Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 31 mai 2010 ora 14:15

12. Solicitare din partea domnului Alexandru Sassu, Director general interimar al SRTv
la Birourile permanente reunite

Vorbitor: Orban Ludovic

Solicitare din partea domnului Alexandru Sassu, Director general interimar al SRTv Domnul Ludovic Orban:

Vrem, nu vrem, Televiziunea este o instituție aflată în subordinea Parlamentului. Atâta timp cât un parlamentar, indiferent ce funcție are, spune despre o instituție aflată în subordinea Parlamentului că se fură bani și că nu se respectă legislația privind achizițiile publice, per ansamblu se prezumă faptul că ori minte deputatul care face afirmația respectivă, ori are dreptate și, atunci, trebuie ca Parlamentul să ia măsuri.

.............................
Domnul Ludovic Orban:

Parlamentul a dat un vot politic în care nu a aprobat raportul Consiliului de administrație. Nu a avut în spate nici raportul Curții de Conturi, nu a avut în spate nici raportul de control al ANRMAP-ului privind corectitudinea derulării unor achiziții publice. Deci eu cred că, sesizați fiind asupra acestui aspect, în mod normal doamna Turcan, dacă știe de nereguli în privința achizițiilor publice și în privința utilizării banilor publici, trebuia să informeze Biroul permanent, nu să dea declarații publice.

Cred că ar trebui să solicităm ANRMAP-ului și Curții de Conturi, dacă au efectuat vreun control, să ne comunice punctul de vedere și, în funcție de punctul de vedere al ANRMAP și al Curții de Conturi, să luăm o decizie.

Iar dacă nu este adevărat ceea ce spune doamna Turcan, eu propun inclusiv sancționarea doamnei Turcan pentru declarații neadevărate, care riscă să aducă prejudicii de imagine chiar instituției Parlamentului, pentru că vă mai repet: ce se întâmplă în ograda Televiziunii și Radioului este și răspunderea noastră, a celor care suntem în fruntea Parlamentului.

Ca atare, doamna președintă, mi se pare o glumă trimiterea către Comisia de cultură. Ce să spună doamna Turcan și ce punct de vedere să furnizeze?

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 27 septembrie 2020, 10:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro