Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APOSCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE
Comunicat de presa din 11 octombrie 2013
COMUNICAT DE PRESĂ

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE va lua parte, în perioada 13 - 15 octombrie 2013, la Reuniunea de toamnă a AP OSCE, găzduită de Parlamentul Muntenegrului la Budva.

^
Camera Deputaților va fi reprezentată de doamna deputat Rodica Nassar, președinta Comisiei pentru sănătate și familie și președinta Delegației Parlamentului României la AP OSCE, și de domnii deputați Victor Paul Dobre și Ioan Hulea, membri ai Delegației.
În prima zi a lucrărilor va avea loc Forumul mediteranean al Adunării la care vor lua cuvântul Președintele AP OSCE și Președintele Parlamentului Muntenegrean, Ranko Krivokapiæ, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, și Ministrul muntenegrean pentru afaceri externe, Igor Luksic.
Lucrările din zilele de luni, 14 octombrie, și marți, 15 octombrie, vor fi consacrate dezbaterilor în cadrul Conferinței parlamentare care are ca temă generală "Rolul OSCE în abordarea amenințărilor transnaționale și protecția drepturilor omului". Conferința parlamentară cuprinde trei sesiuni de lucrări, corespunzătoare celor trei comisii ale AP OSCE: Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare.
Temele sesiunilor pe marginea cărora parlamentarii vor dezbate sunt: Combaterea terorismului și a amenințărilor transnaționale din regiunea OSCE și protecția drepturilor omului; Efectele crizei economice și financiare asupra securității; Integrarea în societățile diverse.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 iunie 2022, 0:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro