Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 26 octombrie 2009 ora 13:00

1. Stabilirea orarului și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul egal și gratuit al candidaților pentru funcția de Președinte al României la serviciile publice de radio și televiziune
aprobat

Vorbitor: Turcan Raluca

Stabilirea orarului și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul egal și gratuit al candidaților pentru funcția de Președinte al României la serviciile publice de radio și televiziune Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc foarte mult.

În completarea a ceea ce a spus domnul deputat Motreanu, dacă puteți să ne precizați și situația de la jurnalele de știri. Cum vor fi reflectate evenimentele politice, pentru că au existat unele derapaje și e bine să se stabilească toate criteriile dinaintea campaniei.

.............................
Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc.

Aș dori să fac un mic comentariu în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Evident, CNA-ul va trebui să se pronunțe pe o construcție a campaniei pentru referendum, însă, în același timp, trebuie să acceptăm ideea că un Parlament unicameral, reducerea unui număr de parlamentari reprezintă niște teme de interes public și până acum am fost obișnuiți ca atât Televiziunea publică, cât și Radioul public să susțină și să promoveze niște teme de interes public. Ar fi păcat să reducem o asemenea temă sau asemenea teme doar la un candidat sau altul sau o persoană care promovează tema respectivă, pentru că, dacă este să ne uităm, în decursul timpului, mai mulți lideri politici au susținut și Parlament unicameral, și reducerea numărului de parlamentari, deci nu văd de ce de o parte a baricadei s-ar situa doar actualul președinte și de cealaltă parte a baricadei se profilează în luările de cuvânt că s-ar situa toți ceilalți.

Poate că, pe parcursul campaniei de referendum, se vor face și anumite repoziționări. De aceea, ar fi bine ca CNA-ul, cât mai curând, să ia o decizie și să reglementeze campania pentru referendum, iar în același timp, rugămintea sau intervenția mea are ca scop să nu reducem această campanie doar la o persoană și să ne gândim la interesul public pe care-l promovează.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 23 octombrie 2021, 2:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro