Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe aug. 2012 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 14 august 2012 ora 15:00

1. Scrisoare din partea doamnei Laura Codruța Kovesi, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
se trimite Comisiei juridice, de disciplină și imunitați consultă

Vorbitor: Șova Dan Coman

Scrisoare din partea doamnei Laura Codruța Kovesi, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Domnul Dan-Coman Șova:

Eu cred că facem cu toții o greșeală aici, și mă refer la faptul că nu avem o relație instituțională cu Parchetul.

Parchetul General, din punctul meu de vedere, procedează absolut neinstituțional.

Nu are rost să vă spun opinia mea în legătură cu modul în care au ajuns în presă pasajele.

Nu voi spune cine le-a trimis, dar vă voi spune cine nu le-a trimis, și sigur nu le-a trimis nimeni de la Secretariatul general al Camerei, sigur nu le-a trimis cineva din conducerea Camerei, sigur nu le-a trimis nici un coleg deputat și sigur nu le-au trimis nici grefierii de la Parchet. Nu știu cine le-a trimis, dar aceștia sigur nu au trimis.

Al doilea lucru este că ascultările telefonice ca probă, și aici cred că trebuie să fim foarte atenți cu toții, fac parte din probele judiciare. Aici avem o contradicție. În scrisoarea pe care ne-o trimite doamna procuror general Kovesi creează impresia că știe Codul de procedură penală și ne spune că, în conformitate cu 65 alineatul 1, probele pot fi administrate doar după începerea urmăririi penale în cauză. Cu toate acestea, ne-au trimis 709 file de probe. Mărturisesc că logica mea îmi dă cu minus aici; nu înțeleg foarte bine ce se întâmplă.

În al treilea rând, și vreau să o spun cu toată seriozitatea, este o sugestie bineînțeles, pentru că nu îmi permit mai mult, nu sunt membru al Biroului permanent al Camerei, dar îmi aduc aminte din istoria luptelor politice din Parlament că atunci când Parchetul General și-a dorit foarte mult să facă ceva într-un dosar a trimis de mai multe ori cererea de ridicare a imunității în Parlament, și stau și mă întreb dacă nu ar trebui să îi întrebăm pe domnii de la Parchetul General dacă n-ar vrea să reitereze o cerere de ridicare a imunității pentru doi colegi de la PD pe care i-ați respins la vot atunci când s-a cerut percheziția informatică și atunci când s-a cerut ridicarea imunității. Și îmi aduc aminte că în alte cazuri - de la PSD în general - domnii de la Parchet au repetat cererile acestea și, dacă tot suntem la capitolul unei corespondențe, mă întreb de ce nu i-am putea întreba de ce nu repetă cererile de percheziție informatică și de ridicare a imunității, care cred că ar fi foarte oportune.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 ianuarie 2021, 11:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro