Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 6 mai 2009 ora 12:10

Vorbitor: Pambuccian Varujan

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe 
 
Memorandum intern: Participarea la cea de-a XV-a ediție a Turneului European Interparlamentar de Tenis, 12-14 iunie 2009 Domnul Varujan Pambuccian:

Eu cred că doamna Aura Vasile are mare dreptate.

În general, tendința văd că este aceea de a tăia resurse și nu aceea de a găsi resurse, și din punctul acesta de vedere eu cred că de acum înainte ar trebui să fim mult mai atenți la solicitările de spațiu. Noi chiar avem o resursă aici.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Ba eu cred că am putea să o transformăm într-o resursă dacă am face lucrul acesta.

Este mult mai bine să facem așa, să căutăm resurse, decât să încercăm să tăiem din ceea ce avem.

Eu cred că are dreptate doamna Aura Vasile.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Eu am înțeles lucrul acesta, dar este în puterea noastră.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Nu. Aici, referitor la argumentul pe care îl spunea off-record doamna Aura Vasile, nu știu dacă presa scrie mai mult sau mai puțin. Mie mi se pare importantă chestiunea de principiu, adică eu cred că este mult mai important să căutăm resurse, și stă în puterea noastră să le creăm, decât să ne gândim cum să nu pierdem din puținul pe care îl avem.

Nu mă raportam cu discursul acesta nici la nu știu ce turneu de tenis, nici la plecarea unui parlamentar în teritoriu; mă raportam la faptul că, repet, este în puterea noastră să generăm resurse pentru Cameră. Și poate ar fi bine să avem o discuție dedicată chestiunii acesteia.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Nu am spus că CIC-ul este. Am spus că este în puterea noastră să generăm resurse.

Avem și noi spațiile Camerei pe care nu le are CIC-ul și pe care nu le-am folosit, din câte îmi amintesc, niciodată.

.............................
Memorandum intern: Solicitarea Centrului de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale Domnul Varujan Pambuccian:

Doamnă președinte, asta este de fapt singura noastră problemă. Noi, tot timpul avem discuții interminabile cum să nu cheltuim bani, dar nu alocăm niciodată timp unei discuții de cum să facem niște bani în plus, ca să nu mai discutăm foarte mult despre cum să nu cheltuim bani. Eu cred că asta este singura problemă pe care o avem.

.............................
Memorandum intern: Aprobarea Normativului privind utilizarea parcului auto central al Camerei Deputaților Domnul Varujan Pambuccian:

Legat de parcul auto, este o chestiune pe care eu am mai spus-o și în anii trecuți și deja devine critică. Parcul auto este foarte vechi și, din cauza aceasta, consumurile sunt mai mari decât ar trebui să fie, și pentru că modelele sunt vechi și pentru că, între timp, uzura lor a produs acest lucru, iar cheltuielile cu întreținerea lor sunt mari.

După părerea mea, oricât de nepublicitar sună acum, cred că ne-ar costa mai puțin să reînnoim parcul auto decât să-l târâm așa! Sigur, poate să dea bine să nu facem acest lucru dar, în orice caz, o să dea din ce în ce mai prost în bugetul Camerei. După părerea mea, și astea sunt chestiuni pe care ar trebui să le discutăm.

Repet, parcul este învechit și ne costă mai mult decât merită întreținerea acestui parc auto. Poate că ar fi bine, unul dintre chestori, să ne facă o prezentare, în Biroul permanent, și, dacă ajungem la concluzia că este mai ieftin să îl înlocuim, indiferent de ce povești or să apară, de ce legende urbane or să se genere în jurul chestiei ăsteia, este bine să o facem, că ne costă mai puțin.

.............................
Domnul Varujan Pambuccian:

Problema nu este ca să revenim anul acesta, problema este ca măcar anul viitor să facem acest lucru, pentru că ne va costa din ce în ce mai mult.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 septembrie 2020, 9:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro