Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 22 martie 2010 ora 13:00

Vorbitor: Dușa Mircea

Solicitare din partea unui număr de 55 de deputați de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă Domnul Mircea Dușa:

Doamna președinte, numai o clipă. Eu am două cuvinte. Din nou discutăm foarte mult pe marginea unui subiect care este tranșat de Regulament și totuși își va spune părerea. Legat de articolul 7 domnule Voinescu, eu am participat la comisii de anchetă și am studiat mai multe regulamente ale comisiilor. Cam toate arată la fel să știți. Iar articolul 7 noi îl trimitem la sancțiuni. Face doar afirmația că împiedicarea activității comisiei de anchetă se sancționează conform legii penale. Și așa este. Uitați-vă și în Regulamentul Camerelor, la comisiile de anchetă că împiedicarea activității comisiei de anchetă... uitați-vă că este trimitere. Regulamentul acesta este făcut după regulament și uitați-vă la celelalte regulamente și la cele 3 comisii de anchetă care au fost în vară.

Deci, împiedicarea activității comisiei, nu comisia stabilește sancțiuni penale.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: privind participarea la Reuniunea Top 100 cei mai activi parlamentari din cadrul celei de-a 10-a Reuniuni interparlamentare a energiei regenerabile (IPM 10), organizată de EUFORES (Madrid, 16 aprilie 2010) Domnul Mircea Dușa:

Subiectul acesta îl cunosc eu mai bine.

Se împlinesc 10 ani de la constituirea EUFORES, care este un organism de specialitate al Comisiei Europene și al Parlamentului European privind energia regenerabilă.

Și sigur că ei au lansat o invitație către toate parlamentele, să participe la aceste activități. Și două invitații pentru cei care sunt membri în consiliul de conducere, respectiv președintele Comisiei de industrie și eu, noi suntem membri în consiliul de conducere. Restul, pentru că mai sunt niște memorandumuri aprobate, restul sunt invitați la festivitățile pentru 10 ani.

.............................
Domnul Mircea Dușa:

Iancu este membru în consiliul de conducere și eu, iar ceilalți au primit invitații, pentru că au primit invitații toate comisiile care au tangență cu energia regenerabilă.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 3 iunie 2020, 15:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro