primit de la domnul deputat Mircea Drăghici (GrupPSD)

În fiecare an, pe 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române, ziua în care Transilvania de Nord s-a eliberat de sub ocupație hortysto-nazistă. Simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor drept ziua în care țara își sărbătorește armata și pe toți cei s-au dedicat trup și suflet în slujba statului român.

Cu acest prilej, doresc să transmit sincere felicitări și întreaga mea apreciere și considerație pentru militarii români. Armata este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, rolul său fiind extrem de important, un adevărat factor de stabilitate socială.
Pentru misiunile îndeplinite cu succes de cadrele noastre militare în misiunile NATO, în Afganistan sau Irak, pentru modul exemplar în care au reușit să facă față situațiilor limită și pentru felul în care ne-au reprezentat peste granițele țării, îmi exprim tot respectul și admirația.
Într-o societate în care care reperele morale sunt din ce în ce mai puține, armata română reprezintă un exemplu demn de urmat, împărtășind valori esențiale, sănătoase pentru dezvoltarea durabilă a oricărei generații.
În momentele dificile, lecția pe care trebuie să o învățăm de la veteranii de război, cât și de la militarii activi este aceea a sacrificiului pentru țară și a unității naționale.
La mulți ani Armatei Române! Putere de muncă, sănătate și cele mai frumoase gânduri pentru toți cei care și-au dedicat întreaga viață pentru a asigura securitatea națională.