Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APOSCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE
Comunicat de presa din 23 martie 2016
COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 20 martie 2016, în Republica Kazakhstan, au fost organizate alegeri parlamentare anticipate. Camera Deputaților a participat cu o delegație formată din deputați, invitați de partea kazahstaneză, în calitate de observatori independenți, și deputați, membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, în calitate de observatori OSCE.

^
La invitatia Ambasadei Republicii Kazakhstan în România au participat, în calitate de observatori independenți, domnii deputați Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Ionaș - Florin Urcan, membru al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, precum și Varol Amet, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială. În programul acestora au fost incluse mai multe întâlniri bilaterale printre care menționăm întrevederea cu președintele Senatului și cu prim-vicepreședintele Adunării Popoarelor din Kazahstan. Zona arondată acestora pentru misiunea de observare a alegerilor a fost Almaty.
Din echipa de observatori ai AP OSCE au făcut parte domnul deputat Iulian Radu Surugiu, membru supleant al Delegației Parlamentului României la AP OSCE, precum și domnul deputat Petru Movilă, membru supleant al aceleeași delegații. Domnii deputați au avut de monitorizat 13 de secții de votare din Astana.
Reprezentanții Camerei Deputaților au participat la toate etapele procesului de votare, respectiv: deschiderea secției, desfășurarea votării pe parcursul zilei, închiderea secției și numărarea voturilor, întocmirea procesului verbal, precum și afișarea rezultatelor.

*Declarația Misiunii poate fi consultată aici: http://www.oscepa.org/news-a-media/press-releases/2465-kazakhstan-elections-efficiently-organized-with-some-progress-but-still-considerable-way-to-go-to-meet-osce-election-commitments-international-observers-say

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 19:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro