Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andi-Gabriel Grosaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ziua de 2 iunie reprezintă pentru noi, italienii din toată lumea, La Festa della Repubblica, sărbătoare ce în mod normal am fi sărbătorit-o prin dans și cântec.

Din păcate, anul acesta, această sărbătoare este umbrită de pandemia de COVID – 19 ce a răpus multe vieți omenești în toată lumea, motiv pentru care autoritățile italiene au decis ca aceasta să nu se celebreze. Din solidaritate cu frații noștri, minoritatea italiană nu va mai sărbători acest eveniment prin dans și cântec, ci își va aduce aminte de evenimentele ce au avut loc cu șaptezecișipatru de ani în urmă, prin intermediul unui eveniment neutru, o expoziție de pictură intitulată, sugestiv, ”Dor de Italia”, expoziție ce o vom lansa online prin intermediul unor platforme de comunicare electronice.
După două decenii de parteneriat strategic și un deceniu de parteneriat strategic consolidat, relațiile dintre cele două țări nu pot fi decât excelente, dovadă făcând-o frecventele gesturi de solidaritate între cele două țări, mă refer atât la colaborarea în domeniul securității, justiției, afaceri interne și economic, până la colaborarea recentă din domeniul sanitar, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, când Romania a trimis, pentru două săptămâni, personal sanitar în orașele Milano și Bergamo. Având în vedere toate acestea, în calitate de reprezentant al minorității italiene din România, nu pot decât să adresez un mesaj de unire și solidaritate pentru că, în continuare, amenințările persistă. Este adevărat, avem nevoie unul de celălalt pentru a pune pe roate, din nou, economia, dar această dependență trebuie să se manifeste cu o sporită atenție.
Viva l'Italia Viva la Romania
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 6 martie 2021, 3:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro