Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 13 aprilie 2010 ora 13:30

1. Întâlnirea membrilor Biroului permanent cu liderii grupurilor parlamentare și președinții comisiilor permanente ale Camerei Deputaților

Vorbitor: Turcan Raluca

Întâlnirea membrilor Biroului permanent cu liderii grupurilor parlamentare și președinții comisiilor permanente ale Camerei Deputaților Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc.

În mod normal, activitatea unui parlamentar are trei dimensiuni, dacă nu patru: una este activitatea în comisii, plenul, plus teritoriul, și mai există și a patra - cea de activitate politică la nivel național, în măsura în care este vorba de lideri.

Eu, ca președintele de comisie, ca și alți președinți de comisii, mă confrunt cu problema lipsei de cvorum de multe ori și, ca soluții, că dacă ne plângem nu rezolvăm nimic, deci ca soluții ar putea fi introducerea votului cu cartelă la comisii, eventual camere de supraveghere, așa cum există și la plen; știu că nu suntem la școală, dar în același timp noi suntem trimiși aici să ne facem treaba. Dacă vrem, ne-o facem; dacă nu, nu.

Și, de asemenea, cred că merită de luat în calcul de câte ori și în ce condiții poate fi folosit votul cu mâna ridicată în plenul ședințelor, pentru că, dacă avem un sistem de vot cu cartelă, acesta ar trebui să funcționeze. Avem cvorum, bine; nu avem, ne străduim să îl avem.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 23 octombrie 2021, 1:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro