Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andi-Gabriel Grosaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 10 – 18 septembrie 2019, domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT, participă la o vizită de lucru în Republica Italiană alături de doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Secretarul general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Laura Elena Chiorean, și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente (AEP).

În cadrul vizitei au loc întrevederi cu membri ai comunității românești și ai mediului asociativ românesc, respectiv cu reprezentanți ai autorităților locale din Torino, Milano, Veneția, Bologna, Florența, Cagliari, Catania, Cosenza, Bari, Napoli și Roma
Pe agenda vizitei de lucru sunt teme precum procesul electoral din această toamnă, respectiv informarea cetățenilor români cu privire la modalitățile de exercitare a dreptului la vot la alegerile din noiembrie 2019. Vor fi abordate, de asemenea, problemele cu care conaționalii se confruntă în diverse sectoare de muncă din această țară.
Totodată, se urmărește coagularea mediului asociativ, respectiv consolidarea identității lingvistice, spirituale și culturale a românilor din Italia și strângerea legăturilor minorității italiene din România cu țara mamă.
În Republica Italiană, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică din Italia în ianuarie 2019, se află cea mai mare comunitate românească din străinătate, aproximativ 1 200 000 cetățeni români.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 6 martie 2021, 5:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro