Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andi-Gabriel Grosaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
În marja vizitei în România a președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru, reprezentand Asociația Italienilor din România, afiliată la nivel european Partidului Democrat European, a avut o întrevedere cu caracter exploratoriu, în data de 24 august 2017, cu domnul deputat Frédéric Petit, deputat Mouvement Démocrate, Franța, partid de asemenea afiliat la nivel european Partidului Democrat European.

Cu acest prilej domnul Petit și-a prezentat prioritățile pentru comunitățile de francezi din Europa Centrală, respectiv pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale România – Franța și consolidarea proiectului european. Printre acestea se numără promovarea francofoniei și necesitatea facilitării tranziției energetice către noi surse de energie regenerabile. În ceea ce privește proiectul european, a subliniat necesitatea unei politici economice ambițioase, care să faciliteze reforma Pieței Unice și protejarea intereselor europenilor, eventual prin dezvoltarea unei strategii economice europene comune, respectiv necesitatea sporirii implicării cetățenilor în proiectul european, prin modelul așa numitelor Convenții democratice europene, care să reunească cetățeni din toate straturile sociale și care să dea o voce aspirațiilor pro-europene.
În discuțiile avute, domnul deputat Grosaru a subliniat în mod repetat caracterul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și progresele înregistrate de România odată cu aderarea la Uniunea Europeană și necesitatea și dorința României de implicare activă în procesul de reconstruire a Uniunii Europene. Cu acest prilej, domnul deputat a reiterat opoziția față de perspectiva unei „Europe cu mai multe viteze”, care ar duce la un plus de diviziune în interiorul Uniunii Europene.
De asemenea, domnul deputat Grosaru a menționat eforturile continue ale Parlamentului României de adoptare a prevederilor legislative europene, repetând necesitatea unei mai bune armonizări între prevederile europene și legislația națională, care să țină seama de specificul național. În acest context, Mecanismul de Cooperare și Verificare care și-a dovedit utilitatea în trecut, în prezent este un mecanism care trebuie scos de pe agenda europeană și națională, ca urmare a progreselor realizate.
Întrevederea s-a încheiat intr-o notă cordială, ambele părți subliniind necesitatea unui dialog constant și constructiv.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 6 martie 2021, 5:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro