Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Grupuri > UNPR Versiunea pentru printare

Grupul parlamentar al Uniunii Naționale pentru Progresul României (Grupul Progresist)
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gheorghe Udriște (Grup progresist)
Drumurile publice din România, un real pericol! Avem soluții, dar refuzăm să le punem în aplicare!

În urmă cu un an, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunța închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie-Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, în vederea remedierii degradărilor constatate pe respectiva porțiune de autostradă. Compania a cerut atunci constructorului, o firmă italiană, să refacă porțiunea de 200 - 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut problemele, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat. Din acel moment, am asistat la un meci de ping-pong între CNADNR și constructor, din care nu a reieșit nici până în ziua de astăzi cine se face vinovat pentru lucrarea de mântuială realizată pe banii contribuabililor.

8 noiembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup Progresist)
Pe 30 octombrie se împlinește un an de la incendiul devastator din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața 64 de persoane, majoritatea tineri, iar alte 147 au fost rănite. Deputatul Camelia Margareta Bogdănici transmite condoleanțe familiilor îndurerare.
28 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gheorghe Udriște (Grup progresist)
Reglementarea comercializării băuturilor carbogazoase

Domnul Gheorghe Udriște, deputat de București a înaintat Parlamentului o inițiativă legislativă care reglementează comercializarea băuturilor carbogazoase în rândul consumatorilor minori.

25 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup progresist)
Ziua Mondialã a Vederii în România

Joi, 13 octombrie, este prima dată când sărbătorim Ziua Mondialã a Vederii, în România. Anul trecut am depus la Camera Deputaților o inițiativă pentru a marca această zi, la cerința comunã a Societãții Europene de Oftalmologie și a Societãții Române de Oftalmologie, inițitivă care este astăzi Legea 48/2016, promulgată în martie 2016.

13 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gheorghe Udriște (Grup progresist)
Înființarea Muzeului Național Constantin Brâncuși

Domnul Gheorghe Udriște, deputat de București și Vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară i-a adresat o interpelare Prim-Ministrului Dacian Cioloș în legătură cu înființarea Muzeului „Constantin Brâncuși”.

11 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
O promisiune îndeplinită

În cursul zilei de astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei Juridice și a Comisiei pentru Sănătate și Familie, s-a aflat Proiectul de Lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

4 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domul deputat Petru Movilă (Grup progresist)

În cursul zilei de marți, 27 septembrie, deputatul Petru Movilă a depus la Camera Deputaților un proiect de Lege de modificare a Legii 188/1999 privind statutul funcționarului public, cu scopul principal de angajare ca funcționari definitivi a persoanelor din mediul privat, prin echivalarea vechimii și experienței profesionale, dacă postul de funcție publică implică competențe partajate și interdisciplinare care presupun competențe ce exced competențele administrative specifice.

27 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gheorghe Udriște (Grup progresist)
OUG nr. 54/2016 privind RCA - măsură necesară dar nu și suficientă

În ședința reunită a Comisiilor de Buget-Finanțe și de Transporturi și Infrastructură, din data de 26.09.2016, ar fi urmat să fie definitivate amendamentele propuse în cadrul mai multor întâlniri preliminare ale diverselor grupuri de lucru (transportatori, asiguratori, parlamentari, etc.) la proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, inițiativă aparținând unui grup de senatori ai Partidului Social Democrat.

27 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup parlamentar progresist)
Iașiul are nevoie URGENT de un Spital Regional de Urgență

Cutremurul din noaptea de 24 septembrie ne-a ”trezit” la realitate (sau cel puțin așa sper). În situația unui cutremur sau a unui accident cu victime multiple, zona Moldovei nu are un spital regional de urgență care să trateze acești pacienți.

26 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Valerian Vreme (Grup UNPR)

La invitația Agenției Spațiale Europene (ESA), domnul deputat Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, și președinte în exercițiu a Uniunii Interparlamentare pentru Spațiu (EISC) a participat, în perioada 14-15 septembrie, la Londra, la evenimentul „Space for Inspiration”.

20 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup Progresist)
Cea mai activă femeie parlamentar din județul Iași

Deputatul UNPR, Conf. dr. Camelia-Margareta Bogdănici, este cea mai activă femeie parlamentar din județul Iași, în urma analizei de specialitate realizate în ediția a patra a Indicelui Activității Parlamentare (IAP) 2016.

7 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Valerian Vreme (Grup UNPR)
Participarea la evenimentul „International Parlamentarian’s Day”
(1 iunie 2016, Berlin, Germania)

La invitația Grupului parlamentar pentru Aeronautică și Aerospațiu din Parlamentul German, domnul deputat Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat la evenimentul „International Parlamentarian’s Day”, ediția a 8-a. Evenimentul a fost inclus în agenda programului expozițional ILA 2016 din domeniul aeronautic și aerospațial. ILA 2016 reprezintă principalul târg expozițional din domeniul aeronautic și aerospațial organizat în 2016 în Europa, iar Agenția Spațială Europeană (ESA) participă ca partener și expozant.

10 iunie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Valerian Vreme (Grup UNPR) și domnul deputat Daniel Oajdea, membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor (neafiliat)
Participarea la evenimentul de lansare al satelitului Sentinel-1B din programul Copernicus (20-24 aprilie 2016, Kourou, Guyana Franceză)

La invitația Agenției Sapțiale Europene (ESA), domnii deputați Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu și Daniel Vasile Oajdea, membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, au participat la evenimentul de lansare al satelitului Sentinel-1B din programul Copernicus, ce a avut loc la Kourou (Guyana Franceză), în perioada 20-24 aprilie 2016, în contextul deținerii președinției Conferinței Europene Interparlamentare privind Spațiul (EISC) 2016 de către Parlamentul României.

9 mai 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
Ziua Mondială a Sănătății

În data de 7 aprilie va fi marcată Ziua Mondială a Sănătății. În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează un domeniu prioritar al sănătății publice, de interes global, ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează în ziua înființării OMS. Tema pentru acest an este Diabetul zaharat.

5 aprilie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)
Achim Irimescu se comportă ca un jurnalist de investigații, nu ca un ministru

Deputatul Florin Gheorghe se declară uimit de lejeritatea de care dă dovadă ministrul Agriculturii, domnul Achim Irimescu, atunci când vorbește despre mâncarea degradată aflată la comercializare în magazinele din România: „Domnul Achim Irimescu are impresia că spune ceva nou despre alimentele de calitate inferioară care ajung, la prețuri exorbitante, în magazinele românești. Nu, domnule Irimescu!

1 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup UNPR)

Deputatul UNPR Luminița Adam a depus miercuri, 30 martie, propunerea legislativă pentru completarea art.17 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

30 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)

Deputatul UNPR, Florin Gheorghe, a aflat, printr-un răspuns la o interpelare adresată domnului viceprim-ministru Vasile Dîncu, adevăratul motiv pentru care nici măcar astăzi nu au început lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanța :

16 martie 2016 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
Ziua Mondială a Vederii în România a fost legiferată!

Mă bucur foarte mult că plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, astăzi, 02 martie 2016, propunerea mea legislativă prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.

2 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)

Deputatul Florin Gheorghe nu înțelege de ce politicile privind dezvoltarea turismului din România sunt tratate cu un constant dispreț sau superficialitate de către toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria:

22 februarie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Liliana Mincă (Grup UNPR)

România este, azi, în sărbătoare: îl celebrăm pe marele Constantin Brâncuși, în Anul Brâncuși.

19 februarie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)
Master Planul pentru Portul Constanța – de la bâlbâieli, la incompetență certă

Deputatul de Constanța Florin Gheorghe s-a adresat, prin intermediul unei interpelări, ministrului Mediului, doamnei Cristiana Pașca Palmer, cu privire la raportul de mediu deficitar pentru Portul Constanța:
12 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
ANPS = „aceeași Mărie, cu altă pălărie”

Ca medic, am susținut întotdeauna programele de prevenție în sănătate, precum și propunerile legislative care se referă la acest lucru, indiferent de apartenența politică a inițiatorului.

9 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)
Victorie importantă în Parlament a deputatului constănțean Florin Gheorghe

Miercuri, 3 februarie 2016, deputatul din Constanța Florin Gheorghe a înregistrat o victorie importantă în Parlament, atunci când una dintre propunerile sale legislative a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de voturi:

3 februarie 2016 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 17 octombrie 2021, 0:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro