ȘEDINȚELE BIROULUI PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR

Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 18 februarie 2009 ora 13:00

12. Cerere din partea d-lui Ștefan Coman, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România
aprobată consultă pdf icon

Cerere din partea d-lui Ștefan Coman, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România Domnul Adrian Năstase:

.............................

Și mai avem câteva materiale care au fost distribuite separat, o să vă rog să le examinăm.

Este o cerere din partea lui Ștefan Coman pentru organizarea unei expoziții personale în incinta Palatului Parlamentului, la nivelul P1, cu precizarea că, în măsură în care acceptăm organizarea acestei expoziții, va dona un număr de lucrări de comun acord cu conducerea Serviciului de ambientare și expoziții. Este o practică mai veche. De fapt, cele mai multe dintre lucrările de aici, din Parlament, au fost obținute în această modalitate și cei care au participat la activitățile Parlamentului și ale Biroului permanent în perioadele anterioare știu că aceasta a fost practica până acum. Rămâne de decis dacă continuăm pe această linie sau nu.

Vă rog, domnule Preda.


Domnul Cezar-Florin Preda:

Domnule președinte, bineînțeles că noi iubim chestiunile și le vrem numai pe aici, dar trebuie să ne spună domnul secretar general ce costuri implică. Eu cred că nu sunt panouri mari de expunere și va trebui ca dumneavoastră să le confecționați și să suportăm costurile, da?


Domnul Gheorghe Barbu:

Există la sală.


Domnul Adrian Năstase:

Este vorba probabil de sala de expoziții, sala mare sau sala de la P1. Deci, acestea sunt deja construite, ele au fost folosite în foarte multe situații de acest gen și cei de la Serviciul de ambientare au multă experiență în organizarea acestor expoziții.


Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte de ședință, nu pot să nu exprim ceea ce gândesc. Dacă unui copil care trebuie să se afirme, un copil care teoretic ar putea să beneficieze, să spună că vinde și-i rămâne lui tot, el este de acord să cedeze Camerei Deputaților un număr de lucrări ale lui, toată lauda. Față de gratuitatea pe care am dat-o avocaților, am spus atunci că mă mir că avocații să nu aibă niște bănuți cu care să plătească închirierea camerei, spațiului și toate serviciile, în condițiile în care cheltuim cu avocații câteva mii de euro, punându-mi întrebarea în această situație. Deci, poate ne gândim. Dar și în ședința trecută am dat o gratuitate. Nu o să spună pentru ce, că sunt colegii noștri, partenerii noștri de coaliție. Și ei puteau să plătească.

Deci, poate ar trebui să considerăm cu multă atenție aceste lucruri și să măsurăm cu aceeași unitate de măsură toate lucrurile.


Domnul Adrian Năstase:

Singura condiție: colegii noștri de la grupurile parlamentare să fie și ei de acord cu aceste lucruri, pentru că practic aceste solicitări vin pe grup și, în momentul în care practic iau sub egida unui grup o anumită activitate, atunci sigur că regulile sunt altele.

Am stabilit unele chestiuni de principiu și cred că, de acum înainte, poate că vom merge pe o situație totuși mai clară.

Și vreau să vă spun, din informațiile mele, Centrul de Conferințe, cel puțin anul trecut, era într-o situație destul de delicată, tocmai datorită faptului că nu încasa și nu reușea să mai facă față unor cheltuieli de regie.

Domnul secretar general.


Domnul Gheorghe Barbu:

Vă mulțumesc că ați abordat acest subiect. Sper ca această chestiune să fi fost o excepție și să nu devină nici un fel de regulă, pentru că există, inclusiv pentru ONG-uri, o sală, care se pune de regulă gratuit la dispoziție, dar nu este în circuitul acesta despre care vorbim. Grupurile parlamentare sunt mari acum, au sălile lor, pot eventual să facă acolo, iar în celelalte să încercăm să evităm pe cât putem aceste chestiuni, pentru că așa este, din punct de vedere economic, corect și nu numai.


Domnul Adrian Năstase:

Atunci, să revenim.

În aceea ce privește această cerere, înțeleg că nu sunt obiecții și o acceptăm, urmând ca secretarul general împreună cu Serviciul de ambientare și expoziții să stabilească condițiile concrete de desfășurare.