Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andi-Gabriel Grosaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al Minorităților Naționale)
La mulți ani, Europa!

Acum 70 de ani, Robert Schuman dădea citire declarației prin care menționa fondarea Comunității Cărbunelui și Oțelului. Azi ne regăsim în fața unei mari provocări generată de Pandemia de COVID – 19.

Acum, ca și în trecut, trebuie să trecem peste orice fel de dificultăți pentru a putea asigura prosperitatea, libertatea și identitatea fiecărui individ.
Provocările sunt multiple, atât sociale cât și economice, și au nevoie de o abordare sistematică, rațională și unitară.
Schuman spunea: „Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto”.
Proiectul european este bazat pe dorința de a crea o comunitate de oameni, de idei, bazate pe moșteniri comune atât istorice, cât și culturale, pe valori precum respectarea demnității umane, stat de drept, libertate, egalitate, unitate, solidaritate, responsabilitate, nediscriminare, toleranță și respect pentru minoritățile naționale și lingvistice.
Acest fundament are rădăcini și mai profunde când, încarcerați politic fiind, Altiero Spinelli, împreună cu Ernesto Rossi și Eugenio Colorni, scriau, în 1941, ”Il Manifesto Ventotene” prin care propuneau, printre altele, reformarea societății și unirea statelor europene pentru o Europă liberă.
Iată că, dupa 70 de ani, ideea părinților Europei, Schuman și Spinelli a rezistat, Europa s-a fondat și este mai puternică pentru a apăra interesele fiecăruia dintre noi.
La mulți ani, români! La mulți ani, italieni! La mulți ani, europeni! La mulți ani, Europa!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 6 martie 2021, 5:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro