Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 22 martie 2010 ora 14:00

Vorbitor: Șova Dan Coman

Solicitarea Grupurilor parlamentare PD-L din Camera Deputaților și Senat privind constituirea unei Comisii comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii de revizuire a Constituției României Domnul Dan-Coman Șova:

Mulțumesc, doamna președinte.

Vreau să vă spun că, citind propunerea făcută de colegii noștri de la PD-L, singurul lucru pe care îl înțeleg este că, de fapt, nu se dorește revizuirea Constituției. Pentru că, în formula propusă, în loc să facem o comisie care să aibă, ca atribuții, formularea unor texte, dar având în spate niște teze politice stabilite înainte, prin negociere, de către grupuri, o să mutăm dezbaterea politică în comisie.

A doua chestiune, conform Constituției, Partidul Democrat-Liberal, cum spunea domnul vicepreședinte Oltean, trebuia să-și asume modificarea Constituției de la art. 1 la 150, printr-o formulare cu o pătrime din numărul deputaților și senatorilor și să o pună în dezbaterea Parlamentului.

Singurul care a făcut-o - o să-mi permit să vă spun treaba asta - singurul care am văzut că are o Constituție revizuită de sus și până jos este domnul Nicolicea, care vine cu ea pe la televizor, o flutură, mă rog.

Dar în actuala formulă, mie mi se pare - și sper să acceptați gluma - că Partidul Democrat-Liberal vrea să scape de modificarea Constituției, îngropând-o într-o comisie care nu va putea lua niciodată decizii politice!

Eu vreau să se modifice Constituția! Sau asumați-vă răspunderea, la inițiativa președintelui, cu guvernul și propuneți direct în plen unicameral și 300 de parlamentari, dacă restul e bun! Dar altfel, nu o să o modificăm niciodată, dacă se înființează comisia în formula asta!

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 ianuarie 2021, 12:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro