Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 14 octombrie 2016
COMUNICAT DE PRESĂ ^
privind participarea la reuniunile Comisiei politice și pentru probleme juridice și Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu ale APCEMN (Antalya, 5-6 octombrie 2016)

Domnul prof. dr. Vlad Nistor, șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat în Antalya, în perioada 5-6 octombrie 2016, la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei politice și pentru probleme juridice a APCEMN.

^
Cu această ocazie au fost dezbătute și adoptate cu unanimitate de voturi proiectul de raport și proiectul de recomandare cu tema "Rolul religiei în lupta împotriva terorismului și extremismului" și s-a discutat despre întărirea statutului APCEMN.
Delegațiile APCEMN au contribuit la elaborarea raportului prin prezentarea cadrului legislativ și instituțional în materie, delegația română a adus în atenție faptul că principalele direcții în care instituțiile și liderii religioși trebuie să joace un rol decisiv sunt combaterea rădăcinilor extremismului și luarea de măsuri pentru atenuarea dezastrului umanitar pentru victimele acestor două fenomene. Totodată, a fost subliniat faptul că, în anul 2015, România a contribuit la eforturile internaționale de combatere a dezastrului umanitar generat de criza siriană cu 900.000 de euro pentru Fondul Madad, Programul Alimentar Mondial și ICNUR.
Comisia economică, comercială, tehnologică și de mediu a Adunării și-a ales vicepreședintele și a dezbătut și aprobat proiectul de raport și recomandare cu tema "Investiții internaționale în țările membre OCEMN".
Rapoartele și recomandările urmează să fie supuse dezbaterii și aprobării cu ocazia Adunării Generale a APCEMN, care va avea loc în luna decembrie în Serbia.
La eveniment au participat delegațiile naționale din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 3:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro