COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 24 aprilie 2018


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grup PSD)
Casele părăsite și nerevendicate, o soluție pentru problemele tinerilor instituționalizați!

Am participat luni, 23 aprilie, la o interesantă dezbatere privind copiii din sistemul instituțional de protecție și tinerii post-instituționalizați, organizată la Camera Deputaților de deputatul PSD Gabriela Podașcă, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, în colaborare cu Reprezentanța UNICEF în România, la care au fost prezenți și emisari ai Consiliului Tinerilor Instituționalizați din România.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 24 aprilie 2018


primită de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
„În Anul Centenar, clasa politică ar trebui să dea dovadă de maturitate pentru realizarea strategiei de dezvoltare „România 2040”

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a declarat marți, 24 aprilie, că inițiativa Guvernului de a înființa la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru stabilirea unei strategii economice de dezvoltare până în 2040 reprezintă o acțiune care trebuie salutată și la care ar trebui să adere toate partidele parlamentare. Social-democratul a criticat reacția PNL care a amenințat că va boicota reuniunile pe tema „România 2040” și a arătat că inițiativa Guvernului de a reuni clasa politică în jurul unui proiect național este o acțiune necesară după realizarea obiectivelor de aderare la Uniunea Europeană

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 24 aprilie 2018


primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Susțin, alături de colegii mei de la PSD, familia tradițională ce are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie”

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat luni, 23 aprilie, că în cazul în care se va organiza un referendum pentru revizuirea Constituției României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia, va vota în favoarea schimbării legislației și îi va îndemna pe botoșăneni să facă același lucru.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 23 aprilie 2018


primit de la președintele Comisiei pentru politică, doamna Biró Rozália-Ibolya (Grup UDMR)
Parlamentul României sprijină Muntenegru în parcursul european și poate acorda consultanță părții muntenegrene, la nivel de experți, pentru diverse capitole, între care gestionarea eficientă a fondurilor de pre-aderare, a declarat președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Biro Rozalia, în cadrul unei întrevederi cu delegația Parlamentului din Muntenegru, condusă de președintele Comisiei pentru relații internaționale și emigranți, Andrija Nikolic.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 23 aprilie 2018


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
România, Finlanda și Croația au semnat Declarația de cooperare

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a semnat luni, 23 aprilie 2018, la Tallinn, alături de președințele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, Declarația de cooperare între parlamentele naționale ale trio-ului care preia președinția Consiliului Uniunii Europene începând cu anul viitor. Celelalte două state semnatare ale declarației au fost reprezentate de doamna Paula Risikko, președinta Parlamentului finlandez, și domnul Gordan Jandrokovic, președintele Parlamentului croat.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educațional

Centrul educațional și publicații organizează un program de vizite educative la Camera Deputaților. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anunțate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult