru că este o chestiune care a fost destul de mult în ultimul timp și în colimatorul Comisiei Europene.

Cred că este o cerere justificată, o susțin, și v-aș ruga să o aprobați.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Doamna președintă, nu vorbim în nici un caz de o reformă administrativă aici.

Aici vorbim de un lucru foarte simplu și pe care, OK, îl putem înveli în foarte multe pachețele care să arate bine, dar până la urmă despre asta este vorba.

Vorbim de faptul că, în conformitate cu Constituția României, independența unei instituții este asigurată de controlul ei parlamentar. Chestiunea aceasta, dacă ar fi pornit așa de la bun început, ar fi fost foarte simplu și n-am mai fi avut acum despre ce discuta.

Acum se propun formule dintre cele mai nefirești din nou, și din nou vom avea aceeași problemă peste un an, doi, trei. De asta este bine ca de lege să se ocupe cei care chiar știu ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat și cum este normal să stea lucrurile.

O putem da și la Comisia de administrație. O putem da la toate comisiile din Parlament, dar vom lungi foarte mult o chestiune în care pe de o parte continuăm să ținem blocată o industrie care chiar nu are nici o vină că lucrurile s-au tot întâmplat așa, și continuăm să avem o serie de corespondențe pe care am putea să le evităm cu cei de la Comisia Europeană.

Eu cred că este bine să lăsăm lucrurile să funcționeze așa cum este firesc. Legea aceasta a fost întotdeauna discutată. Este o lege care privește comunicațiile, a fost întotdeauna discutată de comisiile de specialitate din Cameră și din Senat, și este bine să o și facem bine odată pentru totdeauna, ca să nu mai existe toate sincopele de până acum.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Are dreptate domnul Marton, chiar are dreptate și de aceea este bine să lăsăm lucrurile la comisia de specialitate și să îi mai acordăm un termen, pentru că mai trebuie judecate câteva lucruri acolo.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Da, domnul vicepreședinte Năstase are dreptate, asta este una dintre variantele propuse.

Mai există o a doua variantă - eu, personal, înclin pentru a doua variantă - pe modelul Băncii Naționale. Asta a fost propusă pe modelul Consiliului Concurenței. Și asta se discută, acum, în comisie, pe care dintre modele să se meargă, asta este problema.

Dacă o să lărgim foarte mult sfera, după părerea mea, nu o să ajungem la nici o concluzie și o să treacă prin adoptare tacită, cum spune domnul Marton.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Ar fi bine, dimpotrivă, să avem puțin timp în plus!

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 25 septembrie 2020, 20:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro