Depunere de candidaturi pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

În categoria Informări28 mai 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședință comună din data de 26 mai 2020, ca pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv un post de vicepreședinte și două de membru în comitetul de reglementare al ANRE, propunerile nominale să fie depuse până la data de 4 iunie 2020.


Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) și (4) din OUG 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Legea nr.160/2012, cu modificările și completările ulterioare, propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale a Senatului și Comisia economica, industrii și servicii a Senatului iar nominalizarea funcțiilor se face la propunerea comună a acestora.


Candidaturile trebuie să fie însoțite de următoarea documentație: curriculum vitae și o declarație pe proprie răspundere că îndeplinesc condițiile și criteriile legale prevăzute în art.3 alin.(4), art.4 alin.(2)-(4), alin.(12) și alin.(13) din OUG nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informări26 mai 2020

În conformitate cu dispozițiile art. 24 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 26 mai 2020, numirea a șapte membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dintre care șase pentru mandate complete și unul pentru rest de mandat.


Candidaturile se pot depune până la data de 4 iunie 2020 la Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv la Serviciul pentru lucrările Biroului permanent al Senatului.


În ceea ce privește candidaturile depuse în 2019 pentru locul vacant pe rest de mandat până în 2023, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit reluarea procedurii, urmând ca toți candidații înscriși să-și redepună dosarele actualizate în termenul stabilit de Birourile permanente reunite.


În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor se pot depune obiecțiuni argumentate, în scris, la comisiile de specialitate, cu privire la candidaturile depuse.

ANUNȚ DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 mai 2020


primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grupul parlamentar al PSD)

Ședința Comisiei pentru muncă și protecție socială de marți, 2 iunie 2020, ora 10.00, va avea loc la sala „Mihai Viteazul”, avându-i ca invitați pe ministrul Muncii și protecției sociale, doamna Violeta Victoria Alexandru, și ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, domnul Ion Ștefan.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 mai 2020


primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Ne-am săturat de mincinoși, oportuniști și farisei ca Mihai Chirica!

Am rămas stupefiat de recentele declarații ale primarului Mihai Chirica, susținute la Ministerul Transporturilor, despre obiectivele de investiții din zona Moldovei.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 mai 2020


primită de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Telemunca și munca la domiciliu - sensuri, implicații, evoluții actuale

Prof. dr. Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și coordonatorul Departamentului pentru Educație, a susținut, în plenul Parlamentului, o declarație politică importantă, subliniind nevoia de implicare activă din partea Guvernului în vederea sprijinirii firmelor și a instituțiilor grav afectate, prin dezvoltarea și implementarea conceptului de telemuncă, precizat parțial prin Legea nr. 81/2018.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 mai 2020


primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul palrlamentar al PNL)
Reconstrucția economică va începe cu susținerea consistentă a mediului de afaceri

Este o realitate că Programul IMM Invest are o utilitate însemnată pentru întreprinderile mici și mijlocii în vederea redresării economiei naționale. În acest moment, sunt peste 5.000 de credite aprobate, iar numărul lor va crește în continuare, pe măsură ce băncile analizează dosarele pe care le primesc.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 mai 2020


primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu atrage atenția în Parlament că nu toți elevii din județul Suceava au echipamentele necesare pentru participarea la cursurile online

Săptămâna aceasta, deputatul sucevean Daniel Popescu, ales în circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut, în plenul Camerei Deputaților, o declarație în care a prezentat situația revoltătoare a învățământului românesc la distanță.

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult