ȘEDINȚELE BIROULUI PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR

Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 2 iulie 2018 ora 13:00

Vorbitor: Movilă Petru

Solicitare din partea Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați de a lucra în perioada vacanței parlamentare Domnul Petru Movilă:

Intervenție, dacă se poate.


.............................
Domnul Petru Movilă:

Da, deci aici avem două teme: prima - ședința de Comisie - dacă comisia poate avea ședințe în formulă legală, oriunde în altă parte decât în Parlament, deci asta este o temă.

Și, a doua temă, dacă se acceptă, păi nu înseamnă că tot staff-ul și toată Comisia colegi convocați, trebuie să participe acolo, dacă nu, cum ați menționat mașina rămâne la dispoziție conform Deciziei Biroului permanent, pentru perioada de patru zile.

De aceea, pentru respectarea formulărilor ședințe de Comisie nu poate avea loc decât cu avizul Biroului permanent.

Președintele Comisiei se poate deplasa în cele patru zile oriunde în țară.

Mulțumesc!


.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la conferința ”Smart Cities and Marketplaces” (Chișinău, 20 – 21 iunie 2018) Domnul Petru Movilă:

Doamna președintă de ședință, Grupul parlamentar PMP, solicită ca pentru perioada sesiunii extraordinare să putem avea posibilitatea să depunem întrebări, interpelări și proiecte de legi.

Este o activitate normală pe care o avem, cabinetele parlamentare din circumscripție, nu sunt închise, și este firesc să facem acest lucru, măcar pentru perioada sesiunii extraordinare.

Cred că este în esența activității noastre de parlamentar, nu avem nici un fel de problemă, nu dereglăm cu nimic sistemul

Mulțumesc mult!