Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 12 aprilie 2010 ora 14:00

6. Solicitare din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale referitoare la desfășurarea ședinței inaugurale a Subcomisiei pentru demnitate umană
aprobată consultă

Solicitare din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale referitoare la desfășurarea ședinței inaugurale a Subcomisiei pentru demnitate umană Doamna Roberta Alma Anastase:

Privind constituirea Subcomisiei pentru demnitate umană, este vorba de un material amânat de ceva timp.

Domnul Mihai Voicu, vă rog!

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Privind punctul 5 și următorul, reprezentanții PNL vă solicită, pentru că a fost un calendar în care nu am reușit să includem o ședință de grup, în care să putem să discutăm și să ne desemnăm reprezentanții, vă rugăm frumos să acceptați amânarea cu o săptămână.

Doamna Roberta Alma Anastase:

De acord!

Dacă și celelalte grupuri sunt în aceeași situație?

Domnul Gheorghe Barbu:

Doamna președinte, subcomisia este în cadrul comisiei și comisia singură hotărăște, nu trebuie acceptul Biroului permanent, conform regulamentului. Dumnealor au cerut, aici, o singură chestiune, să repartizăm către comisie, respectiv către subcomisie, toate lucrurile care privesc acest lucru și ne-au comunicat care este subcomisia. Conform regulamentului, nu este obligația Biroului.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Doamna președinte, eu știu despre ce este vorba, ei au spus că au dorit numai să înștiințeze, să aducă la cunoștința Biroului permanent că se face această subcomisie, nimic altceva. Doar atât a fost, l-am întrebat și eu pe inițiator, nu vor altceva.

Domnul Ioan Oltean:

Luăm act și atât!

Domnul Mircea Dușa:

Domnule secretar general, ei pregătesc, cu prima scrisoare, terenul, noi recunoaștem că este o subcomisie, după care, vin să-și ceară drepturile, în următoarea scrisoare!

Domnul Adrian Năstase:

Eu cred că aici ar trebui doar să spunem care sunt prevederile statutare și să îi rugăm să acționeze conform regulamentului.

Nu avem ce să luăm act, pentru că, înștiințarea către noi nu o face subcomisia, ci o face comisia și comisia ne poate spune că s-a constituit, în cadrul său, o subcomisie. Noi nu dialogăm, de fapt, cu subcomisia.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Corect! Noi dialogăm cu comisia.

Doamna Aura Vasile!

Doamna Aurelia Vasile:

Doamna președinte, în momentul în care aprobați, așa cum este scrisoarea de la punctul 5, teoretic, înseamnă că Biroul permanent acceptă ceea ce este pe pagina 2, ca această subcomisie - deci nu comisia - poate să ia legătura cu diverse autorități din țară, comisii omoloage, deci comisii omoloage sau similare din cadrul parlamentelor țărilor Uniunii Europene și alte țări occidentale. Iar ultima frază ... în consecință, vă adresăm solicitarea ca materialele care tratează domeniile de activitate ale subcomisiei să fie direcționate către ....

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamna Aura Vasile, eu cred că, în adresa pe care o va face Secretariatul general către conducerea comisiei, urmează să atragă atenția că orice subcomisie funcționează în termenii regulamentari și dialogul cu instituții similare se păstrează tot la nivelul comisiei și nu al subcomisiei!

Doamna Aurelia Vasile:

În condițiile în care biroul comisiei permanente este cel care repartizează unei subcomisii un proiect de lege ca să se facă un punct de vedere. Teoretic, așa cum ea este stabilită aici, cu președinte și toate celelalte, teoretic, se prezintă ca și cum se înființează o altă comisie!

Și, mergând mai departe, de la punctul 5 la punctul 6, scrisoarea care vă este înaintată spune că are loc ședința inaugurală a subcomisiei pentru demnitate umană, din cadrul Comisiei pentru ....... în acest scop, vă rugăm să aprobați desfășurarea acestei ședinței în sala Drepturilor omului, nivel parter.... De ce?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Adresa este de la comisie, practic, este sub umbrela comisiei și își poate desfășura activitatea.

Deci domnule secretar general, vă rugăm să prezentați comisiei precizările făcute.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 3 iunie 2020, 16:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro