Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APOSCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE
Comunicat de presa din 18 octombrie 2013
COMUNICAT DE PRESĂ


În perioada 13 - 15 octombrie 2013, Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE a participat la Reuniunea de toamnă a AP OSCE, găzduită de Parlamentul Muntenegrului la Budva.

^
Activitățile desfășurate în cadrul Reuniunii de toamnă au cuprins lucrările Forumului mediteranean al Adunării, reuniunea Comisiei Permanente a șefilor de delegații și cele trei sesiuni ale Conferinței parlamentare cu tema "Rolul OSCE în abordarea amenințărilor transnaționale și protecția drepturilor omului".
Camera Deputaților a fost reprezentată de doamna deputat Rodica Nassar, președinta Delegației Parlamentului României la AP OSCE, și de domnii deputați Victor Paul Dobre și Ioan Hulea. Delegația parlamentară română s-a remarcat printr-o participare activă, toți cei trei deputați susținând intervenții in cadrul sesiunilor de dezbateri, pe următoarele teme: Combaterea terorismului și a amenințărilor transnaționale din regiunea OSCE și protecția drepturilor omului; Efectele crizei economice și financiare asupra securității; Integrarea în societățile diverse.
Cei aproximativ 200 de parlamentari din 50 de țări prezenți la Reuniunea de toamnă a AP OSCE au acordat o atenție deosebită crizei din Siria, zonei mediteraneene din perspectiva diversității etnice și culturale și Procesului Helsinki +40 sub aspectul componentei mediteraneene.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 22 ianuarie 2022, 2:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro