Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Dominic Gerea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Ambii reprezentanți ai Parlamentului European (PE) sunt membri ai Partidului pentru Libertate (PVV) din Olanda și și-au dorit să aibă un contact direct cu parlamentarii români, pentru a discuta chestiuni legate de colaborarea bilaterală dintre România și Olanda, dar și despre a se documenta în legătură cu situația politică, economică, socială și de integrare europeană a României.
În cadrul discuțiilor, europarlamentarii olandezi au fost de acord că există o mare diferență între imaginea pe care România o are în afară și realitatea internă. Această problemă este, cred reprezentanții olandezi, o cauză a unei activități dezechilibrate a multor deputați români în PE, făcând o referire subtilă la europarlamentarii PDL care "duc la Bruxelles disputele din politica internă a României".
"Ca și europarlamentar olandez, eu încerc mereu să lupt pentru țara mea, pentru concetățenii mei. Ar trebui să le transmiteți europarlamentarilor români să lupte pentru România, nu să aibă conflicte între ei. Noi suntem acolo ca să apărăm interesele țării pe care o reprezentăm", a declarat europarlamentarul olandez Lucas Hartong. Împreună cu colegul său, Hartong a lăsat să se înțeleagă că declarațiile se referă la momente importante pentru promovarea imaginii României în afară, așa cum a fost și momentul referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu.
Referitor la libera circulație a forței de muncă, europarlamentarii olandezi au fost curioși să afle ce impact a avut migrația românilor în vestul Europei. "România are încă foarte mult personal specializat și societatea românească nu a avut mult de suferit, așa cum a fost cazul Poloniei. De circa câteva săptămâni, concernul Mercedes a anunțat că va investi 300 de milioane de euro într-o fabrică de cutii de viteze pe care o vor ridica în județul Alba. Există oameni pregătiți în România și am dovedit că avem muncitori buni, ceea ce este un factor de atracție pentru investitorii străini. De cealaltă parte, Italia sau Spania, țări unde au emigrat români, au avut de câștigat în acest sens, beneficiind de forță de muncă specializată în multe domenii, de la agricultură la informatică. Venind din regimul comunist, pentru o altă parte din românii plecați, stabilirea în străinătate și posibilitatea de a călători au reprezentat un vis împlinit", a mai spus Andrei Gerea.
"În privința subiectului Schengen, trebuie să recunoaștem că, în prezent, transportul rutier este îngreunat, ceea ce îi afectează inclusiv pe investitorii și pe transportatorii olandezi. Aderarea României la spațiul Schengen ar trebuie să devină un scop pentru care să ne unim forțele și să depunem toate eforturile în a rezolva această problemă", le-a transmis europarlamenatrilor olandezi și fostul premier Victor Ciorbea, în prezent senator PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 29 septembrie 2020, 4:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro