Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > ICE-DP > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Inițiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară
Comunicat de presa din 13 octombrie 2014
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 8-9 octombrie 2014 a avut loc la Palatul Parlamentului reuniunea Comisiei generale pentru probleme economice a Inițiativei Central-Europene - Dimensiunea Parlamentară (ICE - DP), organizată de Camera Deputaților, la inițiativa doamnei deputat Andreea Paul (ACL), membră a Delegației Parlamentului României la ICE - DP și președinte a Comisiei.

^
Tema de dezbatere a reuniunii a fost "Noi locuri de muncă printr-un hub regional al ICE pentru tinerii înalt calificați - o provocare pentru industriile culturale și creative".
În deschiderea lucrărilor, a luat cuvântul doamna deputat Liliana Mincă, în calitate de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaților și președinte a Delegației Parlamentului României la ICE - DP, și au fost transmise mesaje din partea reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului pentru Societatea Informațională, precum și din partea președintelui Comisiei generale.
Lucrările Comisiei s-au desfășurat în cadrul a două sesiuni de lucru, deschise de prezentările tematice realizate de către domnul Erik Csernovitz, secretar general adjunct ICE, și de domnul Răzvan Crișan, Asociația ORICUM.
În continuare, delegațiile parlamentare participante au adoptat un Document pe marginea temei de dezbatere - propus de partea română - care a fost înaintat actualei Președinții-în-exercițiu austriece pentru a fi supus atenției Adunării Parlamentare a ICE (Viena, 17-19 noiembrie 2014).
În finalul lucrărilor, participanții au agreat ca tema următoarei reuniuni a Comisiei care va avea loc cel mai probabil la Trieste, în Italia, să fie dedicată problematicii transportului și infrastructurii. La reuniune au fost prezenți parlamentari din Italia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, Serbia și România. De asemenea, la lucrări au participat reprezentanți ai Secretariatului dimensiunii guvernamentale, ai misiunilor diplomatice la București ale Republicii Cehe, Republicii Moldova, Sloveniei, Slovaciei și Serbiei, ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului pentru Societatea Informațională, precum și ai societății civile.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 7:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro