Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 29 decembrie 2009 ora 11:00

Vorbitor: Dumitru Constantin

Procedură buget Domnul Constantin Dumitru:

Cu mențiunea că cele respinse în comisiile avizatoare nu înseamnă că mai mă duc o dată cu ele pe 7 ianuarie 2010, pentru că oricum pot să le depun la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. Ar fi o nenorocire pentru Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. Nu are o muncă simplă de făcut în perioada aceasta, extraordinar de grea va fi, mai ales la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. Și dacă acolo nu trec și mă duc și cu ea peste oamenii aceștia, facem.

.............................
Domnul Constantin Dumitru:

Domnule președinte, legat de convocare cred că este o chestiune pe care ar trebui să o vorbim în Birourile permanente reunite, deși ea face obiectul fiecărei Camere separat. Noi avem prezentată în fiecare Cameră Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe de urgență. În aceste condiții, cred că vom avea parte de două sesiuni extraordinare, una la fiecare Cameră, una cu Camerele reunite, pentru că dacă ne ducem după buget pentru abilitarea Guvernului, nu cred că mai este cazul să-l abilităm, că ajungem pe 15-16 ianuarie, cine știe ce vom face, vine 1 februarie și începe sesiunea normală, dar nu putem nici să lăsăm Guvernul în această situație. Adică să stea 30 și ceva de zile să nu poată face treabă.

.............................
Domnul Constantin Dumitru:

Eu am revenit și voiam să spun, domnule președinte, să facem totuși sesiunea extraordinară mai devreme pentru că această lege de abilitare se va discuta separat, Camera decizională fiind Camera Deputaților, să avem timp până a intra în dezbaterea pe fond a bugetului în plen, să avem timpul necesar pentru cele două Camere. O zi o să facem noi, pentru că e normal, o jumătate de oră, o oră, cât o dura ședința. După noi vine Camera Deputaților.

Să convocăm această sesiune extraordinară mai devreme cu câteva zile decât 11 ianuarie. Aceasta era propunerea mea.

.............................
Domnul Constantin Dumitru:

Convocarea sesiunii extraordinare la Senat pe 10 ianuarie.

.............................
Domnul Constantin Dumitru:

Așa a zis doamna președinte.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 2 decembrie 2021, 0:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro