Curriculum Vitæ
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Sonia-Maria Draghici > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Cu această ocazie, administratorii judiciari ai societății Oltchim SA Râmnicu Vâlcea au prezentat și evoluția financiară a companiei.
În intervenția sa, deputatul i-a sugerat ministrului să demareze o serie de invitații prin intermediul ambasadelor țărilor cu tradiție în domeniu, pentru privatizarea strategică a Oltchim. În acest fel, opinează Drăghici, ar crește șansele ca posibilele companii interesate să fie investitori cu adevărat serioși, pentru a evita un nou eșec al privatizării.
"Mergând pe modelul premierului Victor Ponta care, prin vizita sa în SUA încearcă să deschidă canale nu doar politice și diplomatice, ci și economice, i-am propus ministrului Economiei să facă cunoscută intenția statului de privatizare a companiei strategice Oltchim prin intermediul ambasadelor. În acest fel, făcându-se invitații pe canale oficiale, potențialii investitori vor avea și girul, chiar dacă nescris, al statului din care provin că sunt companii serioase, reducând riscul ca la masa privatizării să mai stea investitori cu intenții imobiliare sau afaceri cu fier vechi", a precizat deputatul de Argeș.
Alături de chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, au mai fost prezenți la întrunire și directori și lideri sindicali de la Oltchim și Petrochimia Bradu, administratorii judiciari și administratorul special de la Oltchim, colegi parlamentari de Argeș și Vâlcea, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Cel mai probabil peste două săptămâni urmează să fie organizată o nouă discuție la Vâlcea pe aceste teme.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 9 ao?t 2022, 14:19
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro