Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Le Parlement de la Roumanie > Délégations > APOSCE > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Delegation du Parlement de la Roumanie à l'Assemblee parlementaire de l'OSCE
Communique de presse - 18 octobre 2013
COMUNICAT DE PRESA


In perioada 13 - 15 octombrie 2013, Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a OSCE a participat la Reuniunea de toamna a AP OSCE, gazduita de Parlamentul Muntenegrului la Budva.

^
Activitățile desfășurate în cadrul Reuniunii de toamnă au cuprins lucrările Forumului mediteranean al Adunării, reuniunea Comisiei Permanente a șefilor de delegații și cele trei sesiuni ale Conferinței parlamentare cu tema "Rolul OSCE în abordarea amenințărilor transnaționale și protecția drepturilor omului".
Camera Deputaților a fost reprezentată de doamna deputat Rodica Nassar, președinta Delegației Parlamentului României la AP OSCE, și de domnii deputați Victor Paul Dobre și Ioan Hulea. Delegația parlamentară română s-a remarcat printr-o participare activă, toți cei trei deputați susținând intervenții in cadrul sesiunilor de dezbateri, pe următoarele teme: Combaterea terorismului și a amenințărilor transnaționale din regiunea OSCE și protecția drepturilor omului; Efectele crizei economice și financiare asupra securității; Integrarea în societățile diverse.
Cei aproximativ 200 de parlamentari din 50 de țări prezenți la Reuniunea de toamnă a AP OSCE au acordat o atenție deosebită crizei din Siria, zonei mediteraneene din perspectiva diversității etnice și culturale și Procesului Helsinki +40 sub aspectul componentei mediteraneene.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 24 mai 2022, 0:27
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro