Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 6 mai 2009 ora 12:10

7. Memorandum intern: Aprobarea Normativului privind utilizarea parcului auto central al Camerei Deputaților
aprobat consultă

Memorandum intern: Aprobarea Normativului privind utilizarea parcului auto central al Camerei Deputaților Doamna Roberta Alma Anastase:

Aprobarea normativului pentru utilizarea parcului auto.

Domnul Gheorghe Barbu:

Pe scurt, este o solicitare făcută, la vremea controlului, de Curtea de Conturi, o propunere pe care au făcut-o și dumnealor, să fie aliniat cu cel de la Senat, nu pe mașină ci pe postul pe care îl deservește. Una peste alta, consumul este redus per total an cu 4000-5000 de litri la combustibil, a fost avizat de domnul chestor de resort și vă rog, dacă aveți amabilitatea, să îl aprobați.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamna Aura Vasile și apoi domnul Pambuccian.

Doamna Aurelia Vasile:

Am citit materialul, chiar m-am aplecat asupra lui, consider că este o orientare corectă, răspunde la toate întrebările sau la toate sarcinile lăsate de Curtea de Conturi, este , într-un fel, și o egalizare, dacă vreți, cu normele care sunt la Senat și care, teoretic, adună tehnic vorbind, anumite probleme față de care, în general, cei de la Serviciul transporturi se loveau, în ideea în care se țineau evidențele fizic, pe fiecare mașină, în condițiile în care propun aceste norme și, teoretic, anexele sunt explicative și foarte corecte. Deci pe cantitățile respective, normal că se respectă cartea tehnică, se respectă ordonanța cu toate modificările ei, privind locul în care este încadrat Parlamentul în Ordonanța nr.80/2001, cu toate modificările ei. De asemenea, normativul ministrului apărării naționale, unde ne încadrăm, conform Ordonanței 80. Deci materialul răspunde bine la toate prevederile.

Domnul Varujan Pambuccian:

Legat de parcul auto, este o chestiune pe care eu am mai spus-o și în anii trecuți și deja devine critică. Parcul auto este foarte vechi și, din cauza aceasta, consumurile sunt mai mari decât ar trebui să fie, și pentru că modelele sunt vechi și pentru că, între timp, uzura lor a produs acest lucru, iar cheltuielile cu întreținerea lor sunt mari.

După părerea mea, oricât de nepublicitar sună acum, cred că ne-ar costa mai puțin să reînnoim parcul auto decât să-l târâm așa! Sigur, poate să dea bine să nu facem acest lucru dar, în orice caz, o să dea din ce în ce mai prost în bugetul Camerei. După părerea mea, și astea sunt chestiuni pe care ar trebui să le discutăm.

Repet, parcul este învechit și ne costă mai mult decât merită întreținerea acestui parc auto. Poate că ar fi bine, unul dintre chestori, să ne facă o prezentare, în Biroul permanent, și, dacă ajungem la concluzia că este mai ieftin să îl înlocuim, indiferent de ce povești or să apară, de ce legende urbane or să se genere în jurul chestiei ăsteia, este bine să o facem, că ne costă mai puțin.

Domnul Kelemen Hunor:

Sunt de acord cu cele spuse de Varujan și noi am făcut această prezentare la începutul anului, când am prezentat bugetul și era o propunere, pentru că, într-adevăr, parcul este învechit și trebuia înlocuit. Dar în buget nu a fost cuprins, Guvernul nu a acceptat și anul viitor ar trebui să vedem dacă se poate, pentru că, într-adevăr, în această clipă costurile sunt foarte, foarte ridicate. Ar fi fost bine să mergem pe varianta propusă în proiectul de buget și neagreat de guvern, dar în acest an nu cred că se mai poate reveni. Eu aș vrea să revenim, dar pentru anul viitor.

Domnul Varujan Pambuccian:

Problema nu este ca să revenim anul acesta, problema este ca măcar anul viitor să facem acest lucru, pentru că ne va costa din ce în ce mai mult.

Domnul Kelemen Hunor:

Așa este! Și este prevăzut în lege, cu excepția doamnei Udrea, dar asta este!

Domnul Gheorghe Barbu:

În principiu, nu știu dacă este așa, dar ca idee am să vă spun următoarele. S-a prezentat aici, cu excepția mașinilor din teritoriu ale parlamentarilor, care în acest an fac cinci an, totul ar trebui înlocuit sau aproape tot.

Problema este în felul următor, să existe tăria și solidaritatea ca să putem, în anul viitor și condițiile economice să ne permită. Acum, este o lege care interzice ....

Doamna Roberta Alma Anastase:

Haideți să discutăm pe bugetul din acest an!

Înțeleg că memorandumul întrunește susținerea dumneavoastră. Domnul Pardău are o singură întrebare să vă adreseze.

Domnul Dumitru Pardău:

Și mie mi se pare documentul bine întocmit, nu am nici un comentariu pe fond, în schimb, am o sugestie și, în același timp, o întrebare. La pagina 2, punctul 1.9. se spune ... pentru transportul organizat al deputaților între aeroporturi, gări, hoteluri și Palatul Parlamentului se vor utiliza vehicule de transport persoane cu capacitate mare... Cred că ar trebui să se spună "de regulă" că este posibil să meargă doar patru parlamentari la aeroport. Este o sugestie, nu știu!

Și la punctul 1.13. e vorba de doar o întrebare, se spune ... Clubul Parlamentarilor va utiliza un autoturism, conform anexei nr.1.

Nu știu cu ce se ocupă și cine este, asta este toată problema.

Domnul Gheorghe Barbu:

El este aprobat, are un regulament propriu și, prin hotărârea Biroului, noi facem anumite lucruri ca: plătim energia electrică, gaz metan și punem un autoturism la dispoziție.

Domnul Dumitru Pardău:

Întrebarea era în paralel cu ceea ce s-a discutat mai devreme, nu știu dacă este atât de benefic acest club pentru bugetul Camere. Nu știu cu ce se ocupă!

Doamna Roberta Alma Anastase:

Toată lumea este de acord cu normativul prezentat?

Mulțumesc.

Trecem mai departe.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 16:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro