Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Sonia-Maria Drăghici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)
FALSUL PROTEST AL OPOZIȚIEI

Stimați colegi,
Protestele din acest sfârșit de săptămână, revendincate de PDL/PMP, au fost lipsite de conținut și ne-au demonstrat încă o dată că nu există opoziție de fond în România, ci doar una de formă.

Eșecul protestelor demonstrează faptul că românii și-au dat seama că Guvernul condus de Victor Ponta a repus România pe drumul cel bun și a reparat toate nedreptățile comise cu bună știință de PDL! Cetățenii acestei țări nu au uitat că 2013 a fost un an cu multe rezultate record și redresări importante, iar în anul 2014 măsurile bune vor continua să se vadă și mai mult în buzunarele românilor. Astfel, industria va fi și în acest an principalul motor de creștere pentru economie. Producția industrială a făcut în ianuarie un salt de aproape 10% față de aceeași lună din anul trecut. De asemenea, un alt motor al economiei va rămâne și agricultura. România a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare de 324,9 milioane euro, față de un deficit de 745,5 milioane euro în 2012. Este pentru primă dată în ultimii 20 de ani când România are un excedent comercial agroalimentar!
Revenind la subiectul protestelor, vă reamintesc că Uniunea Social Liberală a reușit să strângă 70.000 de români pe National Arena, în timp ce PDL și PMP adunate nu reușesc să aducă 10.000-15.000 de oameni la două mitinguri cumulate. Acest fapt ne arată “puterea” acestor formațiuni politice. Cum să strângă oameni care să le fie alături când ei au tăiat salariile, pensiile, sub guvernarea lor sute de mii de români și-au pierdut locurile de muncă, zeci de mii de firme au fost închise.
Dincolo de aceste acțiuni, de remarcat sunt declarațiile Elenei Udrea atât despre creșterea prețului la combustibil cât și despre formațiunea pe care o patronează. În ceea ce privește primul subiect îi amintesc doamnei deputat că în aprilie 2011, când Emil Boc și dânsa făceau parte din Executiv, prețul benzinei depășise 6 lei / litru! Atunci nu ne amintim să o fi văzut ieșind în stradă.
Mai mult, deputatul Elena Udrea a declarat că Partidul Mișcarea Populară nu este PDL 2 și că această formațiune este una “diferită”. Din punctul meu de vedere un partid care își schimbă numele pentru interese electorale, sperând că oamenii vor uita astfel răul făcut de PDL și în care rămân aceleași persoane, este cum se spune în popor “Aceeași Mărie cu altă pălărie!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 iulie 2022, 6:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro