Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 2 iunie 2010 ora 12:50

10. Scrisoare din partea domnului Traian Băsescu, președintele României
s-a luat act consultă

Scrisoare din partea domnului Traian Băsescu, președintele României Domnul Gheorghe Barbu:

Mai avem o scrisoare a domnului președinte al României.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Da, se referă la Codurile de procedură penală și civilă și la faptul că va fi prezentat Raportul Comisiei Europene cu privire la mecanismul de cooperare și verificare în ceea ce privește România și că o evaluare pozitivă va fi posibilă în condițiile în care Parlamentul va adopta Codul de procedură penală și Codul de procedură civilă cât mai curând posibil.

V-aș propune să trimitem această scrisoare celor două subcomisii care se ocupă de Codul de procedură civilă și penală.

Domnul Adrian Năstase:

Eu am o întrebare totuși. Parlamentul cheltuiește o mulțime de bani pentru contacte externe. Există o Comisie de relații europene. Avem relații cu ambasade. Noi chiar nu putem să primim mesajele astea dacă acum, de exemplu a apărut o iritare la Bruxelles în legătură cu Codurile. Era în perioada asta în care sunt niște probleme acum cu pensiile cu nu știu mai ce, la Bruxelles totuși a apărut o preocupare deosebită cu Codurile și de ce trebuie să primim noi corespondența prin intermediul "Cotrocenilor" și nu avem totuși o legătură directă? Și atunci eu întreb: poveștile astea cu scrisorile aruncate peste gard la noi la Parlament ce sens au? Am înțeles că ne-a trimis domnul președinte scrisori ca să ne întâlnim în timpul verii, să facem sesiuni extraordinare ca să rezolvăm unele dintre chestiunile care erau atunci urgente din punct de vedere politic: trimiterea în judecată a unor tipi din Opoziție. A fost în ordine, aia am înțeles-o. Dar acum, pe această chestiune când avem un anumit calendar, avem niște lucruri foarte clare, domn’le, e nevoie de corespondență oficială pe temele astea?!

Eu vreau să vă întreb dacă jucăm într-o piesă în care trebuie să punem într-o anumită lumină pe președintele țării în legătură cu chestiunile astea, e-n ordine, dar eu credeam că, în sfârșit, colegii noștri știu că trebuie să se ocupe de aceste Coduri. Eu știam că intră în vigoare de la începutul anului viitor, știu că am discutat la nivelul celor două Birouri despre agenda dezbaterilor de acum și atunci poate că domnul președinte nu știe cu ce ne ocupăm noi aici, poate că nu știe care sunt problemele sau poate discutând cu unii colegi din PD-L, da? participând la unele dintre întâlnirile cu grupul respectiv, nu i se dau aceste informații.

Deci, eu propun să trimitem această scrisoare înapoi domnului președinte, pentru că eu nu cred că avem nevoie de aceste - cum să spun - "scrisori de dirigenție".

Domnul Ludovic Orban:

Deci, avem o speță foarte clară. Domnul președinte Băsescu ne-a trimis o scrisoare în care ne-a spus să adoptăm rapid modificările la Legea ANI pentru a asigura constituționalitatea prevederilor legale. Ați făcut un simulacru de vot, pe care-l știm foarte bine cum a fost, da? 183 de voturi pentru, 35 împotrivă din 127 de oameni prezenți în sală, numai ca să executăm această comandă pe care ne-a dat-o președintele Băsescu.

Ce face președintele Băsescu? Ne trimite înapoi legea aia pe care tot el ne-a împins de la spate să o adoptăm. Și în fine, închei prin a spune: domn’le, indiferent cum îl cheamă: Băsescu sau poate să-l cheme Geoană sau poate să-l cheme oricum, cred că raportul dintre două instituții fundamentale ale statului - Parlamentul României și Președinția României - nu poate să fie de această natură. Dacă vrea să vă dea un ordin majorității parlamentare, așa cum va dat ordin să susțineți pachetul acesta criminal, trebuia să vină să facă ședință cu grupurile reunite ale partidelor dumneavoastră, nu să trimită o scrisoare către Parlamentul României în care să ne fixeze date.

Ca atare, susțin propunerea domnului Năstase să-i trimitem scrisoarea înapoi domnului Băsescu.

Domnul Anghel Stanciu:

Nu ar fi o reducere de cheltuieli să spunem: adresant necunoscut? Că se duce pe bani publici.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Stanciu, numai o secundă. Eu l-am rugat și pe domnul secretar general și am rugat-o și pe doamna președinte. Primul lucru pe care eu aș vrea să-l facem - noi am primit un Raport al Comisiei Europene, transmis de către reprezentanții noștri în comisie de la Ministerul Justiției, a fost transmis către Birourile permanente reunite și însușite de către comisiile permanente. Conform Tratatului de la Lisabona, obligațiile noastre din implementarea directivelor sau a altor documente făcute de către comisie sau alte instituții europene, se face prin comunicare directă, după noul tratat.

Vă reamintesc că avem un Departament de afaceri europene și vă mai reamintesc că fiecare dintre dumneavoastră primiți săptămânal un buletin. L-am rugat pe domnul secretar general să-l punem și în această mapă, îl vor primi și președinții comisiilor permanente. În buletin se prezintă faptul că atât consiliul cât și celelalte instituții prezintă documente la care noi putem să ne exprimăm fie prin procedura de scrutiny, fie procedura de subsidiaritate sau proporționalitate, fie să fim atenți dacă avem de implementat ceva dintr-o directivă. Și doamna președinte, pentru a rezolva pe fond, dar chestiuni de acest gen v-aș ruga: 1) - să puneți la mapă tot timpul tot ce apare de acolo, pentru că sunt comunicările transmise de instituțiile europene pe sistemul IPEX și ele sunt făcute de către departament și este important să le avem, cum le primim și la birouri. Și de aceea, în fiecare săptămână să avem această chestiune.

2) Scrisoarea domnului președinte Traian Băsescu poate să fie pe alt articol din Constituție, dar așa cum este scris el acolo, el se bazează mai mult pe principiul subsidiarității, al proporționalității și a obligațiilor noastre ca membru al Uniunii Europene care nu sunt atribuțiile domnului președinte, din punctul meu de vedere și al Tratatului de la Lisabona care ne conferă nouă atribuțiile.

Deci, domnia sa nu are posibilitatea să ne transmită nouă ceea ce ne-a transmis Comisia Europeană prin constatarea raportului de etapă și pe care noi ne-am asumat-o și am trimis comisiilor permanente. Ce putem noi să facem este ca, din când în când, să întrebăm Comisia juridică sau comisiile speciale dacă angajamentele pe care noi le avem sau observațiile care sunt făcute la adresa Parlamentului de către instituțiile europene, sunt în interiorul termenelor pe care le-am votat noi pentru a îndeplini acest obiectiv. Deci, din punct de vedere procedural, nu pentru că este președintele României, domnia sa a trimis o scrisoare care, în acest moment, încalcă raporturile dintre statul România și instituțiile europene. Noi ne-am luat un angajament și nu putem să-l urmărim. Dumneavoastră ca președinte, având un dead-line,puteți pe acest calendar să vedeți dacă comisiile sunt de acord și din când în când președinții comisiilor speciale pot să vină să raporteze cum stăm. Deci, din acest punct de vedere și eu sunt de acord cu această chestiune cu amendamentul că îl rog pe domnul secretar general ca de acum înainte, în fiecare săptămână să pună la mapă comunicarea din partea instituțiilor europene.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Da. Domnule secretar general o să vă rog să luați act de solicitarea domnului secretar, care mie mi se pare îndrituită și până la urmă este o upgradare informațională necesară oricăruia.

În ceea ce privește adresarea pe care a făcut-o președintele, a făcut-o în termeni constituționali. De altfel, vă amintiți încă de anul trecut a avut loc o întâlnire a președintelui cu președinții Camerelor, cu primul ministru și alți responsabili de mecanismul de cooperare și verificare împreună cu care am analizat stadiul lucrurilor rămase de îndeplinit astfel încât România să scape de acest mecanism de verificare și cooperare.

Dincolo de un joc politic pe care, sigur, putem să-l facem, este un mesaj pe care președintele îl trimite Parlamentului, iar nu mai mult decât atât de care, evident, putem să ținem cont sau nu, pentru că vă reamintesc nu este pentru prima oară când face lucrul acesta, a făcut-o și acum circa o lună de zile și până la urmă, atâta timp cât încă aceste Coduri nu au intrat în dezbaterea plenului, putem să spunem că s-au adoptat, dar nu mai mult de această scrisoare.

Domnul Adrian Năstase:

Am o rugăminte. Să supuneți la vot propunerea pe care am făcut-o.

Domnul Ioan Oltean:

Dacă-mi permiteți. Eu cred că este o glumă. Este chiar o glumă, pentru că președintele României are un drept constituțional de a restitui o singură dată acele acte normative asupra cărora formulează observații.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule vicepreședinte, noi vorbim se scrisoarea domnului președinte Traian Băsescu care nu poate să răspundă în numele Comisiei Europene. Dumneavoastră sunteți un partid popular. E procedura Barroso, nu vă supărați, care spune foarte clar care sunt atributele.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu, am să vă spun eu exact în baza articolului 148, alineatul 4: "Parlamentul, președintele României, guvernul și autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligațiilor rezultate din actul aderării și din prevederile - mă rog - alineatului 2" și care se referă la prevederile tratatelor constitutive ș.a.m.d. Știți mecanismul de verificare și cooperare este rezultat exact în urma acestor lucruri și pentru că președintele este garant.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte aveți dreptate, dar..

Doamna Roberta Alma Anastase:

Lăsați-mă două secunde să-mi termin ideea, eu nu v-am întrerupt.

Atâta timp cât președintele este un garant al îndeplinirii acestor obiective și obligații asumate de România, mi se pare corect demersul lui și este mai puțin important cât este de corect, este constituțional dragi colegi.

Domnul Adrian Năstase:

Doamna președinte,

Permiteți-mi să vă citesc alineatul 4 care spune așa: "Parlamentul, președintele României, Guvernul și autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligațiilor."

Deci, primul menționat este Parlamentul.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Foarte bine. Nu am avut noi inițiativa să-i scriem noi întâi.

Domnul Adrian Năstase:

Eu vă propun. Haideți să-i scriem noi președintelui diverse lucruri, nu să ne scrie președintele.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Trebuia să-i scriem noi întâi.

Vă rog să concepeți o scrisoare, o trecem prin plen și sigur îi putem scrie, pentru că sigur nu noi suntem subdecidenți în acest caz.

Domnul Adrian Năstase:

Dar deocamdată, în orice caz, nu rezultă de aici că Parlamentul este sub tutela președintelui. Eu asta vreau să vă spun.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dar nicăieri nu scrie în scrisoarea domnului președinte că suntem sub tutela președintelui.

Domnul Adrian Năstase:

Pentru că președintele ne spune când să realizăm operațiunile respective, în cât timp, că avem o problemă. Deci, eu cred că este anormal. Dacă dânsul vrea să vă dea dumneavoastră telefon sau la alți colegi pe o altă temă.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Adrian Năstase, a apelat la un drept constituțional.

Domnul Adrian Năstase:

Care este?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Repet, articolul 180 și.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

O să-mi permit să vă contrazic, pentru că articolul pe care-l citațieste corect, însă el se derulează în condițiile separării puterilor în stat.

Domnul Adrian Năstase:

Bineînțeles.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Adică domnul președinte garantează de ce se ocupă el: securitatea națională. Treaba Parlamentului este treaba Parlamentului, o rezolvă singur.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Deci, toate forurile garantează ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Fiecare pe domeniul său de activitate.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Ceea ce face președintele, atrage doar atenția că suntem în cadrul unui mecanism și că .. și spune: o evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă...

Domnul Adrian Năstase:

Separația puterilor în stat. Separația puterilor nu presupune ca cineva să atragă atenția.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Adrian Năstase, lăsați-mă să termin! Știu că vă iritați când este vorba de președinte. Fără nici un fel de exagerare, o să umplem de ridicol acest Parlament prin comportamente de tip grădiniță pe care îmi și cereți să le supun la vot.

Domnul Adrian Năstase:

Iertați-mă! De data asta chiar mă simt jenat de ceea ce spuneți. Eu vă spun încă odată și vă cer să-mi arătați temeiul pentru care noi trebuie să primim această scrisoare. Vă rog să ni-l spuneți încă odată! Și nu-mi spuneți mie de grădiniță și de alte lucruri. Sunteți mai aproape de grădiniță decât sunt eu.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Ca și comportament cred că nu.

Domnul Adrian Năstase:

Aici vorbiți absolut aiurea. Vă rog să-mi spuneți care este articolul.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Deci, vorbim de articolul 148 - integrarea europeană, alineatul 4.

Domnul Adrian Năstase:

Nu susține acest lucru.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Este vorba., dar citiți-l până la În sfârșit.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte, numai suntem în integrare, doamnă.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Zgonea, iar sunteți inginer.

Domnul Adrian Năstase:

Iar acolo este vorba de o separare clară.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Este vorba de ducere obligat la îndeplinirea obligațiilor rezultate din actul aderării.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Pentru că sunt inginer, de aia nu pricep.

Domnul Adrian Năstase:

Sunt separate.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Deci, rezultatele în urma actului aderării.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dar noi nu suntem argați.

Domnul Adrian Năstase:

Fiecare pe zona lui. Parlamentul este primul.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu scrie nicăieri în Constituție că fiecare pe zona lui, ci împreună aceste organisme sunt responsabile.

Domnul Adrian Năstase:

În nici un caz.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Unde scrie? Unde scrie? Spuneți-mi mie! Facem interpretări de virgulă.

Domnul Adrian Năstase:

Din moment ce avem un articol care vorbește de separația puterilor, nu puteți să spuneți că acționăm împreună cele 4 puteri.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Deci, nu scrie nicăieri că acționează separat.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte, noi nu contestăm. Poate să ne scrie de câte ori vrea. Și duminica dacă vrea domnia sa. Nu mă deranjează. Ca principiu, domnia sa nu poate să intervină .

Doamna Roberta Alma Anastase:

Să scrie Parlamentului.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu poate să intervină în mecanismul de cooperare și verificare care nu este atributul meu, ci al Ministerului Justiției, îmi cer scuze că vă spun chestia asta - și a Guvernului, ci în raportul pe care-l face Comisia Europeană privind starea noastră ca membru al Uniunii Europene.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Zgonea ...

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Lăsați-mă să termin!

Dacă sunt chestiuni legate de Parlament, ministrul justiției sau celălalt coleg al nostru care participă la ședințe și la Comisia Europeană îi informează pe cale oficială după procedura Parlamentului național, iar noi luăm act. Dumneavoastră ați primit documentul de la Ministerul Justiției în numele Guvernului României. Se numește raportul de etapă, dacă vreți sau cum vreți dumneavoastră. Acel document, pe partea de justiție deja a fost discutat în Biroul permanent și trimis comisiilor de specialitate. Comisia de specialitate - dacă este să fim corecți - domnul Buda trebuia să vină în fața dumneavoastră și să vă propună în baza acelei analize pe MCV, pe care scrie cooperare și verificare, care sunt etapele pe care noi le urmăm în plen, le votăm și comunicăm înapoi comisiei pe procedura de internet care este stabilită. Se numește IPEX. N-am inventat-o eu. Și dumneavoastră știți la fel de bine ca mine, că am fost acolo.

Deci, din acest punct de vedere nu am nici nu are nici o relevanță domnul președinte Traian Băsescu.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Eu am vorbit despre altceva, domnule Zgonea.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Păi, sunt obligațiile noastre, ale Parlamentului

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu, domnule Zgonea, nu, chiar nu înțelegeți?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu sunt obligațiile noastre?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu. Domnule Zgonea, vorbim de un mecanism de cooperare și verificare rezultat în urma actelor aderării noastre la Uniunea Europeană.

În ceea ce privește acest lucru și nu ați contestat în momentul în care președintele a invocat acest articol și au avut loc toate actele premergătoare acestui ultim act, da? Dar chiar este un gest politic absolut gratuit

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu nu vreau să intrăm într-o discuție pe care dumneavoastră o înțelegeți ca pe un gest politic. Eu vă spun că din punct de vedere al Tratatului de la Lisabona nu domnul Traian Băsescu semnează în numele României și nu-și ia angajamente în numele ei.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Zgonea, eu o să cer înscrierea pe ordinea de zi a plenului a acestei scrisori și dumneavoastră trimiteți-o prin vot din Biroul permanent unde vreți dumneavoastră. Luni o discutăm în plen. O să cer și Grupului parlamentar al PD-L înscrierea pe ordinea de zi a plenului și discutăm subiectul acesta.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte, dați-mi voie să finalizez. Nu avem invitați doamna președinte.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu, dar știți care este problema? De azi dimineață avem o problemă. Nu știți cum să impuneți prin forță niște lucruri care numai sunt constituționale, nu sunt legale, nu mai au nici o legătură cu realitatea, din simplul motiv că constituiți o majoritate în Biroul permanent și atât.

Dragi colegi, plenul este suveran, plenul este cel care decide și dacă va fi nevoie, vom discuta inclusiv ordinea de zi și totul în plen, numai convocăm Biroul permanent și cu asta basta, dacă așa înțelegem să funcționăm și nu putem să discutăm civilizat.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte, mie îmi pare rău că dumneavoastră vă încingeți așa și în timpul săptămânii sunteți nervoasă. Eu v-am spus din punct de vedere al documentelor pe care eu le-am semnat.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Ați ajuns să cereți președintelui Camerei să facă lucruri care sunt anticonstituționale? Este al doilea lucru pe ziua de azi anticonstituțional.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamnă, eu vă spun dumneavoastră ca președinte..

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și pe urmă eu ajung în fața Comisiei juridice pentru că încalc Constituția.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președinte, eu sunt răbdător, nu încălcați Constituția.

Domnul Adrian Năstase:

Să nu vă enervați mai tare. Eu vă propun să luați scrisoarea aceasta la dumneavoastră la cabinet pentru că v-a fost scrisă dumneavoastră și comunicați-ii la telefon președintelui Comisiei că există preocupare la Cotroceni în legătură cu chestiunea asta.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Da domnule Năstase, așa am să fac.

Domnul Adrian Năstase:

Eu vă spun că nu este în ordine. Nu cred că suntem sub tutelă și nu cred că trebuie să tot acceptăm aceste lucruri. În 10 zile să faceți Legea ANI, pentru că nu ați făcut-o cum am vrut eu, v-o trimit înapoi și nu știu ce trebuie să faceți.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Este un drept constituțional al președintelui de a trimite la reexaminare.

Domnul Adrian Năstase:

Fără îndoială, dar eu vă spun următorul lucru. Era normal să fie dat Parlamentului termenul de 10 zile?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Adrian Năstase, știți ce cred eu cu tărie? Eu cred într-un lucru, că Parlamentul acesta are nevoie și până la urmă dumneavoastră sesizați un punct care este nevralgic, anume acela că avem nevoie de un mai mare respect și de o mai mare autoritate. De lucrul acesta suntem noi responsabili și așa reușim să ni-l impunem sau dacă vreți ni-l impunem în momentul în care facem niște acte care sunt în termeni constituționali, nu folosindu-ne de o chestiune politică, de o chestiune de demnitate.

Domnul Adrian Năstase:

Dar eu vă spun că este o chestiune de demnitate. Este o chestiune de demnitate a Parlamentului.

Mie nu-mi place, ca parlamentar, și credeți-mă că sunt de atâția ani în Parlament - niciodată n-am primit ultimatumuri - faceți legea asta în 10 zile! Faceți Codurile acestea până la sfârșitul lunii nu știu care!

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Adrian Năstase, președinții de partid au fost la Cotroceni. În urma discuției pe ANI, au venit și au susținut în Biroul permanent un anumit program. L-am votat noi. Nu ni l-a impus nimeni. Este votul nostru.

Domnul Adrian Năstase:

Și termenul de 10 zile pentru adoptarea legii?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Adrian Năstase, vă amintesc un lucru: termenul de 10 zile a fost o declarație politică a președintelui, ca dovadă că nu s-a adoptat în 10 zile.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președintă, nu am nici o problemă cu domnul Traian Băsescu care ne scrie scrisori.

În documentul făcut de către Comisia Europeană pe justiție și afaceri interne scrie care sunt obligațiile Parlamentului. Noi l-am citit, că a venit la noi, aici, și dumneavoastră ni l-ați dat, de la domnul Predoiu. În documentul respectiv, noi nu suntem obligați să terminăm până la 1 iunie sau până la 1 iulie cele două Coduri, ci este un angajament pe care l-am luat că, începând cu 1 ianuarie 2011, aceste Coduri vor intra în vigoare. Deci, din acest punct de vedere, noi devenim puțin supra-administrativi și supra-sofisticați. Încălcăm, odată, ce scrie în Constituție, în legătură cu separația puterilor în stat.

Și, în al doilea rând, referitor la Comisia Barroso, Barroso este al dumneavoastră - este popular. A luat o decizie aprobată de tot Parlamentul cu privire la comunicarea între instituțiile europene și Parlamentele naționale, tocmai pentru ca guvernele să nu intervină peste noi sau președintele statului respectiv. Pentru că noi suntem printre puținele state din Europa în care documentele sunt semnate și de președinte în numele statului și de primul-ministrul; în celelalte, semnează numai primul-ministru.

Nu am nimic cu domnul Traian Băsescu. S-a terminat campania.

Dar problema mea personală este că domnia sa intervine în actul meu, eu netrecând de etapa pe care mi-a cerut-o Comisia Europeană.

Din scrisoarea asta, înseamnă că mă trage de urechi pe mine, ca parlamentar, că nu mi-am îndeplinit obligațiile, pe când eu mi le-am îndeplinit.

Nu vă supărați, chiar dumneavoastră ați discutat cu domnul Buda, care a spus: noi suntem în procedură, noi în termen, la 1 ianuarie 2011, vom adopta. În aceeași procedură pe MCV, noi am adoptat ANI, care astăzi ne-a fost trimisă înapoi.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Zgonea, vă mulțumesc pentru precizări.

Vroiam să vă spun un singur lucru - că în momentul de față prin această scrisoare doar ni se atrage atenția că acest raport ar putea să fie unul mult îmbunătățit. Atâta tot. Nu spune: faceți, dregeți. Nu spune chestia asta.

Vă rog, domnule Orban.

Domnul Ludovic Orban:

Doamna președinte, propun, procedural, să sistăm discuția în Biroul permanent asupra acestei scrisori întrucât nu este adresată Biroului permanent, ci este adresată dumneavoastră personal, și vă readuce aminte de o altă scrisoare care v-a fost transmisă personal în luna aprilie, semn că vă trage de urechi că nu v-ați făcut temele din aprilie până acum.

Domnul Ioan Oltean:

Am luat act.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 septembrie 2020, 10:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro